Mednarodni projekti Erasmus+ so odlična priložnost za spodbujanje večjezičnosti, socialne vključenosti, timskega dela,  grajenje medkulturnih vrednot in še kaj. Nedvomno na udeležencih največji vtis naredijo izkušnje na mobilnostih, ko nekaj dni preživijo z vrstniki v drugih državah. Podrobno o tem si preberite na naši Erasmus+ spletni strani.

A Erasmus+ ni le to. V času trajanja projekta se na vključenih šolah zgodi še veliko drugih projektnih aktivnosti. Rezultati in utrinki takšnih dogodkov na naši šoli so predstavljeni TUKAJ

PROJEKTNE AKTIVNOSTI SMO PREDSTAVILI NA KOZJANSKEM JABOLKU

Na Prazniku kozjanskega jabolka smo na šolski stojnici predstavili aktivnosti in rezultate projekta Izzivi generacije Z. V okviru tehniškega dne smo s spletnim programskim orodjem Canva pripravili plakate, ki so povzeli najatraktivnejši del mednarodnih projektov - mibilnosti. Ob njih smo obiskovalcem pripovedovali, kaj vse smo še naredili v okviru štirih izzivov generacije Z. Ker je bil izziv, s katerim smo se "spopadli" med srečanjem v Sloveniji ravno kulinarika, pa smo za mimoidoče pripravili slastne prigrizke iz Španije, Portugalske in Hrvaške. 

Da si bodo sladke in slane dobrote lahko pripravili doma, smo iz knjige receptov generacije Z "iztrgali" nekaj listov in jih razdelili obiskovalcem stojnice. 

MAJ 2022 - IZZIVI GENERACIJE Z V SPLITU

Split je bil zadnja postaja naših izmenjav v okviru projekta Erasmus +, Izzivi generacije Z.  Tokrat se nas je na pot odpravilo devet - sedem učencev in dve učiteljici. Projekt smo sklenili z nepozabno izkušnjo. 

Podrobno o izkušnji v Splitu pa smo se razpisali TUKAJ

MAREC 2022 - IZZIVI GENERACIJE Z NA PORTUGALSKEM

Končno nam je uspelo! Portugalsko smo si uspeli ogledati tudi v živo. 

Pred letom dni je bilo zanimivo sodelovati z našimi partnerji iz Portugalske, Španije in Hrvaške preko video sestankov. A niti slučajno se virtualnost ne more primerjati s fizično izkušnjo. 

Tako smo konec marca vendarle pristali v Lizboni in se odpeljali proti kraju naših gostiteljev - Montemor-o-Novo. 

Kako smo preživeli teden si preberite TUKAJ

NOVEMBER 2021 - IZZIVI GENERACIJE Z V ŠPANIJI

15. novembra 2021 smo se odpravili na Majorko, kjer smo se soočili z novim izzivom generacije Z - doprinos posameznika k čistejšemu okolju. 

Podrobnosti o nepozabni izkušnji smo zapisali  TUKAJ. 

OKTOBER 2021 - IZZIVI GENERACIJE Z V SLOVENIJI

Med 5. in 8. oktobrom 2021 smo se učenci in učitelji vseh 4 partnerskih šol z izzivi generacije Z spopadali na OŠ Kozje. 

Te zanima več?  

Klikni TUKAJ na spletno stran našega projekta. 

IZZIVI GENERACIJE Z

Projekt naslavlja izzive, s katerimi se soočamo tisti, ki smo vpleteni v izobraževanje mladostnikov danes (šolarji sami, učitelji, starši, okolica) in povezuje 4 evropske šole:

Zastavili smo si 4 izzive - cilje projekta:

1) smiselno, vključevanje sodobne IKT v izobraževanje,

2) gibanje za kvalitetno življenje posameznika,

3) promocija lokalne kulinarične dediščine,

4) doprinos posameznika k čistejšemu okolju.

ARHIV MEDNARODNIH PROJEKTOV ERASMUS/COMENIUS

DRUŽBENA INTEGRACIJA UČENCEV MIGRANTOV S POMOČJO DRAMATIZACIJE

(2016-2018)

Projekt je namenjen         vključevanju učencev        migrantov v družbo s       pomočjo dramatizacije. 

Skozi igro so razvili različne    jezikovne spretnosti in lažje vzpostavili kvalitetne odnose s sošolci. Naučili so se kako izraziti čustva in svoje težave ter sodelovanja, spoštovanja in dela v skupini.           Dramatizacija jim bo            pomagala znebiti se           sramežljivosti in negativnih    čustev.

ZELENA EVROPA

(2016-2018)

Cilj projekta je vzpostavitev in ohranjanje spoštljivega odnosa do narave in poudarjanje pomembnosti neokrnjenih kotičkov.           Spoznavali smo zaščitene živalske in rastlinske vrste našega okolja in okolja partnerskih šol.

Iskali smo rešitve za zaščito narave. Svoja čustva in

doživljanja smo izražali skozi različne oblike umetnosti.

EKOLOŠKO KMETOVANJE IN ZDRAVA PREHRANA


(2009-2011)


Namen projekta je bil učencem približati kulturo ekološkega kmetovanja rastlin, zavedati se pomena zdrave prehrane, razvijati čut za rastline, jih opazovati, spoznati ekološko kmetovanje v občini Kozje in spoznanja deliti s partnerskimi šolami.

READING SKILLS

READING SHOULD BE A PLEASURE

BRALNE SPRETNOSTI - BRANJE NAJ BO UŽITEK

(2004-2007)

Namen projekta je bil predstaviti bralno spretnost kot pomembno sposobnost, ki učencem pomaga, da se v življenju bolje znajdejo. Učitelji so s partnerji iz tujine izmenjali izkušnje, primerjali pedagoške pristope in metode za razvijanje bralnih spretnosti in spodbujanje branja kot pozitivna izkušnja

IMPLEMENTATION OF NOVELTIES 

INTO 

MODERN CLASSROOM

IMPLEMENTACIJA NOVOSTI V SODOBNO UČILNICO

(2019-2020)

V okviru projekta so se učitelji udeležili izobraževalnih tečajev v Helsinkih (Finska) ter spremljave pouka v Alcudii (Španija) in Splitu (Hrvaška).

Cilj projekta je pridobiti nova znanja na različnih področjih v šolskem okolju in s tem zagotoviti visokokakovosten izobraževalni proces z inovativnimi pristopi v dobi digitalizacije in splošnih reform v izobraževanju. V želji po uspešni nadaljnji internacionalizaciji šole se bomo povezali s potencialnimi partnerji v evropskem prostoru in pripravili projekt z izmenjavo učencev, ki bo prinesel nove možnosti za širjenje obzorij.

"Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.”