novice2018_19‎ > ‎

Igrive in zabavne Male sive celice

objavljeno: 30. maj 2019 02:44 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 30. maj 2019 02:44 ]
Konec meseca aprila je na OŠ Kozje prišlo vabilo ustvarjalcev oddaje Male sive celice, v katerem so povabili tekmovalce, ki so našo šole predstavljali v tem televizijskem kvizu, naj se udeležijo zaključnega snemanja letošnje oddaje. Oddajo so zasnovali nekoliko drugače, bolj sproščeno, zabavno, a hkrati povezovalno. Tekmovalci so bili vabila veseli in so nestrpno pričakovali nov snemalni dan na TV Slovenija. Žal se je moral Brest Lenarčič sodelovanju na zaključni oddaji odpovedati, saj ga je istega dne čakal klavirski nastop na glasbenem tekmovanju. Tako sta ekipo  OŠ Kozje predstavljala Patricija Žučko in Matic Blatnik.

V petek, 17. 5. 2019, smo se predstavniki OŠ Kozje odpravili v Ljubljano. Opremljeni s transparenti, ki so jih naredile devetošolke, smo se sprehodili do RTV Slovenija. Ustvarjalci oddaje so vse tekmovalce in mentorje prijazno sprejeli in nam razložili potek snemanja oddaje. Ko se je zbrala večina tekmovalcev se je začela vaja. Tekmovalci so bili razdeljeni v dve ekipi, prvo so sestavljali BISTRI-vijolični in drugo BRIHTNI-rumeni. Obe ekipi sta se v zabavnih, miselnih in spretnostnih igrah borili za zmago. Naša tekmovalca sta po odločitvi režije pristala na BRIHTNI – rumeni tribuni. Medtem ko so tekmovalci vadili igre v katerih bodo tekmovali, smo si mentorji ogledali režijo. Ko se je snemalni ekipi pridružil še voditelj, Nik Škrlec, smo vedeli, da bo šlo zares. Tekmovalci obeh ekip so se med seboj pomerili v štirih igrah: štiri v vrsto, sestavljanju sestavljanke, hitrostnem oblačenju majic in iskanju ter vezanju balonov. Na koncu pa so ob glasbi tudi zaplesali.

Čeprav nabiranje točk ni bilo prvotnega pomena, so bili učenci kar precej tekmovalni in uspešni pri opravljanju nalog. Pri tem so drug drugemu pomagali in čeprav so bili iz različnih šol, so zelo dobro sodelovali. Medsebojno spoznavanje, sodelovanje, nabiranje novih izkušenj in zabava je bilo vodilo oddaje za katero upam, da si jo boste z veseljem ogledali. Tako boste tudi ugotovili ali sta bila tokrat Matic in Patricija na zmagovalni strani.

Matic Blatnik: »To je bila zelo zabavna pustolovščina, ki je ne bom nikoli pozabil.«

Vabljeni k ogledu oddaje, ki bo na sporedu v soboto, 1. 6. 2019 ob 9. 20.


Več fotografij na https://photos.app.goo.gl/TXFt6SfsSzkUYgnf9


Mentorica: Marinka Žibret

Comments