Naša valeta s predsednikom države

Datum objave: Jun 22, 2020 12:9:33 PM

V ponedeljek, 15. 6., je bil za našo šolo poseben dan, saj se je z valeto poslovila še ena generacija devetošolcev. Zaradi razmer zadnjih treh mesecev so se poimenovali kar “korona generacija”. Korona jim je odnesla plesne vaje, izlet na Dunaj, vznemirjenje meseca maja, ko se v šolski klopeh toliko dogaja, in tudi predajo ključa osmošolcem. Po prihodu v šolo so učenci pripravili zanimiv program, v katerem so se zahvalili predvsem svojim staršem, učiteljem in drugim delavcem šole, ki so jim stali ob strani v času šolanja na OŠ Kozje. Program so popestrili z glasbenimi vložki Bresta in s čudovitim Sinjinim glasom. Njihovo mladostniško razposajenost smo imeli priložnost videti v razrednem filmu, ki sta ga pripravila Lan Petrič in Nejc Rajgl.

>>> povezava do filma

Uspešno pot so jim zaželeli ravnatelj Roman Gradišek, županja Milenca Kranjc ter poseben gost, predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

Učenci so prejeli zaključna spričevala, pohvale šole ter priznanja, ki so jih dosegli na tekmovanjih. Pohvalo šole za odlično povprečje ocen od 1. do 9. razreda so prejeli: Katja Bratuša, Maša Ferlič, Tinkara Jazbec, Sinja Kunst, Brest Lenarčič, Eneja Lupše in Rada Toromanovič.

Katja Bratuša in Žan Kiderič sta zaradi svojih uspehov na športnem področju prejela naziv športnica in športnik OŠ Kozje v šolskem letu 2019/2020.

Posebno pohvalo je prejela učenka Maša Ferlič, ki se je samoiniciativno in aktivno vključevala v delo šole. Maša je učenka, ki se ne izpostavlja v ospredje, vendar se pojavi vedno ob pravem času na pravem mestu – takrat, ko jo potrebujemo. Vedno je pripravljena pomagati in s svojim obnašanjem je zgled prav vsem v razredu.

Na valeti je predsednik republike podelil Brestu Lenarčiču spominsko darilo za naziv Naj učenec OŠ Kozje 2019/2020.

Brest Lenarčič je na našo šolo prišel kot petošolec, leto mlajši od svojih sošolcev, saj je drugi razred šolanja preskočil. Osnovnošolsko izobraževanje je opravljal samostojno, doma, šolal se je na domu.

Brest je izjemen učenec, ki je s svojimi uspehi na državnih in mednarodnih tekmovanjih dosegal izjemne uspehe. V zadnjih treh letih je osvojil 19 zlatih priznanj in s svojim znanjem posegel v sam vrh in osvojil 9 naslovov državnega prvaka. Vsi ti uspehi so mu odprli pot tudi izven meja države Slovenije, na mednarodna tekmovanja, s katerih se je vračal z odličnimi rezultati.

Starši, učitelji in delavci šole smo z veliko pozornostjo prisluhnili besedam slavnostnega govornika gospoda Pahorja. Učence je pospremil v svet z naslednjimi besedami: “Zelo pomembno je vedeti veliko in več, toda ključno je biti srčen… “

https://www.facebook.com/borutpahor.si/videos/3297072976990238

Jaz pa vas naj pospremim na novo začete poti z mislijo: “ Verjemite, da je prav posebej za vas pripravljen prostor pod soncem, ne pozabite, da se v vsakem od vas skriva nekaj posebnega in to posebnost delite z drugimi.«

Srečno!

Simona Strašek

razredničarka