novice2018_19‎ > ‎

Zimska šola v naravi - končno

objavljeno: 8. jan. 2019 23:59 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 14. jan. 2019 00:09 ]
V ponedeljek, 7.1.2019, smo polni pričakovanja odšli v CŠOD Planinka, v šolo v naravi. Po prihodu smo se razporedili po sobah, pojedli kosilo in že odšli na smučišče Areh. Čeprav je bilo megleno, je bilo stati na smučkah super. Po večerji smo se seznanili s FIS pravili in odšli še na nočni pohod, kjer smo uživali. 
V torek smo se že takoj po zajtrku odpravili na avtobus, ki nas je odpeljal na smučišče. Tam smo bili razdeljeni v različne skupine. Vsi dobro napredujemo, predvsem pa uživamo na belih strminah. Po popoldanskem počitku smo šli v adrenalinski park pri CŠOD. Bilo je enkratno.
V sredo smo se po zajtrku podali na smučišče, da se čimprej naučimo kaj novega. Vsi smo že napredovali, saj smo šli na daljšo in zahtevnejšo progo. Naučili smo se uporabljati vlečnico na krogce, nekateri smo se preizkusili tudi na sidru. Čas na smučišču nam je prehitro minil. Po kosilu in popoldanskem počitku smo se naučili kako se orientiramo v naravi brez in z zemljevidom. Nato smo odšli na teren v okolico doma, kjer smo samostojno s pomočjo naučenega iskali dvajset postojank. Nekateri smo bili zelo uspešni in smo jih našli več kot deset. Zvečer smo imeli skupaj z učenci OŠ Olge Meglič Ptuj zabavo, kjer smo se spoznavali in plesali. Nato smo utrujeni popadali v postelje in se zazibali v miren spanec.

V četrtek smo se po smučanju in obveznostih podružili pri igranju družabnih iger in klepetu. Zvečer smo imeli žrebanje štartnih številk za petkovo tekmo. Po žrebu smo se predstavili po sobah v obliki "Pohorje ima talent". Bilo je zelo zanimivo. Ugotovili smo, da so ptujčani bolj plesno nadarjeni, kozjani pa pevsko. Po končanih talentih smo še zaplesali v zvokih glasne disco glasbe. Po večerni rutini smo se zazibali v še zadnji "pohorski" spanec.

Zadnji dan naše pustolovščine nas je zunaj pričakal sončen dan. Ko smo pozajtrkovali, spakirali in pospravili sobe, smo se polni pričakovanja še zadnjič odpeljali na smučišče. Po dveh urah "treninga" na snegu je bila na vrsti tekma po skupinah. Vsi smučarji smo se pogumno spustili med količki po beli strmini. Najuspešnejši v svojih skupinah smo bili: Mia, Filip in Izabela ter Maj. Za pogum in veliko naučenega smo si pa vsi zaslužili diplome. Po prihodu v dom smo imeli kosilo. Nato je vodja doma Planinka razdelila priznanja za najboljše pospravljene sobe. Pohvale smo dobile Mia, Sanja in Izabela. Tudi fantje nismo veliko zaostajali. Končno pa je napočil čas, ko smo se z lepimi spomini odpeljali proti domu. 
Na kratko lahko povzamemo našo šolo v naravi takole: ČUDOVITO SMO SE IMELI! 


Kozjanski šestošolci


Comments