O vrtcu‎ > ‎NOVICE_VRTEC‎ > ‎

PONOVNA IZVEDBA VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNEGA DELA

objavljeno: 22. jan. 2021 01:21 avtor: Kozji Zmaj

Vlada RS je sprejela nov odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, s katerim se v statističnih regijah: Gorenjska, Koroška, Obalno-kraška, Osrednjeslovenska, Podravska, Pomurska, Primorsko-notranjska,  Savinjska in Zasavska odpirajo vrtci. Naš vrtec se nahaja v Savinjski regiji, zato se s torkom, 26. 1, 2021, odpre.

Vzgojno-izobraževalni proces v prostorih vrtca bo  potekal v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ. Najbolj učinkovita metoda za omejevanje epidemije je izogibanje fizičnim družabnim stikom. Oblikovali bomo »varne mehurčke« otrok in strokovnih delavk, kar pomeni, da se skupine v času bivanja otrok v vrtcu med sabo ne mešajo.

Delovni čas zaposlenih bomo  prilagodili in organizirali glede na časovne potrebe staršev. Zato vas naprošam, da vpišete točno uro prihoda in odhoda otroka ter, da se ure tudi striktno držite.

V kolikor svojega otroka še ne boste vključili v vrtec vas obveščam, da Vlada RS že pripravlja PKP8, vanj pa bo vključena tudi določba, ki bo omogočala, da bodo

starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni do oprostitve plačila.

V prijavnico vpišite točno uro prihoda in odhoda otroka, katere se prosim strogo držite, ker bomo na podlagi tega organizirali delovni čas zaposlenih.

Izpolnjeno prijavo pošljite na elektronsko naslov vzgojiteljici svojega otroka.

Comments