Vrnitev v šolo za četrtošolce in petošolce

Datum objave: May 29, 2020 1:16:17 PM

Spoštovani učenci 4. in 5. razreda OŠ Kozje, cenjeni starši!

Kot ste verjetno že izvedeli iz medijev, se s 1. 6. 2020 učenci 4. in 5. razreda vračajo v šolske klopi. Če ima otrok določene zdravstvene omejitve (priloga 3), imate starši pravico otroka ne napotiti v šolo, zaradi zavarovanja lastnega zdravja in zdravja družinskih članov. V tem primeru vas prosimo, da nam to sporočite na elektronski naslov o-kozje.ce@guest.arnes.si.

Glede prevoza v šolo/domov sporočamo, da Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju: NIJZ) priporoča peš hojo ali individualni prevoz učencev s strani staršev, da ne pride do združevanja učencev. Zavedamo se, da vsi starši take oblike prihajanja v šolo/iz šole ne morete zagotoviti, zato zagotavljamo šolski prevoz, vendar moramo tudi tu, zaradi zagotavljanja vseh zaščitnih ukrepov, vedeti, koliko otrok bo koristilo šolski prevoz. Nekoliko je spremenjen vozni red:

- smer Podsreda, učenci prihajajo v šolo z rednim avtobusom in se vračajo z rednim avtobusom ob 12.30, druga vožnja za Podsredo bo le, če bo potrebno,

- smer Buče, odhod zjutraj se zamakne na 7.30, odhod domov prva vožnja po kosilu, druga ob 14. uri,

- smer Veternik, zjutraj ob 7.05 (Županc), povratek ob 12.55 iz Kozjega,

- smer Zdole, zjutraj ob 7.30, povratek ob 12.40 iz Kozjega,

- smer Šonovo, zjutraj ob 7.45, povratek ob 12.30 iz Kozjega.

Za prevoz v šolo in iz nje veljajo pravila, ki veljajo tudi za javni prevoz, potniki morajo imeti maske (lahko tudi ruta ali šal), pred vstopom v vozilo pa si morajo razkužiti roke.

Pred vhodom v šolo si učenci razkužijo roke in gredo v garderobo, (4. razred v fantovsko garderobo športa v VCK, 5. razred v garderobo v šoli), kjer se preobujejo in napotijo v matično učilnico. Zadrževanje v jedilnici in na hodnikih ni dovoljeno. Pri vstopu spoštujete priporočeno razdaljo (1,5 – 2 metra).

Za vse zaposlene in starejše od 12 let se v objektu šole priporoča uporaba mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite) kadar so izven matične učilnice - učne skupine.

Pouk bo 1. in 2. junija potekal po spremenjenem urniku, od 3. junija dalje pa po običajnem urniku.

Učenci imate pouk ves čas v matični učilnici, 5. razred v učilnici za naravoslovje. Učenci ves čas pouka sedite na istem mestu. Učenci si med sabo ne smete posojati šolskih pripomočkov, prav tako ne nosijo ničesar domov. Vse šolske stvari ostajajo v razredu, copati pa v garderobi.

Oblečeni in obuti bodite športno, da boste lahko na prostem izvajali tudi ure športa.

Večinoma boste imeli na urniku pet ur, po katerih pojeste kosilo (kdor ga bo imel) in greste na prevoze ali domov. Zadrževanje v šoli po pouku ni dovoljeno.

Prilagojeno bo tudi podaljšano bivanje (ne bo domačih nalog, manj bo igranja…). Zato naj v OPB ostanejo le tisti, ki to nujno potrebujejo.

Za vse otroke bomo zagotovili šolsko malico, kdor bi želel imeti kosilo naj to označi na prilogi 1. Prehrana bo organizirana v skladu s priporočili NIJZ. Malica za 4. razred bo potekala v matični učilnici, za 5. razred v jedilnici. Pred vsakim obrokom si temeljito umijete roke. Vsak učenec sedi na svojem mestu na katerem sedi tudi pri pouku. Malico kuharice dostavijo v učilnico. Po obroku pladnje in posodo odložite na dogovorjeno mesto in očistite svojo mizo.

Učenci naj imajo s sabo steklenico za vodo, saj uporaba pitnika ne bo možna.

Po navodilih NIJZ morajo starši, katerih otroci se bodo vrnili v šolo, za svojega otroka izpolniti »Izjavo pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19«

Zavedamo se, da spoštovanje omenjenih ukrepov ne bo najenostavnejše, vendar smo prepričani, da bomo s skupnim sodelovanjem uspešno zaključili šolsko leto.

Šolska svetovalna služba: Ravnatelj:

Mag. M. Drofenik Roman Gradišek, univ. dipl. ing.