PRIREDITEV OB MATERINSKEM DNEVU

Dramska skupina Kozji rog skupaj z Vrtcem Zmajček Kozje, Osnovno šolo Kozje, s Folklorno skupino Kozje, Cerkvenim pevskim zborom z Buč s pevci MePZ Vinea, z Moškim pevskim zborom Kozjanski park Kozje, glasbenico Sandro Čepin, s stand up komikom Mr. Žixom ter s Krajevno skupnostjo Kozje organizira prireditev ob materinskem dnevu z naslovom »Kozjanske ženske skozi čas«.

Prireditev bo v petek, 25. marca 2022, ob 19.00, v Večnamenskem centru Kozje.

Vstop prost.

Lepo vabljeni!


Badmintonisti OŠ Kozje ponovno na državnem prvenstvu.

V zadnjih dveh letih je večina šolskih športnih tekmovanj odpadlo zaradi epidemije korona virusa, trenutno pa so se le nekoliko sprostila in tako so se učenke in učenci OŠ Kozje lahko udeležili državnega posamičnega prvenstva, ki je potekalo na OŠ Mirna.

Skozi občinsko in področno tekmovanje so se na državno tekmovanje uvrstile najboljše tri učenke in najboljši trije učenci z naše šole, ki so vsi nastopili med nelicenciranimi tekmovalci.

V prvem delu tekmovanja so bili vsi razvrščeni po skupinah znotraj katerih so odigrali po dve ali tri tekme. Med učenkami sta osmošolka Nikita Švajger in sedmošolka Julia Bratuša osvojili prvo mesto vsaka v svoji skupini, šestošolka Ana Dobravc pa je bila druga. Vse tri so se tako uvrstile v drugi del tekmovanja na izpadanje, kjer sta Ana in Julia izpadli v osmini finala, Nikita pa po izenačeni tekmi v četrtfinalu. Nikiti je le točka zmanjkala, da se ni uvrstila med dobitnice medalj in je osvojila končno 5. do 8. mesto, Julia in Ana pa 9. do 14. mesto.

Med fanti se je v izločilne boje uvrstil osmošolec Lan Mesec. V skupini je premagal vse tri nasprotnike, nato pa v osmini finala izgubil za eno samo točko in si razdelil 9.-16. mesto. Njegova sošolca Jan Dobravc in Florijan Kiderič sta vsak v svoji skupini osvojila tretje mesto in se tako nista uvrstila v izločilne boje.

Vsi tekmovalci z naše šole so prvič nastopili na tako velikem tekmovanju in so nabirali dragocene izkušnje, saj je bila večina njihovih nasprotnikov leto dni starejša, od Julie in Ane pa še več. Pridobljene izkušnje bodo poskusili unovčiti že v začetku aprila, ko se bodo udeležili še ekipnega državnega prvenstva za osnovne šole.

ZBIRANJE HUMANITARNE POMOČI ZA UKRAJINO IN UKRAJINSKE BEGUNCE

Spoštovani starši!

Občine Upravne enote Šmarje pri Jelšah, štabi Civilnih zaščit občin in občinske organizacije Rdečega križa so skupno pristopile k zbiranju materialne pomoči za Ukrajino.

Akciji se pridružujemo tudi osnovne šole, saj želimo vzpostaviti čut humanitarnosti ter otroke pozvati k dobrodelnosti. V ta namen na osnovnih šolah zbiramo vse vrste osnovnih šolskih potrebščin (nalivniki, barvice, flumastri, zvezki…). Naštete potrebščine zbiramo na OŠ Kozje do ponedeljka, 14. marca 2022, nato pa jih bomo dostavili na zbirna mesta.

Seveda pa se lahko pridružite tudi krajevni akciji zbiranja prehrane z rokom uporabe vsaj pol leta in zapakirane v originalno embalažo (testenine, konzerve, sokovi…) in higienskih pripomočkov (plenice, ščetke, brivniki, zobne paste, vložki, šamponi …). Vse našteto lahko oddate v petek, 11. marca 2022, med 16. in 20. uro v prostorih PGD Kozje.


Lep pozdrav!


Roman Gradišek, univ. dipl. inž., ravnatelj


ALI IMATE KAJ ZA PUSTA HRUSTA?

Zadnji dan pred zimskimi počitnicami, torej v petek, 25. 2. 2022, smo na OŠ Kozje izvedli tehnični dan na temo pustovanje.

Najprej smo se skupaj naučili in ponovili o naših šegah in navadah, ki jih imamo v naši okolici in v Sloveniji.

Nato pa so učenci od prvega do zadnjega izdelovali različne maske, se oblačili v kostume, jih izdelovali, priredili mini gledališko predstavo, obiskali Občino Kozje, kjer jim je družbo delal čisto ta pravi kurent.

Seveda pa niso učenci in učitelji pozabili tudi na najmlajše vrtčevske otroke, saj so jih med dopoldanskimi aktivnosti tudi obiskali, jim pokazali svoje maske in seveda tudi kurenta.

Dan je bil izredno zanimiv, saj so učenci pokazali vsak svoje sposobnosti in interese ter želje pri izdelovanju najrazličnejših pustnih mask.

Alja Belak, vodja tehničnega dne

Bor Gradišek osvojil še zlato Cankarjevo priznanje

Teden dni po uspehu na tekmovanju iz razvedrilne matematike, se je osmošolec Bor Gradišek udeležil še državnega tekmovanja iz Slovenščine za Cankarjevo priznanje v organizaciji Zavoda za šolstvo Republike Slovenije. Tudi na tem tekmovanju, ki je potekalo 12. februarja preko spleta, se je odlično odrezal, saj je osvojil zlato priznanje in se uvrstil na dvanajsto mesto v državi.

Čestitamo Boru ter mentorici Alji Belak!


KAJ LAHKO NAREDIM, DA MI BO LAŽJE – priročnik

Ob 20-letnici programa za duševno zdravje mladih izšel priročnik za mladostnike z naslovom Kaj lahko naredim, da mi bo lažje. V njem najdete veliko uporabnih vsebin: pomoč pri prepoznavi znakov morebitnih stisk in reakcij v stiski, vplivi na doživljanje, počutje in vedenje, soočanje s stisko – kako doseči umirjenost in ukrepanje ipd.

Digitalizirana izdaja priročnika se nahaja na spletni strani:

https://live.editiondigital.com/e/221cpgqsc/prirocnik-kaj-lahko-naredim-da-mi-bo-lazje#!page1


Šolska svetovalna služba

SPREMEMBE ODLOKOV O UKREPIH V ZVEZI S COVID-19

Vlada republike Slovenije je 18. in 19. 2. sprejela odloke o ukrepih v zvezi s Covid-19, ki imajo vpliv tudi na delovanje šol in vrtcev.

Od 19. 2. 2022 tako več ni iskanja visoko rizičnih kontaktov in napotitev v karanteno.

Od 21. 2. 2022 pa ni več samotestiranja v šolah, tako za učence, kot tudi zaposlene, prav tako se opušča ugotavljanje pogoja PCT v vzgoji in izobraževanju. V veljavi pa še vedno ostajajo nekateri ukrepi kot so: higienski (umivanje rok, razkuževanje in zračenje prostorov), vzdrževanje varnostne razdalje in uporaba zaščitnih mask.

BOR GRADIŠEK DRUGI V DRŽAVI V RAZVEDRILNI MATEMATIKI

Petega februarja je potekalo državno tekmovanje iz razvedrilne matematike, ki ga organizira Društvo matematikov, fizikov in astronomov Slovenije. Državnega tekmovanja na II. OŠ Celje se je od učencev OŠ Kozje udeležil osmošolec Bor Gradišek, ki se je odlično odrezal. Med vsemi osmošolci v državi se je namreč uvrstil na drugo mesto, osvojil drugo nagrado in zlato priznanje.

Čestitamo Boru in mentorici Manici Kolar!


SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK NA OŠ KOZJE

>več fotografij >video prireditve: 1. del /2. del /3. del


Na OŠ Kozje smo letos zaradi trenutnih zdravstvenih razmer slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, obeležili v interni obliki. Vendar zaradi tega nismo pomenu tega praznika za nas, Slovence, namenili nič manj pozornosti.

Nastopajoči so se v programu sprehodili skozi življenje Franceta Prešerna. Njegovo otroštvo je bilo bezskrbno, saj ga je kot kmečki fantič preživljal na domači kmetiji ob njemu zelo ljubih živalih. Toda mama je zanj želela boljše življenje, zato je vztrajala, da gre v »visoke šole«. Tako se je tudi zgodilo. Ob študiju prava je pisal pesmi, prave umetnine, zaradi katerih ga danes imenujemo »največji slovenski pesnik«.

Tako so nastopajoči doživeto predstavili pesmi O, Vrba, O povodnem možu, Zdravljica, Od železne ceste…..ter jih popestrili z glasbenimi vložki, učenci dramsko recitacijskega krožka pa z doživeto odigranimi prizori.

Zaradi veliko manjkajočih učencev je bila izvedba kar naporna, toda učenci so pokazali veliko mero resnosti, vztrajnosti, prilagodljivosti ter pripravljenosti nadomestiti manjkajoče . Zato smo bili ob koncu prireditve vsi še toliko bolj zadovoljni, da smo uspeli ter notranje obogateni odšli na zaslužene mini počitnice.

Mentorici:

Alja Belak, Milka J. Bogovič


OBVESTILO O VPISU

Obveščamo vas, da bo v vrtcu Zmajček Kozje, enoti OŠ Kozje, potekal vpis predšolskih

otrok - novincev, starih od 11 mesecev do vstopa v šolo, za naslednje šolsko leto 2022/23, od 4. do 15. aprila 2022.

Vabimo vas, da izpolnjeno vlogo za vpis, ki je javno objavljena na spletni strani OŠ Kozje pod rubriko vrtec Zmajček (dokumenti), prinesete osebno ali pošljete po pošti na naslov:

Vrtec Zmajček, Kozje 127/a, 3260 Kozje ali na elektronski naslov vrtca: vrtec.zmajcek@os-kozje.si – vloga naj bo podpisana in optično prebrana.

Za več informacij lahko pišete na elektronski naslov: vrtec.zmajcek@os-kozje.si

ali pokličete tel. številko: 03 58 01 146OBVESTILO - POUKA PROST DAN

Spoštovani starši,


obveščamo vas, da je po šolskem koledarju ponedeljek, 7. 2. 2022, pouka prost dan. V torek, 8. februarja, je Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, tako, da se učenci vrnejo v šolo v sredo, 9. 2. 2022.OBVESTILO - SPREMEMBA ODLOKA

Spoštovani starši!

Obveščamo vas o SPREMEMBAH ODLOKA, ki smo jih prejeli z okrožnico, dne 17. 1. 2022, v kateri je navedeno, da je Vlada RS 17. 1. 2022 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19.

Odlok o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 se je spremenil tako, da izjema od napotitve v karanteno na domu velja tudi za učence, ki so imeli visokorizični stik v vzgojno-izobraževalnem zavodu, razen kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih učencev. Ti učenci se morajo v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika vsakodnevno samotestirati v šoli.

Z navedenimi spremembami je usklajen tudi Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki določa, da učencem prav tako ni treba opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če:

− so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali pa so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni, ali

− predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.

S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samotestiranje na mesec in ne le 15, kot je veljalo doslej.

Odlok začne veljati 19. 1. 2022. Nacionalni inštitut za javno zdravje bo pripravil posodobljena Navodila vzgojno-izobraževalnim zavodom (VIZ) ob sumu ali potrjenem primeru okužbe s SARS-CoV2 v zavodu. Objavljena bodo na straneh NIJZ.


OBVESTILO NIJZ

NIJZ nas je obvestil, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravimo na šoli, do napotitve v karanteno na domu podaljšal za nekaj dni. V soboto 15. 1. 2022 je zamik znašal že dva dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Ob tem nas NIJZ seznanja, da se prejeti seznami visokorizičnih kontaktov obravnavajo po vrsti glede na čas prejema.

Starši oziroma zakoniti zastopniki otrok in učencev bodo za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku karantene. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.


Dodatna skupina v vrtcu Zmajček Kozje

Ker so kapacitete Vrtca Zmajček pri Osnovni šoli Kozje zapolnjene do zgornje meje, nekaj otrok pa ostaja še brez vrtčevskega varstva, se OŠ Kozje in Občina Kozje pripravljata na odprtje dodatne skupine prvega starostnega obdobja. Odvisno od interesa za vpis, bo nova skupina svoja vrata odprla v začetku februarja oziroma najkasneje v začetku marca 2022. Dodatna skupina bo začasno nameščena v prostorih Večnamenskega centra Kozje, ki jih bo Občina Kozje v ta namen ustrezno opremila. V naslednjem šolskem letu pa bo svoje mesto našla v novem prizidku k Vrtcu Zmajček, ki ga bo Občina Kozje zgradila v tem letu.

Osnovna šola Kozje z enoto Vrtec Zmajček vabi vse zainteresirane starše, ki bi želeli svojega otroka vpisati v dodatno skupino, pa tega še niso naredili, da čim prej pošljejo prijavnico, ki jo najdejo na spletni strani vrtca. Za več informacij lahko pišejo na elektronski naslov vrtec.zmajcek@os-kozje.si.

Voščilo

MODELI SONČNEGA SISTEMA

Pri naravoslovju in tehniki smo spoznavali planete, ki krožijo okoli Sonca, da se giblje Zemlja okoli svoje osi in Sonca. Izdelali smo tudi svoj Sončni sistem. V šolo sem prinesel les za podlago, stiroporne kroglice in stojalo. Kroglice sem dal na lesene palčke. Izdelek mi je uspel, vendar me je stal nemalo truda.

BLAŽ KOZOLE

Delali smo osončje. Pri izvedbi sem se počutila slabo, saj sem mislila, da mi ne bo uspelo. Ampak mi je. Pri izdelku sem uporabila palčke, eno navadno žogico, planete sem izdelala iz papirja in jih pobarvala.

NAJA POTOČNIK

Pri delu sem imela kar težave, saj je izdelek kar razpadal. Nisem vedela, kako naj se naloge lotim, potem pa sem vzela vroče lepilo. Planete sem zalepila in počakala, da se posušijo. Uspelo mi je in na koncu je bilo moje osončje kar všečno. Zadovoljna sem bila z opravljenim delom.

TAJDA BLAŽIČ

Jaz sem za planete uporabil drugačen material. Tulec sem obtežil in ga oblepil s srebrno folijo. Uporabil sem žico in nanjo pritrdil planete. Pri delu sem se kar izkazal, saj nisem potreboval nobene pomoči.

NOEL KOVAČIČ

Pri naravoslovju in tehniki smo delali osončje, bila sem v stresu, kako bom to naredila. Za izdelek sem potrebovala žico, stiropor, barvo, palčko in les. Žica mi je nagajala, ko sem delala navidezno os, zato mi je na pomoč priskočila učiteljica. Na koncu mi je izdelek super uspel.

EMA BRATUŠA

VTISI IZ ŠOLE V NARAVI

V šoli v naravi mi je bilo všeč plavanje v bazenu. Pri pouku smo barvali ladjico in risali rakovico, ki smo jo na obali opazovali. Tudi obisk akvarija v Piranu je bil zanimiv. Najbolj všeč pa mi je bilo, ko smo se igrali in raziskovali.

RENE BRAČUN

Meni je bilo zanimivo, ko smo se učili nove tehnike plavanja in ko smo v Dnevnik šole v naravi pisali Morsko pravljico. Spoznali smo mesto Koper in Piran in se igrali na obali.

ŽAN OCVIRK

Meni je bil všeč prvi dan, ko smo imeli spoznavni večer. Predstavili smo se, potem pa je bil ples. Lahko smo sami izbrali pesmi. V četrtek so bile noge že utrujene, zato smo masirali sebe in učiteljico.

URBAN LESJAK

Na morju smo se imeli lepo. Lepo je bilo na pohodih, pri plavanju, pri učenju in v akvariju. Najbolj «fajn« je bilo na plavanju.

CASPER VAN QUAETHEM

Najbolj všeč mi je bilo, ko smo tekmovali v kravlu in nočni pohod v mesto na Bonifiko, kjer smo se igrali in si ogledali skejt park in skejtarje.

KEVIN GERŠAK

Namakanje v jakuzziju in vožnja po toboganu sta bili super, pa pri pouku risanje morskih živali in ogled akvarija. Kakorkoli, vse mi je bilo všeč, ne, super je bilo.

SANJA HANC

Kaj mi je bilo všeč? Tobogan, jakuzzi, raziskovanje morske obale, ogled akvarija, spoznavni večer, to je nekaj stvari, ki se jih bom zapomnil.

JURE CENTRIH

Raziskovali smo morsko obalo in našli nekaj školjk. Hrana je bila zelo okusna. V bazenu pa je bila voda zelo slana in smo se morali nanjo navaditi. Super je bilo na toboganih. Tudi v Piranu je bilo super, a akvarij je bil zelo majhen.

MANU MEES

MEDNARODNI IZZIVI GENERACIJE Z NA MAJORKI

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Tretji teden v mesecu novembru smo učenci in učitelji, sodelujoči v projektu Erasmus+ Izzivi generacije Z, težko pričakovali. Pred nami je bila izmenjava s špansko šolo IES Port d`Alcudia. Nanjo smo se skrbno pripravljali, a negotove razmere v času priprav, so poskrbele za marsikatero neprespano noč, zaskrbljen pogled in nenehno spremljanje pogojev za potovanje. Kljub vsemu smo sprejeli IZZIV kot se za generacijo Z in njihove učitelje spodobi.

Naše potovanje se je začelo v ponedeljek, 15. 11. 2021. Po slovesu od staršev smo se učenci (Sanja Debelak, Mia Lampič, Filip Jakob Perc) in njihove spremljevalke (Manica Kolar, Martina Virant, Marija Žibret) podali na pot. Prvi cilj je bilo Dunajsko letališče od koder smo imeli let na Majorko. Po urejenih formalnostih je bilo le malo časa za opazovanje vrveža na letališču. ... (VEČ)

... So pa se že gradili novi vtisi o pripravah na let, saj je bil za dva učenca to prvi polet z letalom. Zato je bil še posebej zaželen sedež ob oknu, skozi katerega smo lahko opazovali luči posameznih mest. Na letališču Palma de Mallorca nas je pričakalo oblačno in kar nekoliko hladno vreme. A to ni kazilo veselih fotografij, ki smo jih pošiljali domačim. Ko so prispeli še Portugalci, smo se skupaj odpeljali do gostiteljev v kraj Port d`Alcudia, kjer so naše učence sprejeli španski učenci in njihove družine.

Drugi dan smo se ob 8.00 uri, kot vsi ostali učenci, zbrali na gostujoči šoli. Uvodno srečanje je bilo namenjeno predstavitvi udeležencev tokratne izmenjave. Udeležili smo se ga predstavniki Slovenije in Portugalske ter gostitelji. V živo se izmenjave niso udeležili predstavniki hrvaške šole. Sledilo je spoznavanju gostujoče šole, njihovih pogojev dela ter kulinarike. Nato pa smo odšli na ogled središča mesta Alcudia, ter na sprejem k predstavnikom mestnih oblasti. Po kosilu je sledil še ogled naravnega rezervata Albufera, kjer smo opazovali zanimivo rastlinstvo in živalstvo, značilno za to območje.

Tretji dan so nas gostitelji z avtobusom odpeljali na gorato območje otoka. Raziskovali smo bogato rastlinsko in kulturno dediščino hribovja Sierra de Tramuntana, ki je uvrščeno tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Gozdarji so nam predstavili, kako skrbijo za posamezne rastlinske vrste na otoku. Pomembno je zbiranje semen za semensko banko, sajenje in vzgajanje mladih rastlin, ki jih sadijo v primeru uničujočih požarov. Po ogledu naravnih znamenitosti smo obiskali samostan Lluc, znamenito romarsko središče in center znane španske glasbene šole. Kljub nekoliko oblačnemu vremenu in nizkim temperaturam, smo se polni novih znanj in prijetnih vtisov vračali v mesto Alcudia.

Četrti dan je bil namenjen spoznavanju glavnega mesta Balearskih otokov - Palma de Mallorca. Po uri vožnje z avtobusom, med katero smo lahko opazovali majorško notranjost otoka, smo prispeli v mesto. Pričakali so nas tudi prvi sončni žarki. Že ob prihodu v mestu smo lahko videli, da je Majorka otok turizma. V to so nas prepričala številna letala v zraku ter križarka, čolni, jadrnice in jahte v pristanišču. Na ulicah smo lahko, kljub temu da ni bil čas turistične sezone, opazovali pestro paleto rasne in jezikovne sestave prebivalstva. Na voden ogled mesta sta nas popeljala gostujoča učitelja Alonso in Rosario. Mesto nas je navdušilo z glavno katedralo in še nekaterimi drugimi bogatimi dosežki majorške arhitekture, v kateri se odraža bogata zgodovina otoka, ki sta jo zaznamovali tako arabska kot španska kultura. Prosti čas smo izkoristili za nakupovanje spominkov v številnih zanimivih trgovinah. V popoldanskih urah pa smo si ogledali še Baluard, muzej moderne umetnosti. Že pred muzejem smo videli kako poteka snemanje filma, nato pa smo si ogledali še dve razstavi. Prva je bila namenjena dogodkom 11. 9. 2001, druga pa je s podobami sužnjev in ameriških staroselcev na pisanih “havajskih srajcah” opozarjala, da ni vse lepo kar se sveti. Z obzidja muzeja se nam je ponujal lep razgled nad mestom, na bližnje pristanišče in sončni zahod, ki je bil prav čaroben. S tem pa se je tudi naš obisk glavnega mesta zaključil in sledila je vrnitev v naše majorške domove.

V petek, na zadnji dan obiska šole, smo bili prisotni pri pouku. Bili smo pri uri tehnike, angleščine, kemije, španščine, latinščine in zgodovine. Opazovali smo učence pri pouku in učitelje pri delu. Videli smo, da imajo učenci tablice in chromebooke, elektronske učbenike in veliko uporabljajo sodobne aplikacije. Učitelji pa v delo vključujejo tudi veliko skupinskega in projektnega dela, ki je problemsko in aktualno naravnano.

Po odmoru so imeli učenci delavnice. V narodnostno mešanih skupinah so obravnavali problematiko varovanja okolja in ravnanja z odpadki. Kljub temu da prihajajo iz različnih držav so izpostavili probleme, ki so vsem skupni in nam predstavljajo izziv za prihodnost.

Sledila je delavnica na sončni alcudijski peščeni plaži. Po predstavitvi dejavnosti, ki pripomorejo k varovanju turistično zelo obremenjenega okolja, smo morali tudi sami zavihati rokave. Opremljeni z rokavicami smo se podali v boj z invazivnimi pleveli, ki se razraščajo po obalnem pesku. Delo smo opravljali v skupinah. Kozjani smo bili zelo uspešni, saj smo napolnili tri polne vreče. Zeli bodo predelane v kompost, ki bo kasneje uporaben na njivskih površinah. Sledilo je skupno fotografiranje, za opravljeno delo pa smo dobili priložnostne ekološko prijazne izdelke mestne skupnosti Alcudia. Sončno vreme, peščena plaža in morje so pripravili čudovito kuliso za snemanje čestitke, ki smo jo ob posebni priložnosti poslali v domovino. Trenutki ujeti v fotografije pa bodo pričali o naši prisotnosti na tej čudovitem koščku sveta. Sledila je vrnitev v šolo, kjer nam je ravnateljica šole podelila certifikate za sodelovanje v projektu, nato pa še zadnje skupno kosilo. Ob kulinaričnih dobrotah smo se zahvalili gostiteljem za njihovo delo ter zaključili naše uradno druženje. Učenci so še zadnji večer pred vrnitvijo preživeli z gostitelji in njihovimi družinami.

Sobota, 20. 11. 2021, je bil dan naše vrnitve v domovino. A ne le to. Zjutraj so se učenci poslovili od svojih gostiteljev. V le tednu dni so uspeli stkati prijateljstva in neverjetne spomine na skupne trenutke. Ganljivo slovo smo sklenili z obljubo, da se na Majorko gotovo še vrnemo. Nato smo posneli še nekaj čudovitih fotografij, učenci pa so zbrali pogum in se okopali v morju. A čas odhoda se je bližal, čakala nas je vrnitev v domovino. Najprej pot do letališča, miren let in pristanek na Dunaju. Nato pa še vožnja domov, kamor smo srečno prišli v večernih urah. Pričakali so nas starši, ki so bili veseli naše vrnitve.

Izziv generacije Z na Majorki je opravljen. Za nami je uspešno izpeljana mobilnost, a predvsem so pomembni vtisi in izkušnje, ki bodo učencem in spremljevalcem ostali v trajnem spominu. Za nami je spoznavanje novih krajev, njihovih kultur, tradicije, kulinarike. Veliko smo se naučili o pomenu varovanja okolja in ravnanja z odpadki. Mobilnost nam je omogočila medsebojno druženje tako učencev in učiteljev in izmenjavo izkušenj na različnih področjih ter utrdila temelje nadaljnjega sodelovanja. (Marija Žibret)

Te zanima o naših Erasmus+ projektih še več? Klikni SEM in skoči na projektno spletno stran.

NARAVOSLOVNI DAN: ODGOVORNI SMO ZA SVOJE ZDRAVJE

19. 11. 2021 je na OŠ Kozje, za učence od prvega do devetega razreda, potekal naravoslovni dan, z naslovom ODGOVORNI SMO ZA SVOJE ZDRAVJE.

V okviru projekta Zdrava šola smo si učitelji v sodelovanju s pedagoginjo zastavili cilj, da za učence na ta dan pripravimo delavnice na temo gibanja, slovenskega tradicionalnega zajtrka in promocije duševnega zdravja.

Učenci so dan začeli s slovenskim tradicionalnim zajtrkom, ki je potekal pod sloganom: ''Zajtrk s sadjem, super dan!'' Učenci so si skupaj z razredniki pripravili pogrinjke in ob slovenskem tradicionalnem zajtrku spregovorili še o bontonu in kulturi prehranjevanja. Tako okrepčani so aktivno sodelovali na delavnicah za medsebojne odnose, premagovanje stresa, spoštovanja drug drugega, asertivnosti, ipd. V vsakem razredu smo učitelji izvedli različne dejavnosti, glede na razvojne značilnosti otrok, pogojene s starostjo. Dolg premor med prvo in tretjo delavnicami smo zapolnili z dejavnostmi aktivnega gibanja, ki jih je pripravila učiteljica Greta Simončič.

Učenci so tako z zanimanjem, na humoren in zabaven način osvojili znanja in veščine o zdravem življenjskem slogu in o odgovornosti za svoje zdravje.

Nekaj zbranih izjav učencev:

''Dan je bil super! Meni je bilo všeč.''

''Bilo je poučno, zanimivo. Lahko bi imeli še več takšnih dni.''

''Bilo je odlično! Večkrat bi lahko imeli takšne dneve.''

''Zelo lepe delavnice. Hvala za razne nasvete.''

''Zelo rad bi pohvalil učitelje.''

''Učiteljice so naredile zelo zanimive delavnice.''

''Hvala, da ste nam tako lepo pripravili.''

''Današnji dan je bil odličen. Lahko bi bili več časa zunaj.''


Ta dan je bil odlična priložnost za krepitev medsebojnih odnosov, sodelovanja, spoznavanja drug drugega in učenja različnih veščin, ki bodo učencem in tudi nam učiteljem koristile v življenju.

>Oglejte si fotografije

Zapisala vodja projekta Zdrava šola:

dr. Katja Valenčak

OBVESTILO STARŠEM (13.11.2021)

Spoštovani starši,

na vas se obračamo s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021).

Od srede, 17. 11. 2021, bo potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali sami ob prisotnosti učitelja). Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo. Če vaš otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, nas prosim o tem obvestite, saj se mu v tem primeru ni potrebno samotestirati.

Testiranje bo potekalo tako, da se bodo učenci prvič (v sredo, 17. 11. 2021) samotestirali po protokolu šole, ki bo skupaj z izjavo staršev o samotestiranju objavljen naknadno.

Prosimo vas, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim razmeram si strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem in spodbudnem okolju. To nam bo uspelo le z vašo podporo.

Lep pozdrav


DOPOLNJENO - OBJAVLJENA STA ŠE PROTOKOL SAMOTESTIRANJA IN SOGLASJE STARŠEV!

Izjava-zveze-ravnateljev-in-pomočnikov-ravnateljev-10.11.2021.pdf
Izjava Zveze ravnateljev 12_11_2021.pdf
13313_Protokol_ucenci_november.pdf
13314_Soglasje.docx

SPREMEMBA ODLOKA O IZPOLNJEVANJU POGOJA PCT

Vlada Republike Slovenije je 27. 10. 2021 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2.

Spremenjeni odlok predvideva, da se od 1. novembra 2021 izvaja prostovoljno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe vzgojno-izobraževalnega programa za vse učence in ne več samo za učence od 7. do 9. razreda. Samotestiranje se izvaja v domačem okolju dvakrat tedensko, praviloma v ponedeljek in sredo pred odhodom v šolo.

Testiranje s testi HAG za samotestiranje v domačem okolju izvedejo učenci tudi za udeležbo v športnih programih, športno rekreativnih dejavnostih in obšolskih dejavnostih.

Vsi učenci so po novem odloku upravičeni do desetih HAG testov za samotestiranje, ki jih dvignejo v lekarni.

MEDNARODNI IZZIVI GENERACIJE Z NA OŠ KOZJE

Končno smo se srečali v živo. V tednu od 4. do 9. oktobra smo na Osnovni šoli Kozje gostili učence in učitelje s Hrvaške, Portugalske in iz Španije. V Sloveniji smo se zbrali na mednarodni mobilnosti v okviru skupnega projekta Izzivi generacije Z. Spopadli smo se z izzivom ohranjanja tradicionalne kulinarike in sodelovanja z lokalnimi pridelovalci hrane pri pripravi obrokov v današnjem hitrem tempu življenja. Naši gostje so spoznali, kako kot šola sodelujemo z lokalnimi obrtniki in organizacijami ter kakšen pomeni imata podpora lokalnih predelovalcev hrane in kulinarična dediščina v našem okolju. Vrhunec našega druženja so predstavljale delavnice evropske kuhinje. Skupaj smo pripravili izvrstne tradicionalne jedi vsake države: portugalski bacalhau, splitsko torto, mallorški tumbet in kozjansko kruhovo potico.

Te zanima še več? Klikni SEM in skoči na projektno spletno stran.

ROKOVNIK ZA IZVEDBO VPISA V SREDNJE ŠOLE

dragi devetošolci in njihovi starši,

v prilogi si lahko ogledate rokovnik za vpis v srednje šole za šolsko leto 2022/23.

Šolska svetovalna služba

PO ROKOVNIK 2022-2023.pdf

OBVESTILA ŠOLSKE SVETOVALNE SLUŽBE


Spoštovani devetošolci, osmošolci in starši, vabim vas, da na spodnji povezavi obiščete Virtualni karierni sejem, to je sejem poklicev in izobraževanja, ki bo za osnovnošolce potekal od 15. – 21. 11 2021.

https://www.karierni-sejem.si/


GIMNAZIJA CENTER CELJE

Devetošolci, na Gimnaziji Celje - Center tudi letošnje leto pripravljajo vrsto aktivnosti za osnovnošolce z željo, da vam šolo in njene dijake ter učitelje čim bolje predstavijo. Ker še ne vedo, kako bodo to leto potekali informativni dnevi, so se odločili, da določene dejavnosti pripravijo v spletni obliki, določene pa v živo, o vsem pa vas bodo redno obveščali. Vzpostavili so tudi podstran na njihovi spletni strani (https://www.gcc.si/vpis-na-gcc-2022-2023/), ker bodo redno objavljali vsa vabila in novice vezane na vpis v srednjo šolo.

Z veseljem bodo na šoli sprejeli tudi manjše skupine učencev oz. posamezne učence - v kolikor bi želeli obiskati njihovo GCC, stopite prosim v stik z g. ravnateljem ali z njihovo svetovalno službo (info@gcc.si).

DAN ODPRTIH VRAT UMETNIŠKE GIMNAZIJE LIKOVNE SMERI (30. 11.) IN LIKOVNI NATEČAJ

Tudi letošnje leto bodo za vse učenke in učence, ki jih zanima vpis na program umetniška gimnazija - likovna smer pripravili Dan odprtih vrat, in sicer v spletni obliki v torek, 30. 11., ob 15. uri. Vse informacije najdete na TEJ POVEZAVI. E-prijave na Dan odprtih vrat zbirajo do 24. 11.

Dogodek so tudi letos povezali z likovnim natečajem LEPOTA SOBIVANJA - MOJA NAJLJUBŠA ŽIVAL. Rok za oddajo izdelkov je 25. 11., vsa navodila pa najdete na TEJ POVEZAVI.


V prilogi si lahko ogledate še SEZNAM PODJETIJ ZA PRAKTIČNO USPOSABLJANJE, VAJENIŠTVO IN ŠTIPENDIRANJE.

Šolska svetovalna služba, pedagoginja mag. Marinka Drofenik


SEZNAM PODJETIJ.pdf

PO ZBIRKO KAMNIN NA RUDNICO

Za šestošolce je bila sreda, 29. 9. 2021, še posebej zanimiva. Odpravili smo se na Rudnico in na geološki učni poti spoznavali raznolikost kamnin naše bližnje okolice.

Ga. Mojca Kunst iz Kozjanskega parka nas je najprej popeljala v zapuščeni rudnik železove rude. Z lučkami na glavi smo iskali aragonitne ježke, to so ježki iz minerala kalcita. Pot smo nadaljevali po gozdni poti in se ustavili pri potočku, ki je polzel po kamnini lehnjak. Z veseljem smo dopolnili našo zbirko kamnin, nato pa nadaljevali pot do kamnine peščenjaka. Fosilov v njem nismo našli, smo pa toliko bolj z navdušenjem spoznavali geološki razvoj Zemlje in pojav organizmov v različnih časovnih obdobjih. Pot nas je vodila mimo glinenca, najbolj pa smo se razveselili poldragega kamna jaspisa. Presenečeni smo bili, ko nam je ga. Mojca povedala, da je bil nekoč tudi v Sloveniji delujoči vulkan. Ob zanimivem poskusu smo spoznali, kako iz vulkana bruha lava, nato pa spoznali vulkansko kamnino diabaz. Na poti smo spoznali še dolomitno brečo, ga. Mojca pa nas je presenetila še z velikim mineralom kalcitom. Z malo sreče smo ga našli tudi mi v bližnjem kamnolomu in škatlica s kamninami je bila ob koncu učne poti povsem polna.

Učna pot nas je navdušila in ob naslednjem sprehodu v naravo bomo vsi zagotovo radovedno zrli po skalah, kamenju, pesku ...

Klara Zimšek, 6. r. in učiteljica naravoslovja, Lidija Čepin


Carousel imageCarousel image

Na regijski likovni koloniji

Naši učenki, nadarjeni likovnici, Mia Bricelj Žuželj in Mia Lampič, sta se v soboto, 25. 9. 2021, udeležili tradicionalne likovne kolonije na Planini. Delo je, tako kot je tam običaj, potekalo na prostem in po opazovanju. Po skupnem uvodu so se udeleženci razpršili po kraju in izbirali ustrezne motive, nato pa so si na izbranih mestih postavili slikarska stojala in ustvarjali.

Naši učenki sta si skupaj z učenko Kajo Rogina iz Bistrice ob Sotli in v dogovoru z mentorjem Francom Grobelškom, profesorjem likovne umetnosti, izbrali lokacijo v središču kraja, kjer se je ponujal čudovit pogled na cerkev in staro graščino. Obe poslopji so nato učenke upodobile v tehniki oglja in svinčnika na papirju, ter izkusile in spoznavale delo likovnih ustvarjalcev.

SPREHOD Z LEGENDAMI

S šestošolci smo se v sredo, 15. 9. 2021, odpravili na voden kulturni dan po Kozjem, ki smo ga poimenovali Sprehod z legendami. Prvi del je bil namreč namenjen zgodbam, ki nam jih je odlično predstavila gospa Janja Sivec. Zgodbam smo se prepustili že med sprehodom po Gruski jami in z njimi nadaljevali do vrha ruševin Kozjanskega gradu. Ob sestopu so se zgodbe nadaljevale vse do Kroflnovega mlina, kjer smo se poslovili od gospe Janje.

O mlinu nam je veliko povedala gospa Silva Sikošek, ogledali pa smo si tudi razstavo v notranjosti mlina, kjer trenutno svoje fotografije razstavlja gospod Dušan Klenovšek. Nato smo se odpravili v Šolo moje mame, kjer je gospa Silva učencem veliko povedala o šoli nekoč in tu so dobili učenci tudi priložnost pisati s peresniki in črnilom, kot v starih časih. Za konec našega sprehoda smo obiskali še zapore in tudi tu izvedeli marsikaj zanimivega. (preberi več ...)Učenci pa so svoje vtise strnili v naslednje zapise:

Sprehod se je začel ob 8. uri. Najprej smo po poti navzdol odšli v Grusko jamo. Tam smo na začetku dobili ogledalo in smo gledali v zrak. Hodili smo do slapa, kjer smo videli tudi majhen ribnik. Že tu smo slišali veliko zgodb. Odšli smo še do puščavnikove jame in tam videli netopirje. Naslednja postaja je bil grad, kjer smo iz zgodbe izvedeli, kaj se je zgodilo z njim. Ogledali smo si še Kroflnov mlin in Šolo moje mame, kjer smo se na list podpisali z nalivniki, kakršne so uporabljali takrat. Nazadnje smo šli še v zapor, kjer smo videli veliko celic. Ta dan mi je bil zanimiv.

Jon Bratuša


V sredo, 15. 9. 2021, smo se ob 7.30 zbrali v likovni učilnici. Dobili smo malico in se ob 7.50 odpravili v Grusko jamo. Tam smo videli tudi puščavnikovo jamo in slišali veliko zgodb. Nato smo se s kombijem vrnili do Kozjega in nato peš odšli še na grad. Tu smo slišali še več zanimivih zgodb. Ko smo se vračali, smo najprej obiskali Kroflnov mlin. Tu smo pojedli malico in slišali še veliko zanimivega o življenju nekoč. Nato pa smo si ogledali še Šolo moje mame in izvedeli kako so se učili nekoč. Dan mi je bil zelo všeč.

Jaka Gošek


V sredo, 15. 9. 2021, smo imeli kulturni dan. Najprej smo se odpravili v Grusko jamo, kjer smo slišali veliko zanimivih zgodb. Odpravili smo se tudi na ruševine gradu Kozje in Kroflnov mlin, kjer smo pojedli malico. Po ogledu mlina nas je gospa Silva odpeljala še v Šolo moje mame. Tu smo videli stare zvezke, stare peresnice in stare torbe. Sedeli smo v starih klopeh in pisali s starimi nalivniki. Spoznali in preizkusili smo nekaj kazni, ki so jih takrat dajali učitelji porednim učencem. Ob koncu pa smo skupaj odšli nazaj v šolo na kosilo.

Ana Dobravc


V sredo, 15. 9. 2021, smo prišli v šolo ob 7.30, vzeli malico in se ob 7.50 s kombijem odpravili v Grusko jamo. Tam smo lahko hodili po nebu. Ustavili smo se pri slapu, ki je bil včasih večji, sedaj pa ja skoraj ni bilo zaradi suše. Šli smo po napornih stopnicah. Ustavili smo se še pri jami, ki se ji reče puščavnikova jama. Odšli smo tudi na ruševine gradu Kozje. V Kroflnovem mlinu smo pojedli malico in si ga tudi ogledali. Ugotovili smo, da je v njem živela pra pra babica mojega sošolca Mateja. Ogledali smo si še Šolo moje mame in zapore. Dan mi je bil zanimiv, ker smo veliko hodili in slišali zanimive zgodbe.

Marcel Švajger


Zjutraj smo se s kombijem odpeljali v Grusko jamo. Tam smo med hojo gledali z ogledali v nebo. Ogledali smo si tudi slap in puščavnikov dom. Nato nas je gospod Edi, naš hišnik, odpeljal v Kozje in od tam smo se spet peš odpravili na grad Kozje, kjer so samo še ruševine. Potem smo si ogledali še Kroflnov mlin, kjer smo videli veliko zanimivega, npr. orodje, notranjost hiše … Razkazala nam ga je gospa Silva, ki nas je odpeljala tudi v Šolo moje mame. V učilnici smo poskusili klečati na drvah in pisati s starim nalivnim peresom. Nazadnje pa smo šli še v kozjanske zapore, kamor so včasih zapirali tudi starše, če niso bili odgovorni za svoje otroke. Nato pa smo se skupaj vrnili v šolo.

Lan Kozole

Vsi učenci pa so ta dan prejeli poseben naziv, postali so VARUHI ZGODB.

Fotografije tega dne najdete na povezavi:

https://drive.google.com/drive/folders/1hM50LzviqWK4EENQSUS9Mbt-HDEGN8IA?usp=sharing

Učiteljica Maja Garbas

PRVI ŠOLSKI DAN PRVOŠOLCEV OŠ KOZJE

V sredo, 1. 9. 2021 so se prvošolci v spremstvu svojih staršev zbrali v Večnamenskem centru Kozje.

Po uvodnem pozdravu in nagovoru g. ravnatelja Romana Gradiška in ga. županje Občine Kozje Milence Krajnc sem prisotne pozdravila tudi jaz njihova razredničarka. Zaželela sem jim, da ostanejo zdravi, radovedni in polni energije. Povedala sem jim, da bo šola odslej postala njihov drugi dom. Zaželela sem jim, da se v tem domu danes in vsa naslednja leta prijetno počutijo, veliko naučijo in stkejo dobre prijateljske vezi.

Prvošolci so si skupaj s starši ogledali lutkovno predstavo Zakaj sem Ajček, ki jo je pripravilo Lutkovno gledališče iz Sevnice. Po predstavi je ga. županja vsakemu prvošolcu podelila spominsko knjigo in jim zaželela vse lepo na njihovi novi poti. Obiskal nas je tudi policist g. Dušan Jurgec, ki je učence seznanil z varno potjo v šolo in jim podaril rutico in kresničko. Z ravnateljem sva otrokom podelila priznanja in priponke.

Ko so učenci zaslišali zvok Patrikove harmonike, smo se odpravili proti svoji učilnici. Vsak učenec je preskočil trak in tako vstopil v učilnico 1. razreda. Učenci so si natančno ogledali učilnico, se v njej posladkali s torto in narisali sebe kot prvošolca.

Kmalu je prišel čas, ko smo se poslovili in učenci so se pred šolo ponovno srečali s svojimi starši. Poslovili so se z nasmehom in verjamem, da se bodo z veseljem spominjali svojega prvega šolskega dne.

Dragi prvošolki in prvošolci, vse dobro vam želim v prvem šolskem letu na naši šoli.

Razredničarka 1. r. Darja JugAktualno: Informacija o izvedbi NPZ

Spoštovani starši in učenci šestošolci ter devetošolci, Republiški izpitni center je objavil publikacijo Informacije za učence in starše o izvedbi nacionalnega preverjanja znanja v šolskem letu 2021/22.

Informacije si lahko ogledate na spletnih straneh (http://www.ric.si in http://eric.ric.si).

Svetovalna služba


Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Upamo, da so za vami prijetne poletne počitnice, zdaj pa je pred nami novo šolsko leto, ki bo spet polno izzivov.

Prvi šolski dan za vse učence je sreda, 1. septembra.

Novi prvošolčki so skupaj s svojimi starši že prejeli vabilo na svečani sprejem v šolo, ki se bo pričel ob 8. uri v Večnamenskem centru Kozje. Prvošolčke bodo poleg njihove razredničarke pričakali še gospa županja, ravnatelj in policist, čaka pa jih še posebno presenečenje. Starše vljudno naprošamo, da imajo maske in poskrbijo za zadostno medsebojno razdaljo.

Učenci od 2. do 9. razreda bodo začeli s poukom ob 8. uri. Tako kot lani, tudi letos ne bo skupnega nagovora, zato se vsi učenci napotijo v svoje matične učilnice, kjer bodo prvi dve uri pouka preživeli s svojimi razredničarkami. Na razredni uri bodo dobili informacije o šolskem delu ter o preventivnih ukrepih povezanih s COVID-19. Od tretje ure naprej bo pouk potekal po urniku. Za učence bo zagotovljena šolska prehrana, organizirano bo jutranje varstvo in podaljšano bivanje, avtobusi in kombi bodo vozili po običajnem voznem redu.

Za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev vzgojno-izobraževalnega procesa je pomembno, da v šolo prihajajo samo zdravi učenci. V šolskih prostorih je potrebno upoštevati Protokol, ki ga najdete v prilogi in je usklajen s preventivnimi ukrepi NIJZ.

Vsem skupaj želimo mirno, uspešno in čim bolj »normalno« šolsko leto.

Kolektiv OŠ Kozje in ravnatelj Roman Gradišek


Bleščeči rezultati na tekmovanjih iz znanja

Datum objave: Jun 16, 2021 9:39:26 AM

Konec šolskega leta je prinesel še številna tekmovanja iz znanja, ki so bila najprej prestavljena zaradi pouka na daljavo, nato pa izpeljana v zelo zgoščenem ritmu.

V eni od prejšnjih novic smo že sporočili, da je Bor Gradišek osvojil zlato priznanje in postal državni prvak na tekmovanju iz logike. V soboto 12. junija je priznanje prejel na tradicionalni prireditvi Zotkini talenti v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Bor je zlato Vegovo priznanje osvojil tudi na tekmovanju iz znanja matematike v organizaciji DMFA, kjer je osvojil 12. mesto v državi med učenci 7. razreda.

Uspešno tekmovalno leto je kronal še z zlatim priznanjem na tekmovanju Logična pošast v organizaciji zavoda MATHEMA, kjer je prav tako postal državni prvak.

Poleg treh zlatih priznanj in dveh naslovov državnega prvaka, je srebrni priznanji osvojil še na državnem tekmovanju iz prostorske predstavljivosti Matemček in državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike, na šolskih tekmovanjih pa je osvojil še dve biserni in osem bronastih priznanj.

Laura Bratuša je osvojila zlato Preglovo priznanje na tekmovanju iz znanja kemije v organizaciji ZOTKS, kjer je osvojila 16. mesto med učenci 9. razreda.

Poleg zlatega priznanja je osvojila še srebrno Proteusovo priznanje na državnem tekmovanju iz znanja biologije in srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz razvedrilne matematike ter štiri bronasta priznanja na šolskih tekmovanjih.

Srebrna priznanja ne državni tekmovanji so osvojili še devetošolca Jan Ivanc in Jerneja Sikošek na tekmovanju iz znanja biologije ter na tekmovanju Logična pošast četrtošolka Alina Pristušek, drugošolka Tija Zidar in prvošolec Jakob Hostnik.

Skupaj so učenci naše šole v šolskem letu osvojili 82 bronastih, 11 bisernih, 9 srebrnih ter 4 zlata priznanja ter dva naslova državnega prvaka.