novice2020_2021

Srednje šole - promocija DOPOLNJENO

objavljeno: 24. nov. 2020 02:21 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 27. nov. 2020 00:00 ]

SREDNJA EKONOMSKA ŠOLA CELJE

v času pouka na daljavo se je tudi poklicna orientacija morala v celoti preseliti na splet. Ker si na Srednji ekonomski šoli želijo, da bi bili devetošolci tudi v letošnjem šolskem letu obveščeni o srednješolskih programih, ki jih izvajamo na Ekonomski šoli Celje, so v ta namen na spletnem kanalu Youtube objavili video posnetek za osnovnošolce, ki so ga izdelale dijakinje zaključnega letnika. Predstavljen je utrip šole in izobraževalni programi, ki jih izvajamo na šoli:

https://www.youtube.com/watch?v=Rq-1W4aVaic&feature=youtu.be&ab_channel=EkonomskaCelje


GIMNAZIJA CENTER CELJE – DAN ODPRTIH VRAT UMETNIŠKE GIMNAZIJE LIKOVNA SMER

Devetošolci Gimnazija center Celje prijazno vabimo na Dan odprtih vrat umetniške gimnazije likovne smeri, ki bo potekal v sredo, 2. 12. ob 17h na Zoomu. Vse informacije o dogodku najdete na povezavi https://www.gcc.si/vpis-gcc-2021-2022/#Dan_odprtih_vrat_UG_bo_2_12_-_obvestilo_in_napotki_za_sodelovanje.

Vse informacije v zvezi z vpisom devetošolcev in povezave do zloženke ter drugih predstavitvenih gradiv najdete na naši vpisni strani https://www.gcc.si/vpis-gcc-2021-2022/.


ŠOLSKI CENTER KRŠKO-SREDNJA ŠOLA SEVNICA

Devetošolci poglejte tudi link, ki ga pošilja Srednja šol Sevnica. Na linku se nahajajo filmčki, ki predstavljajo naša programa FRIZER in MIZAR.

Link lepim še tule: https://www.sc-krsko.si/index.php/predstavitev-sole 

ŠOLSKI CENTER ROGAŠKA SLATINA

Devetošolci, da si boste lažje ustvarili vtis o  ŠOLSKEM CENTRU ROGAŠKA SLATINA vas vabijo k ogledu predstavitvenih filmčkov in podrobnejših opisov posameznih programov. Na spodnjih povezavah najdete tudi informacije o kadrovskih štipendijah.

 Gimnazija: https://scrs.si/osnovnosolci/program-gimnazije/

 Tehnik optik: https://scrs.si/osnovnosolci/68-2/

 Tehnik steklarstva: https://scrs.si/osnovnosolci/program-tehnik-steklarstva/

 Steklar (vajenec): https://scrs.si/osnovnosolci/steklar-vajenec/

In še VABILO: Vas učenci in vaše starše vabijo v četrtek, 10. 12. 2020, ob 16.30, da se jim pridružite na video predstavitvi šole in dijaškega doma. To bo priložnost, da se spoznate tudi v živo ter odgovorijo na vaša vprašanja in dileme. Povezava do video predstavitve: https://meet.google.com/kij-akvb-jmq  


GIMNAZIJA BREŽICE #vstopnicavtvojoprihodnost

Drage devetošolke, dragi devetošolci, vabimo vas, da spremljate naše spletne strani in socialna omrežja ( Facebook, Instagram in Twitter). Redno bomo objavljali informacije o naši šoli, o programih, ki jih izvajamo (splošna gimnazija in gimnazija - športni oddelek) ter o pestri ponudbi šolskih in obšolskih dejavnosti dejavnosti. V mesecu decembru načrtujemo spletno izvedbo dneva odprtih vrat.

Informacije o vpisu najdete na naši spletni strani na povezavi https://www.gimnazija-brezice.si/vpis-2021-22/

Naj Gimnazija Brežice postane vaša šola naslednja štiri leta in s tem pridobite vstopnico v vašo prihodnost.


EKONOMSKA ŠOLA CELJE

Predstavitev srednješolskih programov na Ekonomski šoli Celje

Učenje na daljavo

objavljeno: 23. nov. 2020 00:59 avtor: Kozji Zmaj

Preteklo je že nekaj časa odkar se je šola preselila v naše domove. Učenci se pridno učijo, učitelji se trudimo in jim pri tem pomagamo, seveda pa brez staršev nikakor ne bi šlo. Nekateri učenci so zelo samostojni, drugi pa delajo z ogromno pomoči staršev, zato velik HVALA vsem staršem, da ste našim učencem v oporo in podporo.

Učitelji se zavedamo, da vam je takšno učenje težje, saj morate veliko stvari narediti sami, vendar smo zelo veseli, ker pridno delate naloge in nam sproti odgovarjate, saj boste le tako uspeli usvojiti obravnavano učno snov.

Še posebej bi pohvalila mlajše učence, ki so zelo ustvarjalni. Pošiljajo mi izdelke, ki nastanejo ob poslušanju pravljic, ki jih za njih pripravim v okviru podaljšanega bivanja. Nekateri se zaposlijo tudi samostojno in naredijo kaj po svoje. Tudi tega sem zelo vesela.

Odzvali pa so se tudi povabilu Sekcije študentov zdravstvene nege in babištva in Zvezi študentov medicine Slovenije v projektu POŠLJIMO NASMEH. Namen projekta je polepšati dan starostnikom, ki so v teh časih še posebej osamljeni, saj nimajo ali ne smejo imeti stikov z družinskimi člani ali se družiti med seboj. Tako učenci sporočajo starostnikom, da tudi mi mislimo nanje.

Tudi ostali učenci se lahko pridružite akciji in za starostnike kaj napišete ali narišete. Verjamem, da jih lahko skupaj razveselimo.

Kaj vse je nastalo, si lahko pogledate na povezavi

https://drive.google.com/drive/folders/1hTnDcWJhnfIJ0v8iwEKLSgVWPCbJawCh?usp=sharing

Maja Garbas

Tradicionalni slovenski zajtrk

objavljeno: 18. nov. 2020 23:03 avtor: Kozji Zmaj

Tudi letos bomo obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ), ki bo letos že jubilejni, deseti po vrsti.“Prazna vreča ne stoji pokonci.”

“Po jutru se dan pozna, po zajtrku pa jutro.”

“Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjaj kot berač.”

 

Kar nekaj pregovorov je znanih na temo zajtrka, kar kaže, da gre za enega res zelo pomembnih obrokov.

Izvedba TSZ bo zaradi epidemije letos drugačna. V petek, 20. 11. 2020, bomo pri pouku na daljavo v okviru razrednih ur oz. drugih dejavnosti učence seznanili o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalne oz. slovenske hrane, pomenu kmetijstva in čebelarstva za pridelavo hrane ter njunem vplivu na okolje.

Učence bomo spodbudili k pripravi in h kulturnemu zaužitju zdravega zajtrka.

 

NAJ ZAJTRKOVANJE POSTANE NAVADA.

Nujno varstvo otrok v vrtcu od 16. 11. dalje

objavljeno: 13. nov. 2020 03:38 avtor: Kozji Zmaj

SPOŠTOVANI STARŠI!

Vlada RS je ob epidemioloških razmerah v državi v četrtek, 12. 11. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za področje vzgoje in izobraževanja. Obveščamo vas, da bomo  v prihodnjih 14 dneh (16. 11. 2020- 27. 11. 2020) nadaljevali z zagotavljanjem samo  nujnega varstva za otroke.

 

Po sklepu Občine Kozje o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, bomo v vrtcu Zmajček Kozje izvajali nujno varstvo v zmanjšanem obsegu, za otroke katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Starši, ki nujno potrebujete varstvo morate predložiti potrdilo delodajalca, za oba starša. Ravno tako potrebujete izjavo, da je bil otrok zadnjih 10 dni zdrav in ni bil v stiku z okuženo osebo.


Po priporočilih NIJZ v vrtec pripeljite le otroke, ki so brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa…). Prav tako naj v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni COVID -19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni COVID -19.

Prijavo za nujno varstvo otroka oddajte danes, 13. 11. 2020 do 17.00 ure, na el. naslov:

vrtec.zmajcek@os-kozje.si

Podaljšanje pouka na daljavo

objavljeno: 13. nov. 2020 03:36 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani starši, učenke in učenci, 

Vlada RS je ob epidemioloških razmerah v državi v četrtek, 12. 11. 2020 sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za področje vzgoje in izobraževanja.

Zaradi še vedno kritične epidemiološke situacije se bo vzgojno-izobraževalno delo v osnovnih šolah, osnovnih šolah s prilagojenim programom ter glasbenih šolah za vse učence izvajalo na daljavo tudi od 16. 11. 2020 dalje.

Virtualni karierni sejem

objavljeno: 13. nov. 2020 00:37 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani devetošolci, osmošolci in starši, vabim vas, da na spodnji povezavi obiščete Virtualni karierni sejem, to je sejem poklicev in izobraževanja, ki bo za osnovnošolce potekal od 16. – 22. 11. 2020.

Šolska svetovalna služba

https://www.mladimaribor.si/karierni-sejem

Poslovni čas zavoda in kontaktni podatki

objavljeno: 10. nov. 2020 03:26 avtor: Kozji Zmaj

Poslovni čas zavoda Osnovna šola Kozje v času zaprtja šole zaradi epidemije Covid-19, je med 7.30 in 13.00.

Kontaktna oseba za nujne primere izven poslovnega časa je ravnatelj Roman Gradišek (031 550 579).

Nujno varstvo otrok v Vrtcu Zmajček 9.-13.11.

objavljeno: 6. nov. 2020 03:23 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani starši otrok Vrtca Zmajček!

Županja Občine Kozje je izdala nov sklep, po katerem bo Vrtec Zmajček tudi v času med 9. in 13. 11. 2020 ZAPRT!
Vrtec bo tudi v tem tednu, zagotavljal nujno varstvo za otroke in sicer za starše, katerim delodajalec ne more omogočiti delo na daljavo in ki nimajo druge možnosti glede varstva otrok in nujno potrebujejo varstvo otrok (sklep je v priponki).

Oba starša morata vrtcu predložiti potrdilo delodajalca, da ne more omogočiti dela na daljavo ter podpisano izjavo staršev, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženimi osebami.

Starši, ki potrebujejo nujno varstvo naj to sporočijo na elektronski naslov vrtec.zmajcek@os-kozje.si, danes, 6. 11. 2020 do 17. ure!

Ostanite zdravi!

Brezplačni topli obrok

objavljeno: 5. nov. 2020 08:37 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 13. nov. 2020 01:16 ]

Spoštovani starši,

lokalna skupnost v sodelovanju s šolami za učence, ki se izobražujejo na daljavo, in ki so v skladu s kriteriji upravičeni do brezplačnega toplega obroka ter ga potrebujejo, po novem organizira topli obrok. 

Učenci se na topli obrok prijavijo preko šole, ki jo obiskujejo, le-ta pa za učence, ki so prijavljeni na šolsko kosilo, upravičenost do brezplačnega obroka preveri v CEUVIZ.

Šole zbrane podatke o prijavah posredujemo občini, ki na podlagi zbranih potreb organizira pripravljanje in distribucijo toplega obroka za svojo lokalno skupnost (določi šolo ali šole za pripravo prehrane, dogovori distribucijo in prevoz prehrane…).

S prijavo privolite, da občina in šole podatke uporabijo za organizacijo priprave in prevzema toplega obroka.

Učenci oziroma starši topli obrok prevzamete na šoli. Izjemoma občina za učence in dijake, ki obroka ne morejo prevzeti, organizira dostavo toplega obroka na dom ali na ustrezno razdelilno točko v lokalni skupnosti.

V kolikor bi želeli prejemati topel obrok prehrane za vašega otroka, to sporočite na tel. štev. 809 05 10.  

Vodstvo šole

Izobraževanje na daljavo od 9. 11.

objavljeno: 5. nov. 2020 08:31 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani starši.

Vlada RS je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi v četrtek, 5. 11. 2020 sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolski zavodih (Uradni list RS, št 152/20).

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Učenci od 6. do 9. razreda so se na ta način izobraževali že pred jesenskimi počitnicami, zdaj pa se torej priključi še razredna stopnja. Razredniki vas bodo obvestili, na kakšen način bo pouk na daljavo potekal.
Njim lahko tudi sporočite, če imate težave glede naprav preko katerih bi lahko spremljali pouk in poskušali bomo pomagati, kolikor se bo seveda dalo.

1-10 of 25