novice 2019_2020

Obvestilo-govorilne ure

objavljeno: avtor: Kozji Zmaj

Zaradi bolezni razrednika, govorilnih ur za starše učencev 6. razreda v ponedeljek, 11. novembra 2019, ne bo. 

Pošastozavri in jabolko spora

objavljeno: 30. okt. 2019 01:02 avtor: Kozji Zmaj

Osnovna šola Kozje v letošnjem šolskem letu organizira že 16. Zmajčkov abonma za otroke. Tudi letos bo na sporedu šest gledaliških predstav, po ena na mesec od novembra do aprila.

Letošnji abonma bo odprlo gledališče Bičikleta s predstavo Pošastozavri in jabolko spora. Predstava bo na sporedu v soboto, 7. novembra ob 10. uri v Kinodvorani Kozje.

Abonmajske karte po ceni 15 € za šest predstav lahko vplačate v tajništvu šole, ali pa pred predstavo.

Predstava je odprta tudi za ostale obiskovalce, vstopnina znaša 4 €. 

Vabljeni

Teden otroka in otroški parlament

objavljeno: 24. okt. 2019 01:01 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 24. okt. 2019 01:04 ]

Na OŠ Kozje smo v tednu otroka učencem omogočili, da se preizkusijo v poklicih, ki jih opravljamo na šoli. Menjava poklicev je bila izvedena v okviru otroškega parlamenta, ki v šolskem letu 2019/2020 deluje na temo Moja poklicna prihodnost.

Učencem višjih razredov smo tako ponudili možnost, da si izberejo poklic, ki ga želijo spoznati in za eno šolsko uro smo zamenjali vloge z njimi. Seveda so se morali učenci na uro dobro pripraviti, po navodilih, ki so jih dobili od učiteljev.

Največ zanimanja je bilo za poklic hišnika in kuharice, dva učenca pa sta se preizkusila tudi v vlogi ravnatelja. Učenci so izvedli ure pouka tudi pri angleščini, fiziki, kemiji, naravoslovju, slovenščini, tehniki, likovni vzgoji, računalništvu, zgodovini, športni vzgoji, v 2. in 4. razredu ter v OPB. Spoznali so tudi delo pedagoginje, tajnice, računovodkinje, knjižničarke in vzgojiteljice.

Učenci nižjih razredov so skupaj z razredničarkami izvedli uro pouka v njihovem razredu.

V menjavo poklicev je bilo vključenih kar 53 učencev in za vse je bila to zanimiva izkušnja, zato smo se odločili, da bo takšna menjava poklicev na šoli ostala.

Prav vsi delavci smo bili svoje zamenjave veseli, saj so res dobro opravili svoje delo. 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji  Mentorica OP: Maja Garbas

Brest Lenarčič potuje na Mednarodno naravoslovno olimpijado

objavljeno: 24. okt. 2019 00:29 avtor: Kozji Zmaj

DMFA Slovenije in ZOTKS (Zveza organizacij za tehnično kulturo Slovenije) bosta v začetku decembra 2019 na 16. Mednarodno naravoslovno olimpijado mladih (IJSO) peljali ekipo slovenskih devetošolcev. Izbor učencev, ki potujejo na olimpijado, so naredili na osnovi njihovih lanskih rezultatov na državnih tekmovanjih iz fizike in kemije. Med učenci, ki so se uvrstili v ekipo je tudi naš učenec Brest Lenarčič. 16. Mednarodna naravoslovna olimpijada mladih bo med 3. in 12. decembrom 2019 potekala v Dohi v Katarju.

Brestu želimo veliko uspeha in kopico novih izkušenj!

16. Zmajčkov abonma

objavljeno: 21. okt. 2019 03:52 avtor: Kozji Zmaj

Zmajčkov abonma bo tudi letošnje šolsko leto razveseljeval otroke v Kozjem. Osnovna šola Kozje je že šestnajsto leto pripravila gledališki abonma, ki bo tudi letos potekal pod pokroviteljstvom Občine Kozje. Kot je že običajno bo abonma sestavljen iz šestih predstav, ki bodo na sporedu enkrat na mesec med novembrom in aprilom. Abonmajske vstopnice po ceni 15 € je možno vplačati v tajništvu OŠ Kozje ali pred prvo predstavo, vse predstave pa bodo seveda odprte tudi za neabomajske gledalce po ceni 4 € za enkratno vstopnico.

 

Program 16. Zmajčkovega abonmaja:

9. november ob 10.00 – POŠASTOZAVRI IN JABOLKO SPORA – Gledališče Bičikleta

7. december ob 10.00 ZAPOJMO SKUPAJ – Kričave čigre

11. januar ob 10.00 O LJUDSKIH GODCIH  - Kaličopkovo gledališče

15. februar ob 10.00 PRAVLJICA O ZLATI ROŽI – Melita Osojnik

7. marec ob 10.00 TRAVNIK ČAROBNE LEPOTE – Gledališče Lalanit

11. april ob 10.00 MARTIN KRPAN – Teater Cizamo

Hvala "Drobtinica"

objavljeno: 15. okt. 2019 01:53 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 15. okt. 2019 01:58 ]

Učenci 6. r.  OŠ Kozje smo na Prazniku kozjanskega jabolka v Podsredi sodelovali pri dobrodelni akciji »Drobtinica«, ki so jo pripravile KORK Kozje, Buče in Podsreda. Prostovoljke RK iz našega šolskega okoliša so stojnico bogato obložile z domačim kruhom, pecivom, mlinci,  rezanci, kostanjem, jabolki ... K akciji smo aktivno pristopili tudi učenci in naši starši: v šoli in doma smo pekli pecivo, nabrali kostanj, prinesli domači sok, bučnice in uredili stojnico ter povabili obiskovalce k nakupu. Zbrali smo 678 evrov. Finančna sredstva bodo namenjena učencem 6. r., ki izhajajo iz socialno šibkejših družin, in sicer za kritje stroškov šole v naravi, ekskurzij, nakupa delovnih zvezkov in kosil.

Hvala vsem, ki ste pomagali to dobrodelno akcijo sooblikovati, še posebej pa ge. Mariji Klavžar, predsednici KORK Kozje.

Fotografije

Šestošolci OŠ Kozje

Gobarski dan na OŠ Kozje

objavljeno: 30. sep. 2019 23:00 avtor: Kozji Zmaj

Topli in deževni jesenski dnevi vabijo gobarje v gozd. Tudi sedmošolci OŠ Kozje smo se jim z veseljem pridružili v sredo, 25. 9. 2019. Predsednica, ga. Marta Kunst, in članice Gobarskega društva Kozjansko Kozje, so nas prijazno sprejele pri gobarski koči v Brezovcu. V treh skupinah smo se s košaro v roki odpravili v okoliške gozdove, da naberemo jurčke, lisičke in čim več raznolikih gob, tudi tiste, ki jih ne poznamo. Iskali smo jih na gozdni stelji, mahovih, drevesih, na štorih, v podrasti.  Bili smo dobri opazovalci in košare kmalu napolnili z gobami različnih velikosti, oblik in barv. Bili smo pozorni, da smo nabrali samo en primer vsake vrste, ostale pa nedotaknjene pustili v gozdu.
Le redke smo znali sami poimenovati, zato nam je priskočil na pomoč dober poznavalec gob, g. Filip Barič, ki nam je v šoli pomagal določiti ime prav vsaki gobi. Skupaj smo pripravili razstavo, na kateri so se znašle številne golobice, mušnice, grive, gobani, lisičke, prašnice, dežniki, sirovke, lesne gobe …

Razstavili smo blizu 70 vrst gob. Prevladovale so užitne, našla pa se je tudi kakšna strupena.

Tako smo preživeli še en prijeten, raziskovalni dan in obogatili svoje znanje o bogati raznovrstnosti gob v našem okolju.

 

Izabela Godler, Mia Lampič ter učiteljica Lidija Čepin

 

Predtekmovanje Male sive celice

objavljeno: 24. sep. 2019 02:54 avtor: Kozji Zmaj

Na začetku preteklega šolskega leta se je ekipa učencev OŠ Kozje izkazala in zmagala na predtekmovanju za TV kviz Male sive celice za dolenjsko regijo. To je med drugim pomenilo, da je OŠ Kozje postala gostiteljica naslednjega predtekmovanja v šolskem letu 2019/2020.

V torek, 17. 9. 2019, je OŠ Kozje gostila 144 tekmovalcev, ki so sestavljali 48 ekip iz 26 različnih šol dolenjske regije. Nad potekom tekmovanja pa je bedela 8 članska ekipa Malih sivih celic, z voditeljema Nikom Škrlecem in Jasno Merklin.

Uro pred začetkom prireditve je na šolo prišla TV ekipa Malih sivih celic, ki je preverila ali je v učilnicah vse pripravljeno na tekmovanje. Malo pred 16. uro pa so v Kozje začeli prihajati prvi tekmovalci in njihovi mentorji. Ko so se vse male sive celice zbrale v večnamenskem centru, se je tekmovanje začelo. Najprej je za glasbeni uvod s harmoniko poskrbela Maša Ferlič. Zbrane sta nato pozdravila gospod ravnatelj Roman Gradišek in gospa županja Milenca Krajnc. Organizatorje, tekmovalce in njihove mentorje pa je pozdravila tudi urednica oddaje Male sive celice. Za glasbeno sproščanje pred pisnim preizkusom je poskrbel Brest Lenarčič, ki je učencem zaigral na klavir. Po glasbeni točki sta voditelja predstavila pravila in potek tekmovanja. Tekmovalci so se nato odpravili v razrede, kjer so pod budnim očesom televizijcev reševali naloge. Po pisnem preizkusu je tekmovalce in mentorje v večnamenskem centru čakala zaslužena malica ter paketki z darilom, ki jih je za vse tekmovalce priskrbelo podjetje Jagros d.o.o. Po pogostitvi in skupnem druženju z Nikom je sledila razglasitev rezultatov. V finale se je uvrstilo osem najboljših ekip, ki so se nato pomerile v parih na izločanje. Najboljše štiri ekipe so se uvrstile v studijski del tekmovanja Malih sivih celic, ki bo potekalo v prihodnjih mesecih na RTV Slovenija.
OŠ Kozje se je tekmovanja udeležila s tremi ekipami. Šolo so v tričlanskih ekipah, sestavljenih iz učencev sedmega, osmega in devetega razreda, predstavljali Katja Bratuša, Laura Bratuša, Sanja Debelak, Tim Šmon, Jerneja Sikošek, Mia Bricelj Žuželj, Špela Kukovičič, Viktorija Godler in Mia Lampič. Naše ekipe letos niso imele te sreče, da bi se uvrstile v nadaljnji potek tekmovanja.

Udeleženci tekmovanja so bili z organizacijo tekmovanja zelo zadovoljni, navdušeni pa so bili tudi nad Kozjem in njegovo okolico. Pri organizaciji in izvedbi tekmovanja so sodelovali tako učenci kot delavci šole. Na pomoč so OŠ Kozje, poleg podjetja Jagros d.o.o., priskočili tudi Kozjanski park, Občina Kozje in Hudina Metka, dopolnilna dejavnost na kmetiji.

Vsem, ki ste pomagali pri pripravi, organizaciji in izvedbi prireditve se iskreno zahvaljujemo.

Mentorica: Marinka Žibret

Naši prvošolčki 2019 / 2020

objavljeno: 2. sep. 2019 11:15 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 18. sep. 2019 23:13 ]


Drugega septembra smo se ob 8.uri  v VCK zbrali  vsi učitelji in učenci naše šole. Prvošolci so  prihajali v spremstvu svojih staršev prvič v šolo. 

Po uvodnem pozdravu  ravnatelja g. Romana Gradiška in ga. županje Milence Krajnc so se učenci višje stopnje poslovili. 

Učenci prve triade so ostali. Vse prisotne sem  pozdravila še jaz. Prvošolcem sem zaželela, da bi se v šoli prijetno počutili, se veliko naučili in stkali prijateljske vezi, ki jih bodo spremljale še kasneje v življenju. Za slovesni začetek prvega šolskega dne je poskrbel čarodej Andrej, ki je otrokom pripravil čarovniško predstavo in vsakemu prvošolcu podaril balon v obliki zajčka, cvetlice, sablje ali klobuka. Iz dvorane so odšli tudi drugošolci in tretješolci. Ostali smo sami.

Prisluhnili smo zvoku Mašine harmonike, ki nas je popeljala do naše učilnice. Na poti so nas s špalirjem presenetili učenci 2. in 3. razreda. Prvošolce je pozdravila ga. županja Milenca Krajnc in jim v spomin na 1. šol. dan podarila knjigo. G. policist  Dušan Jurgec je vsakemu prvošolcu podaril  rutico, balon in kresničko ter jih seznanil z varno potjo v šolo. G. ravnatelj Roman Gradišek je otrokom podelil  mape ter  priznanja, da so postali učenci OŠ Kozje. Deklice so prejele  igračko Lili dečki pa igračko  Bine. Starši so po podelitvi odšli iz učilnice. Prvošolci so pogledali pod mizice, kjer jih je čakalo še eno darilo v mapah. Nad darilom so bili navdušeni. Za konec smo se posladkali s torto in sokom.

Starši so se vrnili po svoje otroke.  Prvošolci so zadovoljni in veseli odhajali  domov. Verjamem, da se bodo  z veseljem spominjali  svojega prvega šolskega dne.

 

                                                                                                      Učiteljica Darja Jug

Pričetek šolskega leta 2019/2020

objavljeno: 29. avg. 2019 00:49 avtor: Kozji Zmaj

Šolsko leto 2019/2020 se prične v ponedeljek 2. septembra 2019.

Ob 8. uri se bomo vsi zbrali v Večnamenskem centru Kozje, kjer bo kratek uvod v novo šolsko leto. 

Po njem se bodo učenci višjih razredov odpravili v svoje matične učilnice, kjer bodo imeli dve šolski uri z razredniki, nato pa pouk po urniku.

Učenci prve triade bodo ostali v Večnamenskem centru, kjer si bodo ogledali kratek nastop.

Urniki oddelkov so objavljeni v zavihku O šoli / urnik.

1-10 of 10