Izberem, plačam, tehtam, gnetem, pečem ...

Datum objave: Feb 22, 2021 9:40:12 AM

V spletno trgovino – v virtualni nakup potrebnih živil za peko kruha jih je popeljala učiteljica matematike, ga. Manica. Brez natančnega branja recepta, pravilnega izbora živil, preračunavanja cen, plačila … seveda ni šlo. Zabavna, poučna in izvirno pripravljena “Soba pobega” ni spregledala matematičnih napak in učencem ni dovolila nadaljevati s praktičnim delom v domači kuhinji. V njej se lahko poskusite tudi vi. Vanjo stopite kar tukaj: Vstop v virtualno trgovino.

Zadnji dan pouka na daljavo se je za učence 6. r. OŠ Kozje zaključil malo drugače. Računalniški zasloni so bili ta dan postavljeni v domačo kuhinjo, kjer so skupaj z go. Manico Kolar, Lidijo Čepin in razredničarko Aljo Belak izvedli naravoslovni dan. Vseživljenjska znanja, ki jih učenci potrebujejo vsakodnevno, v njih vidijo smisel in vrednost, so tista, ki jim v zadnjem času poučevanja dajemo velik poudarek. Izkusiti, pridobiti in obvladati veščino peke kruha, je bila za učence izziv in zabava.

Šele po uspešnem nakupu in plačilu na blagajni so učenci pričeli s praktičnim delom. Po navodilu učiteljice Lidije so najprej pripravili vzhajan kvas, zagnetli testo, ga opazovali pri vzhajanju, oblikovali hlebček in ga spekli. Učiteljice smo jih ves čas spodbujale in spremljale pri njihovem delu in prav zanimivo jih je bilo opazovati.

Ob evalvaciji njihovega dela preko kviza Kahoot in Padleta se je izkazalo, da se je večina učencev s to veščino spoprijela prvič, zato je bilo zadovoljstvo ob dišečem polnozrnatem kruhu in polnem okusu še toliko večje. In učiteljice smo bile nad delom učencev upravičeno ponosne. Lidija Čepin, Manica Kolar in Alja Belak, OŠ Kozje