novice 2019_2020

OŠ Kozje tretjič gostitelj področnega prvenstva v badmintonu

objavljeno: 22. jan. 2020 22:55 avtor: Kozji Zmaj

Osnovna šola Kozje je v sodelovanju s Športno zvezo Kozje že tretje leto zapored pripravila področno prvenstvo osnovnošolcev v badmintonu za celjsko področje. Prvenstvo je potekalo v ponedeljek 20. januarja 2020 v športni dvorani Večnamenskega centra Kozje. Poleg domačih učencev in učenk, so se prvenstva prvič udeležili štirje predstavniki OŠ Dobje, po eden v vsaki kategoriji.

Tekmovanje je potekalo v dveh starostnih kategorijah, letnik 2005/2006 ter letnik 2007 in mlajši, ločeno za učence in učenke.

Med mlajšimi učenci se je zmage veselil Lan Mesec, drugo mesto je osvojil Florijan Kiderič in tretje Jan Dobravc, vsi trije učenci OŠ Kozje. Zmagovalka med mlajšimi učenkami je drugo leto zapored postala Nikita Švajger, drugo mesto je osvojila Julia Bratuša, obe učenki OŠ Kozje, tretja pa je bila Nina Gračner iz OŠ Dobje.

Za starejše učence in učenke so področna prvenstva hkrati tudi kvalifikacije za državno prvenstvo, ki bo meseca marca in na katero se uvrstijo trije prvouvrščeni. Med starejšimi učenci se je na prvo mesto uvrstil Žan Kiderič, drugi je bil Tim Šmon, oba iz OŠ Kozje, tretji pa Alen Kolman iz OŠ Dobje. Med starejšimi učenkami so si prva tri mesta razdelile učenke OŠ kozje, zmagala je Katja Bratuša, druga je bila Laura Bratuša in tretja Tanja Zakošek.  

Vpis v srednje šole

objavljeno: 21. jan. 2020 00:44 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 21. jan. 2020 00:44 ]

Spoštovani devetošolci in starši, na spodnji povezavi si lahko pogledate Razpis za vpis v srednje šole za šolsko leto 2020/21.

                                                                                                                                      Svetovalna služba

V šoli nam ni hladno

objavljeno: 21. jan. 2020 00:43 avtor: Kozji Zmaj

Na ogledu v toplarni Topko sem spoznala, da je računalniška soba podobna človeškim možganom. Nadzoruje delovanje vseh naprav. Na ogledu sem spoznala delovanje toplarne. S sošolci smo si ogledali  kurišče s sekanci, ki ogreva zalogovnik vode, v katerem je 65 000l vode. Vse gre po tekočem traku. Cevi so označene z rdečo in modro puščico. V hali ima tudi traktor, s katerim si pomaga pri sekancih, ki jih ima v silosu zunaj. Tudi tam potek uravnava tekoči trak. Sekance pa nabavlja na žagi v Kozjem. Ta toplota nato potuje do kurilnice v VCK, nato pa po ceveh v šolo. Ohlajena voda se vrača nazaj.

 

                                              KLARA ZIMŠEK, 4.R. OŠ KOZJE

 

 

Tudi sam sem spoznal, da se vso dogajanje v hali spremlja preko računalnikov. Pa tudi pametnega telefona. Gospod Preskar nam je razkazal tekoči trak, po katerem potujejo sekanci do velike peči. Skozi kukalo smo si ogledali, s kakšnim plamenom gori v peči. Ni bil velik plamen. Zraven peči sem opazil kontejner, v katerega so padale saje, ki gredo po tekočem traku v veliko vrečo zunaj ob hali. Tam se skladiščijo, odpeljejo jih pa delavci OKP. Zunaj sem videl tudi dva silosa za sekance. Napolnjen zadostuje za en mesec kurjenja. Po cevi gre toplota do prejemnikov, zato nam je v šoli pozimi toplo. Ta ogled mi je bil zelo všeč.

 

                                   ŽAN LUC ŠTANCER, 4R. OŠ KOZJE

Državno prvenstvo v šahu za OŠ in SŠ

objavljeno: 13. jan. 2020 00:06 avtor: Kozji Zmaj

Osnovna šola Kozje in Društvo šahovskih mentorjev Celje sta prvo državno prvenstvo v šahu za osnovnošolce v Kozjem gostili leta 2016. Dve leti kasneje sta gostili še ekipno prvenstvo OŠ do 12 let, v letu 2020 pa jim je Šahovska zveza Slovenije zaupala organizacijo kar štirih državnih prvenstev. V minulem vikendu so tako v Večnamenskem centru Kozje gostili prvi dve, v soboto 11. januarja posamično državno prvenstvo srednjih šol in v nedeljo 12. januarja še posamično državno prvenstvo osnovnih šol.

Sobotna udeležba je bil pričakovano manjša, saj se je tekmovanja skupaj udeležilo 26 dijakov in dijakinj, ki jih je uvodoma pozdravil podžupan Občine Kozje Filip Volavšek. Glasbeni pridih otvoritvi sta dodala mlada harmonikarja Kristjan Godler in Nej Centrih in nato se je tekmovanje pričelo.

V konkurenci dijakinj je nastopilo le pet tekmovalk, ki so se pomerile vsaka z vsako. Naslov državne prvakinje je osvojila FIDE mojstrica Zala Urh iz Gimnazije Kranj, ki je premagala vse svoje nasprotnice. Drugo mesto je osvojila Ana Urbanč iz Šolskega centra Krško-Sevnica, ki je iz štirih partij zbrala 2,5 točke, pol točke manj pa je na tretjem mestu zbrala Tina Urbanč iz Gimnazije Brežice.


Med dijaki je nastopilo enaindvajset šahistov. Po devetih odigranih krogih je naslov državnega prvaka osvojil FIDE mojster Jan Šubelj iz Gimnazije Kamnik. Jan, ki je že član članske državne reprezentance Slovenije, je zbral osem točk. Pol točke manj sta zbrala FIDE mojster Jan Marn iz Gimnazije Bežigrad in mojstrski kandidat Jaka Brilej iz I. gimnazije v Celju. Zaradi zmage v medsebojni tekmi je skupno drugo mesto osvojil Jan, tretje pa Jaka.


V nedeljo je bila udeležba bistveno večja. Skupaj je v štirih kategorijah nastopilo 178 mladih šahistov, skupaj z mentorji in starši je bilo v Večnamenskem centru Kozje čez tristo obiskovalcev, ki jih je nagovorila županja Občine Kozje Milenca Krajnc, za glasbo s harmoniko pa je tokrat poskrbel Žan Kiderič.

Med učenkami do 12 let je nastopilo 41 mladih šahistk. Naslova državne prvakinje se je veselila Taja Guid iz OŠ Maksa Pečarja Ljubljana, ki je osvojila osem točk. Točko manj je na drugem mestu zbrala Nuša Nisa Šertelj iz OŠ Ob Rinži Kočevje, enako število točk pa je imela tudi tretjeuvrščena Anja Beber iz OŠ Antona Globočnika Postojna.


V konkurenci fantov do 12 let je nastopilo 52 najboljših v državi, ki so si nastop zagotovili na področnih tekmovanjih. Naslov državnega prvaka je osvojil Matic Lavrenčič iz OŠ Kolezija, ki je oddal le en remi in torej zbral 8,5 točk. Točko in pol manj sta zbrala drugouvrščeni Val Vodnik iz OŠ Brezovica pri Ljubljani in tretjeuvrščeni Primož Marinč iz OŠ Vrhovci.  V tej kategoriji sta nastopila tudi dva predstavnika domače šole, Bor Gradišek se je s 4,5 točke uvrstil na 24. mesto, Nik Hladin pa je zbral 3 točke in se uvrstil na 46. mesto.
Med učenkami do 15 let je nastopilo 33 tekmovalk. Zmagala je Tjaša Pajek iz OŠ Mirna, ki je zbrala osem točk. Točko manj je zbrala Pia Rožmanec iz OŠ Blanca na drugem mestu, še pol točke manj pa tretjeuvrščena Vesna Mihelič iz OŠ Nove Jarše.Tudi v konkurenci fantov do 15 let je nastopilo maksimalno število 52 tekmovalcev. Državni prvak je postal Leon Škrbec iz OŠ Antona Globočnika Postojna, ki je zbral 7 točk. V tej kategoriji je bila konkurenca najbolj izenačena, saj so enako število točk zbrali še trije tekmovalci. Drugo mesto je osvojil Nejc Herega iz OŠ Solkan, tretji pa je bil Aleks Centrih iz OŠ Leona Štuklja Maribor.

Tekmovanje je potekalo brez kakršnih koli zapletov. Organizacijska ekipa, ki sta jo vodila Marjan Drobne iz DŠM Celje in ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek je skupaj s sodniki in kuharicami poskrbela, da so se udeleženci prvenstva in spremljevalci v Kozjem odlično počutili ter da so s prvenstva odnesli lepe vtise. Sicer pa se jih bo verjetno kar nekaj vrnilo v Kozje že sredi marca, ko bosta tukaj potekali še ekipni prvenstvi za osnovne in srednje šole. 

Obvestilo - prestavitev govorilnih ur

objavljeno: 9. jan. 2020 23:34 avtor: Kozji Zmaj

Obveščamo vas, da smo prestavili termin januarskih govorilnih ur. Namesto v ponedeljek 13. 1.2020 bodo govorilne ure v torek 21. 1. 2020 med 14.30 in 16.30 uro.

 

Hvala za razumevanje in lep pozdrav

                                                                  Ravnatelj:

                                                                  Roman Gradišek, univ. dipl. inž.

O ljudskih godcih

objavljeno: 6. jan. 2020 00:50 avtor: Kozji Zmaj

Osnovna šola Kozje vabi na tretjo predstavo 16. Zmajčkovega abonmaja v Kozjem.


V soboto 11. januarja bo v kinodvorani Kozje gostovalo Kaličopkovo gledališče s predstavo O ljudskih godcih. 

Predstava je odprta tudi za izven. Cena vstopnice je 4€.

Vljudno vabljeni!

Brest Lenarčič osvojil bronasto medaljo na IJSO

objavljeno: 24. dec. 2019 00:15 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 13. jan. 2020 05:15 ]


https://photos.app.goo.gl/VpcuRoAekwc934tf6


https://photos.app.goo.gl/zV8gd6i8npnSa5Co9
 Devetošolec OŠ Kozje Brest Lenarčič se je z odličnimi dosežki na tekmovanjih iz znanja uvrstil v ekipo, ki je zastopala Slovenijo na 16. mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi (International Junior Science Olympiad – IJSO), ki je potekala med  3. in 12. decembrom v Dohi v Katarju.  Slovenski osnovnošolci so na njej nastopali prvič in v konkurenci več kot 400 učencev iz 70 držav osvojili dve bronasti medalji, eno od njih je osvojil prav Brest. Več o tekmovanju si lahko preberete na spletnih straneh DMFA in ZOTKS.

Področno prvenstvo v šahu

objavljeno: 23. dec. 2019 23:59 avtor: Kozji Zmaj

V četrtek 19. decembra je na OŠ Lava v Celju potekalo področno posamezno prvenstvo Osnovnih šol v šahu. Udeležilo se ga je pet učencev naše šole, Bor Gradišek in Nik Hladin v konkurenci učencev do 12 let ter Kristjan Godler, Nej Centrih in Noel Kovačič v kategoriji učencev do 9 let.
Najboljši rezultat je dosegel Bor Gradišek, ki je zbral 5,5 točk iz sedmih partij in osvojil tretje mesto med 35 tekmovalci. Nik Hladin je zbral 3,5 točke in se uvrstil na 21. mesto. 
Kristjanu, Neju in Noelu je to bilo prvo tekmovanje in so predvsem nabirali izkušnje. Kristjan je zbral 3 točke in osvojil 11. mesto, Nej 2,5 točke in 13. mesto, Noel pa 1 točko na 15. mestu med petnajstimi učenci v njihovi kategoriji. 
Bor se je s tretjim mestom uvrstil na državno posamično prvenstvo OŠ, ki bo 12. januarja 2020 pri nas v Kozjem!

Dobrodelna prireditev in bazar

objavljeno: 6. dec. 2019 04:10 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 6. dec. 2019 04:10 ]

Učenci in delavci Osnovne šole Kozje vas vabimo na dobrodelno prireditev in praznični bazar, ki bo v četrtek, 12. decembra 2019 ob 17. uri v Večnamenskem centru Kozje.  Hvaležni bomo za vaš obisk in morebitni prostovoljni prispevek.

Zapojmo skupaj

objavljeno: 2. dec. 2019 04:22 avtor: Kozji Zmaj

Osnovna šola Kozje vabi na drugo predstavo 16. Zmajčkovega abonmaja v Kozjem.

V soboto 7. decembra bo v kinodvorani Kozje gostovala skupina, Kričave čigre s predstavo Zapojmo skupaj, ki govori o Nezadovoljnem ptiču, ki nikoli ni zadovoljen. Venomer nerga za vsako stvar. Na koncu le pristopi k neuglašenem zboru ptičev in skupaj zapojejo ob spremljavi glasbe.
Predstava je predzgodba knjige za naslovom Dežni škrat in nezadovoljni ptič avtorice Alenke Križnik. Knjigo boste lahko po predstavi tudi kupili. 7% od prodaje je namenjeno za terapije otrok s cerebralno paralizo društva Vesele nogice iz Laškega.

Predstava je odprta tudi za izven. Cena vstopnice je 4€.

Vabljeni!

1-10 of 22