novice2018_19‎ > ‎

Sokijev projekt ˝20 na 20˝tudi na naši šoli

objavljeno: 10. feb. 2019 04:44 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 4. jul. 2019 06:07 ]
PROJEKT ˝20 NA 20˝TUDI NA NAŠI ŠOLI, REZULTAT: 2 CAHONA IN ELEKTROAKUSTIČNA KITARA, JUHEJ.

 >>>fotografijeV četrtek, 31. 1. 2019 se je tudi na naši šoli zgodilo nekaj zelo lepega. Obiskal nas je namreč Marko Soršak Soki, ki ga verjetno že vsi poznate, saj je izjemen človek, ki s svojo pojavo in s  svojimi izjemnimi lastnostmi pomaga osnovnim šolam, da pridobijo nekaj glasbil z njegovo pomočjo in seveda donatorji, ki mu priskočijo na pomoč, da lahko glasbila sploh kupi.

 

ZATO SE MU ŠE ENKRAT NAJLEPŠE ZAHVALJUJEMO, DA NAS JE OBISKAL TER SEVEDA DONATORJU, GOSPODU DAVIDU KOŽELJU IZ ŠENTJURJA, KI JE VSE SKUPAJ OMOGOČIL, DA JE SOKI GLASBILA SPLOH NAKUPIL.

 Še več vtisov pa si preberite spodaj in seveda poglejte v galerijo, kjer boste videli, kako fino smo se imeli. V šoli pa bo kmalu na ogled tudi manjša razstava s tega dogodka.

 

Obisk Marka Soršaka Sokija mi je bil zelo všeč, saj nam je zelo dobro predstavil cajon, kako se uporablja in zveni, če smo želeli, smo ga lahko tudi preizkusili. Mene je na koncu zelo presenetilo, saj nam je cahona podaril in prav tako elektroakustično kitaro. Upam, da bomo glasbila veliko uporabljali. Želim si, da nas obišče še kdaj, da mogoče povabimo zraven še kakšno šolo. Zanimive pa so mi bile tudi glasbene točke, ki jih je pripravila naša šola.

Tinkara Jazbec, 8. r.


Ko sem izvedel za prireditev sem bil zelo neučakan, saj nisem vedel, kdo bo nastopal. Saj nam učitelji niso nič povedali, ker bi naj bilo presenečenje. Všeč mi je bilo, ko so na koncu skupaj s  Sokijem  igrali naši učenci na cajon in kitaro ter peli.

Blaž Romih, 7.r.


Ko ja Marko Soršak Soki prišel  na našo šolo mi je bilo zelo všeč. Najprej , ko sem ga videla se mi je zdel zelo znan, dolgi lasje v čopu, kapa na glavi in oblečen v črno, pravi zvezdnik. Po vseh glasbenih točkah je končno prišel na oder in začel govoriti. Njegova osebnost je bila smešna, hkrati pa sproščena. Nato je malo spraševal in prišlo je do teme o bobnih, kar je seveda njegov instrument. Našel je učenca naše šole iz 2. razreda z imenom Jan in skupaj sta zaigrala na posebne bobne, ki so zgledali kot škatla in sestavila sta bend z nastopajočimi. Naredili smo nekaj posnetkov- »selfijev«- in tako je čez nekaj časa odšel. Zdi se mi, da bom kar jaz začela igrati bobne, saj je zelo zabavno!

Sinja Kunst, 8.r.

Najprej sem bil zelo radoveden, kaj nas čaka. Zelo sem se zabaval in se veliko smejal. Zelo mi je bilo všeč. Novi instrumenti, to pa mi je bilo najlepše.

Jan Ivanc, 7. r. 

Comments