novice2018_19‎ > ‎

Brest Lenarčič prejemnik bronastega grba Občine Kozje

objavljeno: 23. apr. 2019 00:46 avtor: Kozji Zmaj
Na svečani seji ob občinskem prazniku Občine Kozje, ki je bila v četrtek 18. aprila 2019 na gradu Podsreda, je naš učenec Brest Lenarčič prejel bronasti grb Občine Kozje.

Brest je učenec, ki se je v minulih letih izredno izkazal na tekmovanjih iz znanja. Tako je v zadnjih treh šolskih letih osvojil kar osemnajst zlatih priznanj na različnih predmetnih področjih (matematika, fizika, logika, astronomija, biologija, kemija, geografija, razvedrilna matematika, prostorska predstavljivost, Vesela šola, Logična pošast in programiranje) ob tem pa je kar sedemkrat postal državni prvak, se pravi najboljši v državi v svoji starostni kategoriji. Kot dvakratni državni prvak iz astronomije se je dvakrat udeležil Sankpeterburške astronomske olimpiade ter osvojil eno bronasto in eno srebrno medaljo.  

Brest je bil tudi član šolske ekipe, ki je na tekmovanju Prvaki znanja dvakrat zmagala na regijskem predtekmovanju ter letos osvojila četrto mesto v državi. Prav tako je bil član šolske ekipe, ki je postala zmagovalec regijskega predtekmovanja Male sive celice.

Bučen aplavz, ki je odmeval po renesančni dvorani gradu Podsreda, ko je Brest iz rok županje Milence Krajnc prejel bronasti grb Občine Kozje,  je zagotovo dokaz, da je šel grb v prave roke. Veliko navdušenje pa je požel tudi  Brestov klavirski nastop na svečani seji, ko je izvedel dve skladbi, od katerih je bila ena avtorska. 

Comments