Novi bleščeči rezultati na tekmovanjih iz znanja

Novi bleščeči rezultati na tekmovanjih iz znanja

Datum objave: Jun 16, 2021 9:39:26 AM

Konec šolskega leta je prinesel še številna tekmovanja iz znanja, ki so bila najprej prestavljena zaradi pouka na daljavo, nato pa izpeljana v zelo zgoščenem ritmu.

V eni od prejšnjih novic smo že sporočili, da je Bor Gradišek osvojil zlato priznanje in postal državni prvak na tekmovanju iz logike. V soboto 12. junija je priznanje prejel na tradicionalni prireditvi Zotkini talenti v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Bor je zlato Vegovo priznanje osvojil tudi na tekmovanju iz znanja matematike v organizaciji DMFA, kjer je osvojil 12. mesto v državi med učenci 7. razreda.

Uspešno tekmovalno leto je kronal še z zlatim priznanjem na tekmovanju Logična pošast v organizaciji zavoda MATHEMA, kjer je prav tako postal državni prvak.

Poleg treh zlatih priznanj in dveh naslovov državnega prvaka, je srebrni priznanji osvojil še na državnem tekmovanju iz prostorske predstavljivosti Matemček in državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike, na šolskih tekmovanjih pa je osvojil še dve biserni in osem bronastih priznanj.

Laura Bratuša je osvojila zlato Preglovo priznanje na tekmovanju iz znanja kemije v organizaciji ZOTKS, kjer je osvojila 16. mesto med učenci 9. razreda.

Poleg zlatega priznanja je osvojila še srebrno Proteusovo priznanje na državnem tekmovanju iz znanja biologije in srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike ter štiri bronasta priznanja na šolskih tekmovanjih.

Srebrna priznanja ne državni tekmovanji so osvojili še devetošolca Jan Ivanc in Jerneja Sikošek na tekmovanju iz znanja biologije ter na tekmovanju Logična pošast četrtošolka Alina Pristušek, drugošolka Tija Zidar in prvošolec Jakob Hostnik.

Skupaj so učenci naše šole v šolskem letu osvojili 82 bronastih, 11 bisernih, 9 srebrnih ter 4 zlata priznanja ter dva naslova državnega prvaka.