novice2018_19‎ > ‎

OŠ Kozje znova gostitelj področnega prvenstva v badmintonu

objavljeno: 22. jan. 2019 00:11 avtor: Kozji Zmaj

Osnovna šola Kozje je v sodelovanju s Športno zvezo Kozje že drugo leto zapored pripravila področno prvenstvo osnovnošolcev v badmintonu za celjsko področje. Prvenstvo je potekalo v ponedeljek 21. januarja 2019 v športni dvorani Večnamenskega centra Kozje. Poleg domačih učencev in učenk, sta se prijavila le še dva učenca iz III. OŠ iz Celja.

Tekmovanje je potekalo v dveh starostnih kategorijah, letnik 2004/2005 ter letnik 2006 in mlajši, ločeno za učence in učenke.

Med mlajšimi učenci se je zmage veselil Tim Bezenšek iz III. OŠ Celje, drugo mesto je osvojil Lan Mesec in tretje Jan Dobravc. Zmagovalka med mlajšimi učenkami je postala Nikita Švajger, drugo mesto je osvojila Laura Bratuša, tretje pa Julia Bratuša.

Za starejše učence in učenke so področna prvenstva hkrati tudi kvalifikacije za državno prvenstvo, ki bo meseca marca in na katero se uvrstijo trije prvouvrščeni. Med starejšimi učenci so si prva tri mesta razdelili Žan Kiderič, Tim Šmon in Lan Gradišek, med starejšimi učenkami pa Špela Šošterič, Katja Bratuša in Špela Kukovičič, vsi z OŠ Kozje. 


Comments