Regijski otroški parlament

Datum objave: Mar 24, 2021 6:53:19 AM

V sredo, 17. 3. 2021, je potekal zaključek Otroškega parlamenta, ki je v zadnjih dveh šolskih letih potekal na temo moja poklicna prihodnost. Dogodek se je odvijal preko spleta in našo šolo so predstavljale Izabela, Glorija in Laura, pridružil pa se jim je tudi gospod ravnatelj. Vsaka sodelujoča šola je predstavila svoje dejavnosti na dano temo. Naša šola se je predstavila s filmom, ki si ga lahko ogledate na povezavi:

https://drive.google.com/file/d/1umIWZ4GpDXIdltTiGYu4W-GZFTnQFV4G/view?usp=sharing

Izabela:

V sredo smo predstavljale OŠ Kozje na otroškem parlamentu. Pogovarjali smo se o poklicih. Vsaka šola je predstavila, kaj vse so izvedeli o raznih poklicih. Ko so se predstavile vse šole, so nas učitelji spraševali, kaj mislimo, kako se moramo odločiti, ko izbiramo svoj poklic oz. kaj in zakaj bi se morali tako odločati. Večina nas je odgovorila, da se moramo odločati glede na to, kaj nas veseli, kaj radi počnemo in kaj bomo delali, ko bomo dokončali potrebna izobraževanja.

Laura:

V sredo smo se zbrali na otroškem parlamentu. Na žalost ne v živo, temveč preko video klica. Sicer je veliko bolj zanimivo v živo, vendar je bil otroški parlament preko Zooma povsem nova izkušnja verjetno za vse nas. Glavna tema je bila naša poklicna pot. Vsaka šola je predstavila, kaj so izvajali na to temo. Videli smo lahko tudi fotografije in celo nekaj posnetkov. Odgovorili smo tudi na nekaj vprašanj o tem, na podlagi česa naj se posameznik odloči za svoj poklic. Zame osebno je bil parlament preko klica čisto nova izkušnja in je bil dobro izpeljan. Sedaj pa upamo, da se bodo razmere umirile in bomo lahko spoznali še katerega izmed nam zanimivih poklicev.

Glorija:

V sredo smo se tri učenke naše šole udeležile otroškega parlamenta, ki je letos zaradi Covida-19 potekal na daljavo. Na otroškem parlamentu smo bili učenci ter njihovi spremljevalci iz Šmarske regije.

Otroški parlament je potekal tako, da smo se preko Zoom povezave povezali z drugimi ter začeli s temo Moja poklicna prihodnost. Naša šola je s kratkim filmom predstavila, kako je potekal Teden otroka, ko smo lahko sami opravljali različne poklice na naši šoli. V predstavitvi smo predstavile tudi vse poklice, ki smo jih bolj podrobno spoznali. Ko smo s tem zaključili, so sledila vprašanja, ki so se navezovala na poklicno prihodnost. Učitelji in učenci so nas spraševali, kaj je nam najbolj pomembno v poklicu in na kaj gledamo, ko se odločamo za poklic. Ko smo vsi podali svoje odgovore, pa se je naše srečanje zaključilo.

Izabela, Glorija in Laura z mentorico Majo Garbas