novice2018_19‎ > ‎

Tehniški dan v Bistri in živalskem vrtu

objavljeno: 20. jun. 2019 23:03 avtor: Kozji Zmaj
14. 6. 2019 smo učenci 4. razreda OŠ KOZJE in OŠ LESIČNO opravili  še zadnjo  dejavnost v tem šolskem letu. Obiskali smo TMS v Bistri. Sprehodili smo se po različnih oddelkih in videli različne pripomočke, s katerimi so si ljudje nekoč pomagali pri delu. Navdušile  so nas  makete, puške, nagačene živali, najbolj pa so nam bila zanimiva Titova vozila, stari motorji in kolesa. V muzeju smo izvedeli veliko zanimivosti o življenju naših prednikov. Njihovo delo je bilo sigurno težje in zanj so porabili veliko časa in truda.

Po ogledu smo se zapeljali še v živalski vrt, kjer je bilo zelo vroče, zato so živali počivale v senci, mi pa smo komaj čakali obljubljenega sladoleda. Sprehodili smo se mimo  pavov, emujev, medvedov, občudovali slonico Gango … Čas smo prihranili tudi za igro na igralih in za nakupe spominkov v  ZOO trgovini.

Preživeli smo zanimiv dan.  Učenci obeh šol se zahvaljujemo Lovski družini Kozje. Ta  že 30 let omogoča naše ekskurzije in prispeva denar za prevoz in ogled. Generacije se sicer res menjavajo, hvaležnost pa ostaja. Velika hvala tudi v imenu obeh učiteljic, Nives in Marjane ter seveda staršev.  

Učenci 4. razreda in razredničarka Marjana Hartl

Comments