novice2018_19‎ > ‎

Ponovno gostili področno prvenstvo OŠ v šahu

objavljeno: 10. dec. 2018 22:47 avtor: Kozji Zmaj
V zadnjih letih je na Osnovni šoli Kozje postalo že tradicija, da v sodelovanju z Društvom šahovskih mentorjev Celje gostimo večja šahovska osnovnošolska tekmovanja. Po dveh državnih prvenstvih smo v soboto 8. decembra drugič gostili še  posamično področno  osnovnošolsko prvenstvo celjskega področja.

V dvorani Večnamenskega centra Kozje, se je zbralo 68 mladih šahistov skupaj z njihovimi mentorji in še kakšnim staršem. Uvodoma jih je pozdravil ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek, ki jim je zaželel dobro počutje in uspešno tekmovanje. Mlade šahiste in spremljevalce je nagovorila še županja Občine Kozje Milenca Krajnc, nato pa je glavni sodnik Marjan Drobne podal navodila o poteku tekmovanja.

 Mladi šahisti so se pomerili v sedmih krogih švicarskega sistema, izjema sta bili kategoriji do 15 let, kjer so igrali vsak z vsakim. Med najmlajšimi učenkami do 9 let je prvakinja postala Nina Kočevar iz OŠ Braslovče, ki je bila edina prijavljena in je igrala v starejši kategoriji. Do 12 let je prvakinja postala  Lucy Brinovec iz OŠ Šempeter, do 15 let pa Tia Gajšek iz OŠ Braslovče. V tej kategoriji je tretje mesto osvojila domača šahistka Izabela Godler.

Med fanti je bila udeležba precej številčnejša, kar je prav tako že tradicionalno. V kategoriji učencev do 9 let je lansko zmago obranil Lan Želj iz III. OŠ Celje, v najštevilčnejši kategoriji učencev do 12 let je prvak postal Tilen Drama iz OŠ Šmarje pri Jelšah, v kategoriji do 15 let pa Matic Nareks iz OŠ Petrovče. Domača osnovna šola je imela svoje predstavnike le še v kategoriji učencev do 12 let, v kateri je Bor Gradišek z osvojenimi petimi točkami iz sedmih partij osvojil končno 7. mesto, pol točke manj je na 10. mestu osvojil Rok Romih, tri točke pa so Matevža Muškatevca uvrstile na 26. mesto med petintridesetimi šahisti.
Comments