Otroški parlament in teden otroka

Datum objave: Oct 17, 2020 2:43:49 PM

V preteklem tednu je na naši šoli zopet potekala menjava poklicev, saj smo v tednu otroka učencem omogočili, da se preizkusijo v poklicih, ki jih opravljamo na šoli. Menjavo poklicev smo izvedli v okviru otroškega parlamenta, ki tudi v šolskem letu 2020/2021 deluje na temo Moja poklicna prihodnost.

Učencem od 4. razreda naprej smo ponudili možnost, da si izberejo poklic, ki ga želijo spoznati in se za eno šolsko uro sami preizkusijo v opravljanju tega poklica. Seveda so se morali učenci na uro dobro pripraviti, po navodilih, ki so jih dobili od učiteljev.

Tudi letos je bilo največ zanimanja za poklic hišnika. Veliko zanimanja je bilo še za vzgojiteljico in učiteljico športa. Učenci so izvedli ure pouka tudi pri angleščini, matematiki, fiziki, biologiji, kemiji, likovni vzgoji, računalništvu, glasbeni vzgoji, v 4. razredu ter v OPB. Spoznali so še delo tajnice, knjižničarke in kuharice.

V menjavo poklicev je bilo vključenih kar 50 učencev in za čisto vse je bila to zanimiva izkušnja, ki so jo prav vsi odlično opravili.

Za učence nižje stopnje pa smo v tednu otroka, poleg številnih dejavnosti skozi cel teden, v petek v času OPB izvedli še konjičkovo urico, kjer so učenci dobili možnost, da jezdijo ponija.

Za uspešno izvedbo vseh dejavnosti bi se želela zahvaliti vsem, ki so učencem omogočili menjavo poklica, hkrati pa tudi družini gospe Polone Šergon, ki je k nam pripeljala ponija.

Slike vseh omenjenih dejavnosti najdete na naslednjih povezavah:

https://drive.google.com/drive/folders/1VqB75EV9Qzcb5g2hLnnYArYkTlAvi8iO?usp=sharing

https://photos.app.goo.gl/wYz7yS8QfRMzpKGS8

Mentorica OP: Maja Garbas