novice2018_19‎ > ‎

Naši učenci med najboljšimi v državi v znanju biologije

objavljeno: 10. dec. 2018 22:39 avtor: Kozji Zmaj
30. 11. 2018 je na OŠ Jurija Dalmatina Krško potekalo 15. državno tekmovanje iz znanja biologije za osnovne šole za srebrno in zlato Proteusovo priznanje. Letošnja tema tekmovanja je bila Raznovrstnost in ogroženost plevelov Slovenije, prav gotovo za osnovnošolca na prvi pogled neprivlačna in nezanimiva tema. 5 tekmovalcev  naše šole so se tudi letos učenja lotili zavzeto in odgovorno in se tako uvrstili med najboljše v znanju iz biologije v Sloveniji. Brest Lenarčič je osvojil 2. mestoManca Berglez pa 6. mesto v državi in zasluženi zlati Proteusovi  priznanji, Neli Belina pa je osvojila srebrno Proteusovo priznanje.

Lidija Čepin, mentorica

Iz biologije sem tekmoval prvič in na začetku nisem bil prepričan, če sploh bi. Zdelo se mi je, da bom moral brez razloga predelati toliko literature. Potem pa sem ugotovil, da sem se motil, saj je bila tema zelo zanimiva. Za državno tekmovanje sem se še bolje pripravil, a sem bil vseeno presenečen, ko sem izvedel, da sem se uvrstil na drugo mesto. Tudi zaradi tega bom drugo leto skoraj zagotovo spet tekmoval.

Brest Lenarčič, 8. r.

S tekmovanjem sem pridobila veliko novega znanja, ki mi bo koristilo pri pouku biologije in pri nadaljnjem izobraževanju. Rada bi se zahvalila ge. Lidiji Čepin, ki nas je vztrajno pripravljala na tekmovanje in mi s tem omogočila, da sem  dosegla rezultat, ki sem ga zelo vesela.

Manca Berglez, 9. r.

Tekmovanja  sem se udeležila z namenom, da se naučim nekaj novega. Pridobljeno znanje o plevelih bom lahko v življenju še velikokrat uporabila. Pred samim tekmovanjem me je bilo malo strah, a je ta kmalu izginil. Rezultat bi lahko bil boljši, ampak sem zadovoljna s tem, kar sem dosegla.

Neli Belina, 9. r.

Ko sva izvedeli, da greva na državno tekmovanje iz biologije, sva bili zelo presenečeni, saj se ga še nikoli nisva udeležili. Za naju je bil ta dan zelo poseben. Čeprav nama je zmanjkalo pol točke, da bi osvojili srebrno priznanje, sva zadovoljni, saj nama je to tekmovanje prineslo mnogo novih in lepih izkušenj.  Izvedeli sva veliko zanimivih informacij o plevelih: so koristne v okolju, zdravilne, uporabljajo se v prehrani, a  mnoge tudi zaradi vpliva človeka že ogrožene.

Maša Ferlič in Katja Bratuša, 8. r. 

Comments