novice2020_2021

Spletni seminar o varni rabi interneta

objavljeno: 10. sep. 2020 05:23 avtor: Kozji Zmaj

Zaradi priporočil NIJZ za šole, ki odsvetujejo skupne roditeljske sestanke v živo, v začetku letošnjega šolskega leta ne bo običajnega skupnega roditeljskega sestanka, na katerem smo vam vsako leto pripravili še kakšno zanimivo predavanje.

Vam pa predlagamo, da si ogledate spletni seminar na temo internetne varnosti.

Safe.si bo v četrtek, 17. septembra ob 18. uri pripravil 60-minutni spletni seminar z naslovom »Varno na internetu s Safe.si«. Seminar je namenjen staršem otrok od 7. razreda do konca srednje šole. Dogodek bosta gostila predavatelja Safe.si, Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak.

Safe.si kot nacionalna točka osveščanja o varni rabi interneta že več kot deset let izobražuje otroke in najstnike, ter starše in učitelje o tem, kako lahko varno in odgovorno uporabljajo tehnologije, da bi od njih imeli čim več koristi in zabave ter čim manj nevšečnosti.

Več o seminarju si lahko prebereta na  https://sio.si/2020/09/09/spletni-seminar-o-varni-rabi-interneta/, kjer se tudi prijavite. 

Prvi šolski dan za nove prvošolčke

objavljeno: 10. sep. 2020 05:02 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 10. sep. 2020 05:15 ]

Na deževno jutro, 1. septembra, je 12 prvošolcev čakalo posebno doživetje, saj so namreč skupaj s starši prvič prišli v šolo. Ker pa razmere niso dopuščale, da bi vsi skupaj prišli v učilnico 1. razreda, so se z razredničarko Marico Jurak prvič srečali kar v kinodvorani, kjer jih je čakalo posebno presenečenje. Obiskale so jih lutke in jim odigrale predstavo z naslovom Zakaj sem Ajček?. Ker je ta dan za njih res poseben, jih je nagovorila tudi gospa županja, jim podarila spominske knjige in jim zaželela veliko uspehov na njihovi novi poti. Učence je nagovoril tudi gospod policist ter jim podaril rumene rutice, da bodo vidni in varni v prometu. Ob koncu druženja v kinodvorani pa so učenci iz rok gospoda ravnatelja in razredničarke dobili še prav posebno priznanje, saj so ta dan postali učenci OŠ Kozje. Nato je sledil že prvi sprehod učencev z učiteljicama do šole, kjer so vsi prav pogumno preskočili prag učilnice in tako vstopili v njihov drugi dom. Seveda pa svojega prvega šolskega dneva učenci niso zaključili brez sladkega presenečenja. 

Povezava na fotografije https://photos.app.goo.gl/n68L3dzkYP4uTeJD8

Maja Garbas

Vstop v novo šolsko leto

objavljeno: 28. avg. 2020 04:35 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 31. avg. 2020 04:38 ]

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

 

Upamo, da ste prijetno preživeli poletne počitnice, zdaj pa je pred nami novo šolsko leto, ki bo polno izzivov.

 

Prvi šolski dan za vse učence je torek, 1. septembra.

 

Novi prvošolčki so skupaj s svojimi starši že prejeli vabilo na svečani sprejem v šolo, ki se bo pričel ob 8. uri v Kinodvorani Kozje. Prvošolčke bodo poleg njihove razredničarke pričakali še gospa županja, ravnatelj in policist, čaka pa jih še posebno presenečenje. Starše vljudno naprošamo, da imajo maske in poskrbijo za zadostno medsebojno razdaljo.

 

Učenci od 2. do 9. razreda bodo začeli s poukom ob 8. uri. Letos izjemoma ne bo skupnega nagovora, zato se vsi učenci napotijo v svoje matične učilnice, kjer bodo prvi dve uri pouka preživeli z razredničarko oziroma razrednikom. Na razredni uri bodo dobili informacije o šolskem delu ter o preventivnih ukrepih povezanih s COVID-19. Od tretje ure naprej bo pouk potekal po urniku. Za učence bo zagotovljena šolska prehrana, organizirano bo jutranje varstvo in podaljšano bivanje, avtobusi in kombi bodo vozili po običajnem voznem redu.

Za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev vzgojno-izobraževalnega procesa je pomembno, da v šolo prihajajo samo zdravi učenci. Zato vas prosimo, da izpolnite spodnjo izjavo in jo otrok prinese s sabo v šoloV šolskih prostorih je potrebno upoštevati Protokol, ki ga najdete v prilogi in je usklajen s preventivnimi ukrepi NIJZ.

 

Vsem skupaj želimo mirno, uspešno in čim bolj »normalno« šolsko leto.

 

 

Kolektiv OŠ Kozje in ravnatelj Roman Gradišek

1-3 of 3