Zimska šola v naravi

Datum objave: Feb 06, 2020 3:31:44 PM

V ponedeljek, 6. 1. 2020, smo se učenci šestega razreda OŠ Kozje odpravili v zimsko šolo v naravi.

Zjutraj smo v šoli pojedli malico in zložili prtljago v minibus, ki nas je odpeljal na Pohorje. Ko smo prišli v dom CŠOD Planinka, so nas lepo sprejeli. Po sprejemu smo odšli v sobe, nato na kosilo ter na smučišče. Tam smo dobili karte, se razdelili v skupine in smučali do treh. Prvi večer smo imeli pohod pod zvezdami in različne igre.

Naslednji dan smo zjutraj veselo odšli na smučišče, kjer smo bili na strmejših progah. Bilo je zelo lepo vreme in smo se lahko smučali. Po koncu smučanja smo odšli v dom in imeli kosilo ter nato prosti čas ter družabne igre. Najprej smo se zabavali ob igrah, ki so jih pripravili za nas, nato pa še ob igrah, ki smo jih prinesli s sabo. Nato je bil čas za počitek.

Naslednje jutro smo s pozitivnimi mislimi vstali, se najedli in odšli na smučišče. Smučali smo se na Cojzerici. Po smučanju nas je v domu čakalo kosilo, nato pa orientacija s karto in brez nje. Najprej nam je učiteljica razložila pravila, nato pa je vsak dobil karto in v okolici doma iskal ploščice na drevesih ter z njih prerisal kodo. Na koncu smo izvedeli rezultate. Nato smo igrali miselne in družabne igre ter se zabavali.

V četrtek po smučanju smo bili zelo veseli, saj smo izvedeli, da gremo na drugo progo. Bili pa smo žalostni, ker je tako hitro minilo. Po smučanju smo morali pripraviti skeč za prireditev 'Pohorje ima talent'. Zvečer smo predstavili svoje talente, prav tako pa tudi šola s Ptuja, ki je tudi bivala v domu. Po predstavi je bil čas za glasbo in disko luči. Plesali smo in se zabavali, zraven pa spoznavali prijatelje. Po končani zabavi smo morali spakirati naše stvari.

Zadnje jutro šole v naravi smo vse stvari odnesli v avtobus in odšli na smučanje. Nato smo se z gondolo odpeljali v Maribor, kjer smo peš odšli do proge Zlate Lisice. Sledila je vrnitev v dom, kosilo ter zaključni program.

Srečno in brez poškodb smo se vrnili v Kozje. Zame je bila to najboljša šola v naravi. Spoznavali smo prijatelje in se zabavali.

Miha Oprešnik, 6. a