OŠ Kozje tretjič gostitelj področnega prvenstva v badmintonu

Datum objave: Jan 23, 2020 6:55:50 AM

Za starejše učence in učenke so področna prvenstva hkrati tudi kvalifikacije za državno prvenstvo, ki bo meseca marca in na katero se uvrstijo trije prvouvrščeni. Med starejšimi učenci se je na prvo mesto uvrstil Žan Kiderič, drugi je bil Tim Šmon, oba iz OŠ Kozje, tretji pa Alen Kolman iz OŠ Dobje. Med starejšimi učenkami so si prva tri mesta razdelile učenke OŠ kozje, zmagala je Katja Bratuša, druga je bila Laura Bratuša in tretja Tanja Zakošek.

Osnovna šola Kozje je v sodelovanju s Športno zvezo Kozje že tretje leto zapored pripravila področno prvenstvo osnovnošolcev v badmintonu za celjsko področje. Prvenstvo je potekalo v ponedeljek 20. januarja 2020 v športni dvorani Večnamenskega centra Kozje. Poleg domačih učencev in učenk, so se prvenstva prvič udeležili štirje predstavniki OŠ Dobje, po eden v vsaki kategoriji. Tekmovanje je potekalo v dveh starostnih kategorijah, letnik 2005/2006 ter letnik 2007 in mlajši, ločeno za učence in učenke.

Med mlajšimi učenci se je zmage veselil Lan Mesec, drugo mesto je osvojil Florijan Kiderič in tretje Jan Dobravc, vsi trije učenci OŠ Kozje. Zmagovalka med mlajšimi učenkami je drugo leto zapored postala Nikita Švajger, drugo mesto je osvojila Julia Bratuša, obe učenki OŠ Kozje, tretja pa je bila Nina Gračner iz OŠ Dobje.