Naši prvošolčki 2019 / 2020

objavljeno: 2. sep. 2019 11:15 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 18. sep. 2019 23:13 ]

Drugega septembra smo se ob 8.uri  v VCK zbrali  vsi učitelji in učenci naše šole. Prvošolci so  prihajali v spremstvu svojih staršev prvič v šolo. 

Po uvodnem pozdravu  ravnatelja g. Romana Gradiška in ga. županje Milence Krajnc so se učenci višje stopnje poslovili. 

Učenci prve triade so ostali. Vse prisotne sem  pozdravila še jaz. Prvošolcem sem zaželela, da bi se v šoli prijetno počutili, se veliko naučili in stkali prijateljske vezi, ki jih bodo spremljale še kasneje v življenju. Za slovesni začetek prvega šolskega dne je poskrbel čarodej Andrej, ki je otrokom pripravil čarovniško predstavo in vsakemu prvošolcu podaril balon v obliki zajčka, cvetlice, sablje ali klobuka. Iz dvorane so odšli tudi drugošolci in tretješolci. Ostali smo sami.

Prisluhnili smo zvoku Mašine harmonike, ki nas je popeljala do naše učilnice. Na poti so nas s špalirjem presenetili učenci 2. in 3. razreda. Prvošolce je pozdravila ga. županja Milenca Krajnc in jim v spomin na 1. šol. dan podarila knjigo. G. policist  Dušan Jurgec je vsakemu prvošolcu podaril  rutico, balon in kresničko ter jih seznanil z varno potjo v šolo. G. ravnatelj Roman Gradišek je otrokom podelil  mape ter  priznanja, da so postali učenci OŠ Kozje. Deklice so prejele  igračko Lili dečki pa igračko  Bine. Starši so po podelitvi odšli iz učilnice. Prvošolci so pogledali pod mizice, kjer jih je čakalo še eno darilo v mapah. Nad darilom so bili navdušeni. Za konec smo se posladkali s torto in sokom.

Starši so se vrnili po svoje otroke.  Prvošolci so zadovoljni in veseli odhajali  domov. Verjamem, da se bodo  z veseljem spominjali  svojega prvega šolskega dne.

 

                                                                                                      Učiteljica Darja Jug

Comments