novice2018_19

Male sive celice delujejo!

objavljeno: 18. sep. 2018 02:47 avtor: Kozji Zmaj

V četrtek, 13. 9. 2018, je na OŠ Stopiče potekalo predtekmovanje za TV kviz Male sive celice. Udeležila se ga je tudi ekipa Osnovne šole Kozje. Ekipo so sestavljali: sedmošolec Matic Blatnik, osmošolec Brest Lenarčič in devetošolka Patricija Žučko. V konkurenci 33 ekip iz dolenjske regije je ekipa OŠ Kozje na pisnem delu predtekmovanja zasedla osmo mesto in se tako uvrstila v izločilne dvoboje.

V zadnjem dvoboju se je pomerila s prvouvrščeno ekipo, ki je imela po pisnem delu tekmovanja sedem točk prednosti. Ekipi OŠ Kozje je  z veliko znanja in kančka sreče uspelo izničiti zaostanek in  zmagati  s prednostjo 1 točke. Tako se je ekipa OŠ Kozje uvrstila v studijski del tekmovanja kviza Male sive celice.

Čestitke ekipi!

Mentorica: Marinka Žibret

Naši prvošolci

objavljeno: 14. sep. 2018 04:01 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 14. sep. 2018 04:12 ]

Film Dobrodošli v Kozjem

objavljeno: 9. sep. 2018 09:34 avtor: Kozji Zmaj

V okviru priprav na prireditev Koza, zmaj in še kaj ter II. Srečanje slovenskih zmajev sta se kozjanski zmaj in kozica odločila, da bosta ob pomoči učencev OŠ Kozje posnela video razglednico kraja in tako prikazala značilnosti Kozjega in njegove okolice. V mesecu maju so potekla prva načrtovanja, priprave in nato izvedba snemanja. Na snemalni dan se je, kljub nevihti, snemalna ekipa v sestavi Lan Gradišek, Bor Gradišek, Miha Švajger in Marinka Žibret dobro zabavala. Sledila je montaža, ki jo je ob pomoči Matica Marcena in Mihe Švajgerja večinoma opravil Lan Gradišek. Tako je do prireditve Koza, zmaj in še kaj ter srečanja slovenskih zmajev nastal desetminutni filmček, ki so si ga lahko obiskovalci prireditve ogledali v kinodvorani Kozje.

Kozjanski zmaj in koza sta želela kraj predstaviti tudi širše. Zato so učenci po strokovni obdelavi videa le tega poslali na geografski natečaj »Po Fabianijevih poteh«. Za to priložnost ga je bilo potrebno skrajšati na tri minute. V tem času smo tako uspeli prikazati zanimivosti domačega kraja in povabiti obiskovalce v Kozje. Kozjanski zmaj in koza sta si posnetek ogledala že tisočkrat. Rekla sta, da sta z izdelki učencev OŠ Kozje zadovoljna. Vabljeni k ogledu tudi vi.

https://drive.google.com/file/d/1KgCGXY5Ezsvq9MVHZFY66p-A7ByTocWn/view?usp=drive_web

Mentorica: Marinka Žibret

1-3 of 3