Predtekmovanje Male sive celice

Datum objave: Sep 24, 2019 9:54:47 AM

Na začetku preteklega šolskega leta se je ekipa učencev OŠ Kozje izkazala in zmagala na predtekmovanju za TV kviz Male sive celice za dolenjsko regijo. To je med drugim pomenilo, da je OŠ Kozje postala gostiteljica naslednjega predtekmovanja v šolskem letu 2019/2020. V torek, 17. 9. 2019, je OŠ Kozje gostila 144 tekmovalcev, ki so sestavljali 48 ekip iz 26 različnih šol dolenjske regije. Nad potekom tekmovanja pa je bedela 8 članska ekipa Malih sivih celic, z voditeljema Nikom Škrlecem in Jasno Merklin.

Uro pred začetkom prireditve je na šolo prišla TV ekipa Malih sivih celic, ki je preverila ali je v učilnicah vse pripravljeno na tekmovanje. Malo pred 16. uro pa so v Kozje začeli prihajati prvi tekmovalci in njihovi mentorji. Ko so se vse male sive celice zbrale v večnamenskem centru, se je tekmovanje začelo. Najprej je za glasbeni uvod s harmoniko poskrbela Maša Ferlič. Zbrane sta nato pozdravila gospod ravnatelj Roman Gradišek in gospa županja Milenca Krajnc. Organizatorje, tekmovalce in njihove mentorje pa je pozdravila tudi urednica oddaje Male sive celice. Za glasbeno sproščanje pred pisnim preizkusom je poskrbel Brest Lenarčič, ki je učencem zaigral na klavir. Po glasbeni točki sta voditelja predstavila pravila in potek tekmovanja. Tekmovalci so se nato odpravili v razrede, kjer so pod budnim očesom televizijcev reševali naloge. Po pisnem preizkusu je tekmovalce in mentorje v večnamenskem centru čakala zaslužena malica ter paketki z darilom, ki jih je za vse tekmovalce priskrbelo podjetje Jagros d.o.o. Po pogostitvi in skupnem druženju z Nikom je sledila razglasitev rezultatov. V finale se je uvrstilo osem najboljših ekip, ki so se nato pomerile v parih na izločanje. Najboljše štiri ekipe so se uvrstile v studijski del tekmovanja Malih sivih celic, ki bo potekalo v prihodnjih mesecih na RTV Slovenija.

OŠ Kozje se je tekmovanja udeležila s tremi ekipami. Šolo so v tričlanskih ekipah, sestavljenih iz učencev sedmega, osmega in devetega razreda, predstavljali Katja Bratuša, Laura Bratuša, Sanja Debelak, Tim Šmon, Jerneja Sikošek, Mia Bricelj Žuželj, Špela Kukovičič, Viktorija Godler in Mia Lampič. Naše ekipe letos niso imele te sreče, da bi se uvrstile v nadaljnji potek tekmovanja. Udeleženci tekmovanja so bili z organizacijo tekmovanja zelo zadovoljni, navdušeni pa so bili tudi nad Kozjem in njegovo okolico. Pri organizaciji in izvedbi tekmovanja so sodelovali tako učenci kot delavci šole. Na pomoč so OŠ Kozje, poleg podjetja Jagros d.o.o., priskočili tudi Kozjanski park, Občina Kozje in Hudina Metka, dopolnilna dejavnost na kmetiji.

Vsem, ki ste pomagali pri pripravi, organizaciji in izvedbi prireditve se iskreno zahvaljujemo.

Mentorica: Marinka Žibret