Vstop v novo šolsko leto

Datum objave: Aug 28, 2020 11:35:48 AM

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Upamo, da ste prijetno preživeli poletne počitnice, zdaj pa je pred nami novo šolsko leto, ki bo polno izzivov.

Prvi šolski dan za vse učence je torek, 1. septembra.

Novi prvošolčki so skupaj s svojimi starši že prejeli vabilo na svečani sprejem v šolo, ki se bo pričel ob 8. uri v Kinodvorani Kozje. Prvošolčke bodo poleg njihove razredničarke pričakali še gospa županja, ravnatelj in policist, čaka pa jih še posebno presenečenje. Starše vljudno naprošamo, da imajo maske in poskrbijo za zadostno medsebojno razdaljo.

Učenci od 2. do 9. razreda bodo začeli s poukom ob 8. uri. Letos izjemoma ne bo skupnega nagovora, zato se vsi učenci napotijo v svoje matične učilnice, kjer bodo prvi dve uri pouka preživeli z razredničarko oziroma razrednikom. Na razredni uri bodo dobili informacije o šolskem delu ter o preventivnih ukrepih povezanih s COVID-19. Od tretje ure naprej bo pouk potekal po urniku. Za učence bo zagotovljena šolska prehrana, organizirano bo jutranje varstvo in podaljšano bivanje, avtobusi in kombi bodo vozili po običajnem voznem redu.

Za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev vzgojno-izobraževalnega procesa je pomembno, da v šolo prihajajo samo zdravi učenci. Zato vas prosimo, da izpolnite spodnjo izjavo in jo otrok prinese s sabo v šolo. V šolskih prostorih je potrebno upoštevati Protokol, ki ga najdete v prilogi in je usklajen s preventivnimi ukrepi NIJZ.

Vsem skupaj želimo mirno, uspešno in čim bolj »normalno« šolsko leto.

Kolektiv OŠ Kozje in ravnatelj Roman Gradišek