Po prvem tednu pouka na daljavo

Datum objave: Mar 23, 2020 6:56:45 AM

Pozdravljeni starši, sodelavci, učenci in obiskovalci naše spletne strani.

Šole in vrtci so se zaradi širjenja virusa zaprli, mi pa smo bili pahnjeni v situacijo, ki je nova za nas učitelje, učence in starše. Pouk na daljavo. Vsak izmed nas se je ubadal s vprašanjem, kako to izvesti. Prvi teden pouka na daljavo pa smo priča že prvim komentarjem po medijih. Šole so se pouka različno lotile, dejstvo pa je, da so z zahtevami nekatere verjetno pretiravale.

Na naši šoli smo se dogovorili, da je manj več. Sprejeli smo sklep in se dogovorili, da učencev ne bomo zasuli z nalogami in učno snovjo. Učitelji višje stopnje se dogovarjajo, slišimo se po telefonu, po videokonferenci in se dogovarjamo in izmenjavamo izkušnje. Povratne informacije dobimo vsakodnevno tudi od otrok in staršev, tako da z gotovostjo lahko rečem, da smo si delo dobro zastavili. Seveda brez staršev ne bi šlo, saj so postali naša podaljšana roka. Zato vsem, najlepša hvala.

Najvažnejše pa je, da nismo zgubili stika z učenci. Sama se vsakodnevno sporazumevam z njimi. Ne samo, da jim pošiljam zadolžitve, pomembneje je, da si povemo, kako smo, kaj smo počeli, kako se počutimo. Tako učenci kot jaz upamo, da se bo situacija v Sloveniji kmalu umirila, da se bomo lahko vrnili v šolske klopi, ker jih že po enem tednu močno pogrešamo.

Ker bi rada z vami delila tudi lepe stvari, objavljam nekaj vsebine vsakodnevne pošte, ki si jo z mojimi učenci izmenjujemo. Oglejte si jo v prilogi.

Pazite na svoje zdravje in zdravje drugih in si polepšajte dneve s pozitivnimi mislimi, saj veste, za dežjem vedno posije sonce.

Marjana Hartl, učiteljica 4.r.