novice2018_19‎ > ‎

Hvala, generacija 2004

objavljeno: 27. jun. 2019 05:00 avtor: Kozji Zmaj
V petek, 14. 6. 2019, se je na valeti od Osnovne šole Kozje poslovila generacija devetošolcev z letnico rojstva 2004. Od šolskih klopi se je poslovila uspešna generacija. Na tekmovanjih iz znanja in športa ter na in številnih nastopih na šolskih prireditvah so pustili res močne sledi. Bili so hvaležna, ustvarjalna in s številnimi talenti obdarjena generacija. Veseli smo lahko, da so jih delili z nami, ponosni pa na to, da smo jim jih pomagali razvijati in jih oblikovati v kompetentne mladostnike.

Na valeti so se devetošolci zahvalili staršem, učiteljem in delavcem šole, gospodu župniku ter lokalni skupnosti z županjo na čelu. Poslovili so se tudi od razredničark Alje Belak in Marinke Žibret. Poskrbeli so za predajo ključa šole in s tem simbolično predali primat najstarejših na šoli bodočim devetošolcem. Uživali smo lahko ob njihovih odličnih plesnih točkah in čudovitem glasu Lane Pirš, ki je prireditev zaključila s pesmijo Nasmeh življenja.

Učenci so poleg spričeval v uradnem delu prejeli bogato bero pohval in priznanj s tekmovanj. Učenci z zaključenimi odličnimi ocenami so bili: Neli Belina, Manca Berglez, Lan Gradišek in Miha Švajger.

Priznanje zlati bralec so prejeli: Neli Belina, Manca Berglez, Anamari Gerzina Rožič, Anja Pečnik, Špela Šošterič in Miha Švajger.

Posebno priznanje in zahvalo šole za multimedijsko podporo šolskih in obšolskih prireditev sta prejela Lan Gradišek in Miha Švajger.

Na športnem področju sta izstopala učenca Patrik Perc in Patricija Žučko. Prejela sta priznanji za naj športnika oz. športnico šole.

Najboljši učenec generacije je bil Lan Gradišek. Lan je bil v devetletnem izobraževanju nadpovprečno uspešen učenec na tekmovanjih iz znanja, športa, več let pa je skrbel tudi za multimedijsko podporo šolskih in obšolskih prireditev.

Devetošolce smo spustili na samostojno pot, a z zaupanjem, da smo jih opremili z znanjem in izkušnjami, s pomočjo katerih bodo skušali v življenju prav ravnati. Srečno na nadaljnji življenjski poti.

Marinka Žibret

Comments