novice 2019_2020

"Korona šolsko leto" na OŠ Kozje

objavljeno: 7. jul. 2020 01:25 avtor: Kozji Zmaj

Če se ob zaključku vsakega šolskega leta v mislih sprehodimo nazaj in se sprašujemo, po čem si ga bomo zapomnili, verjetno za letošnje ni nobene dileme. Šolsko leto bo ostalo zapisano kot leto, ko nas je epidemija koronavirusa za dva meseca ali več ločila od šole, učiteljev in prijateljev. V trenutku smo bili vrženi v novo realnost pouka na daljavo. Z nekaj začetnimi težavami smo se z izzivom vsi skupaj uspešno spopadli in ga opravili. Tudi vrnitev v šolo je potekala pod zelo spremenjenimi pogoji, a tudi to smo uspešno izpeljali in zaključili to nenavadno šolsko leto.

In prav ob koncu smo doživeli še nekaj, po čemer si bomo to šolsko leto zapomnili učitelji ter učenci in starši letošnje generacije devetošolcev. Našemu vabilu na njihovo valeto se je namreč odzval predsednik države Borut Pahor, ki je nagovoril učence ter podelil nagrado za naj učenca šole Brestu Lenarčiču. Brest je že zadnjih nekaj let blestel na tekmovanjih iz znanja različnih predmetov. Letošnja epidemija mu je sicer onemogočila nekaj tekmovanj in priznanj, kljub temu pa je tudi letos osvojil pet zlatih priznanj in tri naslove državnega prvaka. Skupaj je v zadnjih štirih šolskih letih osvojil kar petindvajset zlatih priznanj, naslov državnega prvaka je osvojil enajstkrat. Krona njegovih uspehov pa je bila udeležba na 16. mednarodni mladinski naravoslovni olimpijadi, ki je potekala med 3. in 12. decembrom 2019 v Dohi v Katarju, kjer je osvojil bronasto medaljo. Na valeti smo podelili še priznanji za najboljšo športnico in športnika šole, kar sta postala Katja Bratuša in Žan Kiderič.

Poleg Bresta je na tekmovanjih iz znanja blestel še Bor Gradišek, ki je osvojil dve zlati priznanji in dvakrat postal državni prvak. Skupno število osvojenih priznanj na tekmovanjih iz znanja je nekoliko nižje kot v prejšnjih letih, saj je veliko tekmovanj odpadlo, kljub temu pa so naši učenci zbrali sedem zlatih, 23 srebrnih in 103 bronasta priznanja.

Zelo zanimiva je bila v minulem šolskem letu tudi tema otroškega parlamenta Moja poklicna prihodnost. V okviru parlamenta smo gostili zanimive goste, ki so učencem predstavili svoje poklice: vzgojiteljica, nutricionist, voznik reševalnega vozila in prav na koncu še pilot letala. V mesecu oktobru so se lahko učenci za eno uro poizkusili v različnih poklicih na naši šoli, od učitelja, vzgojitelja, kuharice, hišnika, tajnice pa do ravnatelja.

Ponovno smo bili aktivni tudi kot organizatorji. Jeseni smo na naši šoli že drugič gostili regijsko predtekmovanje oddaje Male sive celice, pozimi pa še področno prvenstvo v badmintonu ter državno posamično prvenstvo v šahu za osnovnošolce in srednješolce, medtem ko sta ekipni šahovski prvenstvi marca odpadli.

Kar nekaj zanimivih stvari nam je še odnesla korona. Če smo si še lahko ogledali tekmo svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki, pa smo ostali brez obljubljenega ogleda svetovnega prvenstva v poletih v Planici, četrtošolci in petošolci pa še brez šole v naravi.

Samo upamo lahko, da bomo vse zamujeno lahko nadoknadili v prihodnjem šolskem letu.

Vsem skupaj želim mirne in zdrave počitnice in čim bolj »normalno« novo šolsko leto.

Roman Gradišek, ravnatelj

Naša valeta s predsednikom države

objavljeno: 22. jun. 2020 05:09 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 22. jun. 2020 05:28 ]

V ponedeljek, 15. 6., je bil za našo šolo poseben dan, saj se je z valeto poslovila še ena generacija devetošolcev. Zaradi razmer zadnjih treh mesecev so se poimenovali kar “korona generacija”. Korona jim je odnesla plesne vaje, izlet na Dunaj, vznemirjenje meseca maja, ko se v šolski klopeh toliko dogaja, in tudi predajo ključa osmošolcem. 

Po prihodu v šolo so učenci pripravili zanimiv program, v katerem so se zahvalili predvsem svojim staršem, učiteljem in drugim delavcem šole, ki so jim stali ob strani v času šolanja na OŠ Kozje. Program so popestrili z glasbenimi vložki Bresta in s čudovitim Sinjinim glasom. Njihovo mladostniško razposajenost smo imeli priložnost videti v razrednem filmu, ki sta ga pripravila Lan Petrič in Nejc Rajgl.

>>> povezava do filma

Uspešno pot so jim zaželeli ravnatelj Roman Gradišek, županja Milenca Kranjc ter poseben gost, predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor. 

Učenci so prejeli zaključna spričevala, pohvale šole ter priznanja, ki so jih dosegli na tekmovanjih. Pohvalo šole za odlično povprečje ocen od 1. do 9. razreda so prejeli: Katja Bratuša, Maša Ferlič, Tinkara Jazbec, Sinja Kunst, Brest Lenarčič, Eneja Lupše in Rada Toromanovič. 

Katja Bratuša in Žan Kiderič sta zaradi svojih uspehov na športnem področju prejela naziv športnica in športnik OŠ Kozje v šolskem letu 2019/2020.   

Posebno pohvalo je prejela učenka Maša Ferlič, ki se je samoiniciativno in aktivno vključevala v delo šole. Maša je učenka, ki se ne izpostavlja v ospredje, vendar se pojavi vedno ob pravem času na pravem mestu – takrat, ko jo potrebujemo.  Vedno je  pripravljena pomagati in s svojim obnašanjem je zgled prav vsem v razredu. 

Na valeti je predsednik republike podelil Brestu Lenarčiču spominsko darilo za naziv Naj učenec OŠ Kozje 2019/2020. 

Brest Lenarčič je na našo šolo prišel kot petošolec, leto mlajši od svojih sošolcev, saj je drugi razred šolanja preskočil. Osnovnošolsko izobraževanje je opravljal samostojno, doma,  šolal se je na domu.


 Brest je izjemen učenec, ki je s svojimi uspehi na državnih in mednarodnih tekmovanjih dosegal izjemne uspehe. V zadnjih treh letih je osvojil 19 zlatih priznanj in s svojim znanjem posegel v sam vrh in osvojil 9 naslovov državnega prvaka. Vsi ti uspehi so mu odprli pot tudi izven meja države Slovenije, na mednarodna tekmovanja, s katerih se je vračal z  odličnimi rezultati. 


Starši, učitelji in delavci šole smo z veliko pozornostjo prisluhnili besedam slavnostnega govornika gospoda Pahorja. Učence je pospremil v svet z naslednjimi besedami: “Zelo pomembno je vedeti veliko in več, toda ključno je biti srčen… “ 

https://www.facebook.com/borutpahor.si/videos/3297072976990238


Jaz pa vas naj pospremim na novo začete poti z mislijo: “ Verjemite, da je prav posebej za vas pripravljen prostor pod soncem, ne pozabite, da se v vsakem od vas skriva nekaj posebnega in to posebnost delite z drugimi.«

Srečno! 


Simona Strašek

razredničarka

Preživimo dan s knjigo

objavljeno: 14. jun. 2020 04:37 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 8. jul. 2020 01:21 ]


Zadnji ponedeljek v tem šolskem letu smo imeli na šoli kulturni dan, ki je bil zamenjava za prvotno načrtovano Bralno noč. Učenci vseh razredov so ob različnih dejavnostih spoznavali umetnost branja, poslušanja, pesnjenja in poustvarjanja. Ob koncu dneva pa smo za sprostitev nekaj časa namenili tudi filmu.

Učenci nižje stopnje so prišli tudi na srečanje s pastirjem v Kroflnov mlin, kjer jim je pastir predstavil slovensko ljudsko pravljico Pastir s čudežnim kravjim rogom.

Ta dan so učenci prejeli tudi priznanja za osvojeno Bralno značko.

Dan je hitro minil, nastale pa so zanimive fotografije, ki si jih lahko pogledate na povezavi. 

https://photos.app.goo.gl/y4ovnz7kQSDrRHkQ8

Maja Garbas in Marinka Žibret

Novost - Zoisove štipendije

objavljeno: 9. jun. 2020 00:25 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani starši devetošolcev,


1. junija 2020, je začel veljati Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE), ki prinaša nekatere spremembe tudi na področju štipendiranja.


Uveljavljanje izjemnih dosežkov – Zoisove štipendije

 

Vlagatelji za dodelitev Zoisove štipendije bodo lahko ob prehodu med ravnmi izobraževanja v šolskem oziroma študijskem letu 2020/2021 uveljavljali izjemni dosežek, ki so ga dosegli v šolskem oziroma študijskem letu 2017/2018 in v šolskem oziroma študijskem letu 2018/2019 (57. člen zakona) to pomeni dosežke 7. in 8. razreda

https://www.srips-rs.si/sklad/novice/novica/od-danes-veljajo-nekatero-interventni-ukrepi-tudi-na-podrocju-stipendiranja-invalidskega-varstva

 

Šolska svetovalna služba:

mag. Marinka Drofenik

Seznam gradiv in potrebščin za šolsko leto 2020/21

objavljeno: 8. jun. 2020 01:06 avtor: Kozji Zmaj

Seznam učnih gradiv in potrebščin, ki ga je pripravil učiteljski zbor in potrdil svet staršev OŠ Kozje najdete na povezavi:


https://www.kopija-nova.si/os?pmr=g3&pmid=h6pp83wfpxwu.


Učna gradiva za prvo triado financira  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, zato bodo učenci prejeli delovne zvezke v šoli brezplačno. 


Potrebščine lahko seveda nabavite tudi v kateri drugi založbi oziroma knjigarni. 

Vrnitev v šolo za šesto, sedmo in osmošolce

objavljeno: 1. jun. 2020 03:51 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani učenci 6., 7. in 8. razreda OŠ Kozje, cenjeni starši!

Kot ste verjetno že izvedeli iz medijev, se s 3. 6. 2020 učenci 6., 7. in 8. razreda vračajo v šolske klopi. Če ima otrok določene zdravstvene omejitve (priloga 3), imate starši pravico otroka ne napotiti v šolo, zaradi zavarovanja lastnega zdravja in zdravja družinskih članov. V tem primeru vas prosimo, da nam to sporočite na elektronski naslov o-kozje.ce@guest.arnes.si.

Glede prevoza v šolo/domov sporočamo, da Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju: NIJZ) priporoča peš hojo ali individualni prevoz učencev s strani staršev, da ne pride do združevanja učencev. Zavedamo se, da vsi starši take oblike prihajanja v šolo/iz šole ne morete zagotoviti, zato zagotavljamo šolski prevoz, vendar moramo tudi tu, zaradi zagotavljanja vseh zaščitnih ukrepov, vedeti, koliko otrok bo koristilo šolski prevoz. Nekoliko je spremenjen vozni red:

-       smer Podsreda, učenci prihajajo v šolo z rednim avtobusom in se vračajo z rednim avtobusom ob 12.30, druga vožnja za Podsredo bo le, če bo potrebno,

-       smer Buče, odhod zjutraj se zamakne na 7.30, odhod domov prva vožnja po kosilu, druga ob 14. uri,

-       smer Veternik, zjutraj ob 7.05 (Županc), povratek ob 12.55 iz Kozjega,

-       smer Zdole, zjutraj ob 7.30, povratek ob 12.40 iz Kozjega,

-       smer Šonovo, zjutraj ob 7.45, povratek ob 12.30 iz Kozjega.

Za prevoz v šolo in iz nje veljajo pravila, ki veljajo tudi za javni prevoz, potniki morajo imeti maske (lahko tudi ruta ali šal), pred vstopom v vozilo pa si morajo razkužiti roke.  

Pred vhodom v šolo si učenci razkužijo roke in gredo v garderobo, (6. razred v moško garderobo v pritličju VCK, 7. in 8. razred pa v garderobo v šoli), kjer se preobujejo in napotijo v matično učilnico. Zadrževanje v jedilnici in na hodnikih ni dovoljeno. Pri vstopu spoštujete priporočeno razdaljo (1,5 – 2 metra).

Za vse zaposlene in starejše od 12 let se v objektu šole priporoča uporaba mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite) kadar  so izven matične učilnice - učne skupine.

Pouk bo potekal po običajnem urniku s tem, da se ne izvajajo izbirni predmeti v katerih se združujejo učenci iz različnih razredov.

Učenci imate pouk ves čas v matični učilnici, 6. razred v učilnici za angleščino, 7. razred v učilnici za matematiko in 8. razred v učilnici za slovenščino. Učenci ves čas pouka sedite na istem mestu. Učenci si med sabo ne smete posojati šolskih pripomočkov. Oblečeni in obuti bodite športno, da boste lahko na prostem izvajali tudi ure športa.

V dneh ko boste imeli na urniku pet ur, po peti uri pojeste kosilo (kdor ga bo imel) in greste na prevoze ali domov. Zadrževanje v šoli po pouku ni dovoljeno.

Za vse otroke bomo zagotovili šolsko malico, kdor bi želel imeti kosilo naj to označi na prilogi 1. Prehrana bo organizirana v skladu s priporočili NIJZ. Malica in kosilo bosta  potekala v matičnih učilnicah. Pred vsakim obrokom si temeljito umijete roke, greste po pladnje s hrano in se vrnete. Vsak učenec sedi na svojem mestu na katerem sedi tudi pri pouku. Po obroku pladnje in posodo odložite na dogovorjeno mesto in očistite svojo mizo.

Učenci naj imajo s sabo steklenico za vodo, saj uporaba pitnika ne bo možna.  

Po navodilih NIJZ morajo starši, katerih otroci se bodo vrnili v šolo, za svojega otroka izpolniti »Izjavo pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19« (priloga 2). Izjavo je pripravil NIJZ in je priloga tega dopisa.

Zavedamo se, da spoštovanje omenjenih ukrepov ne bo najenostavnejše, vendar smo prepričani, da bomo s skupnim sodelovanjem uspešno zaključili šolsko leto.

Šolska svetovalna služba:                                                       Ravnatelj:

Mag. M. Drofenik                                                              Roman Gradišek, univ. dipl. ing.

Vrnitev v šolo za četrtošolce in petošolce

objavljeno: 29. maj 2020 06:16 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani učenci 4. in 5. razreda OŠ Kozje, cenjeni starši!

Kot ste verjetno že izvedeli iz medijev, se s 1. 6. 2020 učenci 4. in 5. razreda vračajo v šolske klopi. Če ima otrok določene zdravstvene omejitve (priloga 3), imate starši pravico otroka ne napotiti v šolo, zaradi zavarovanja lastnega zdravja in zdravja družinskih članov. V tem primeru vas prosimo, da nam to sporočite na elektronski naslov o-kozje.ce@guest.arnes.si.

Glede prevoza v šolo/domov sporočamo, da Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju: NIJZ) priporoča peš hojo ali individualni prevoz učencev s strani staršev, da ne pride do združevanja učencev. Zavedamo se, da vsi starši take oblike prihajanja v šolo/iz šole ne morete zagotoviti, zato zagotavljamo šolski prevoz, vendar moramo tudi tu, zaradi zagotavljanja vseh zaščitnih ukrepov, vedeti, koliko otrok bo koristilo šolski prevoz. Nekoliko je spremenjen vozni red:

-       smer Podsreda, učenci prihajajo v šolo z rednim avtobusom in se vračajo z rednim avtobusom ob 12.30, druga vožnja za Podsredo bo le, če bo potrebno,

-       smer Buče, odhod zjutraj se zamakne na 7.30, odhod domov prva vožnja po kosilu, druga ob 14. uri,

-       smer Veternik, zjutraj ob 7.05 (Županc), povratek ob 12.55 iz Kozjega,

-       smer Zdole, zjutraj ob 7.30, povratek ob 12.40 iz Kozjega,

-       smer Šonovo, zjutraj ob 7.45, povratek ob 12.30 iz Kozjega.

Za prevoz v šolo in iz nje veljajo pravila, ki veljajo tudi za javni prevoz, potniki morajo imeti maske (lahko tudi ruta ali šal), pred vstopom v vozilo pa si morajo razkužiti roke.  

Pred vhodom v šolo si učenci razkužijo roke in gredo v garderobo, (4. razred v fantovsko garderobo športa v VCK, 5. razred v garderobo v šoli), kjer se preobujejo in napotijo v matično učilnico. Zadrževanje v jedilnici in na hodnikih ni dovoljeno. Pri vstopu spoštujete priporočeno razdaljo (1,5 – 2 metra).

Za vse zaposlene in starejše od 12 let se v objektu šole priporoča uporaba mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite) kadar  so izven matične učilnice - učne skupine.

 Pouk bo 1. in 2. junija potekal po spremenjenem urniku, od 3. junija dalje pa po običajnem urniku.

Učenci imate pouk ves čas v matični učilnici, 5. razred v učilnici za naravoslovje. Učenci ves čas pouka sedite na istem mestu. Učenci si med sabo ne smete posojati šolskih pripomočkov, prav tako ne nosijo ničesar domov. Vse šolske stvari ostajajo v razredu, copati pa v garderobi.

Oblečeni in obuti bodite športno, da boste lahko na prostem izvajali tudi ure športa.

Večinoma boste imeli na urniku pet ur, po katerih pojeste kosilo (kdor ga bo imel) in greste na prevoze ali domov. Zadrževanje v šoli po pouku ni dovoljeno.

Prilagojeno bo tudi podaljšano bivanje (ne bo domačih nalog, manj bo igranja…). Zato naj v OPB ostanejo le tisti, ki to nujno potrebujejo. 

Za vse otroke bomo zagotovili šolsko malico, kdor bi želel imeti kosilo naj to označi na prilogi 1. Prehrana bo organizirana v skladu s priporočili NIJZ. Malica za 4. razred bo potekala v matični učilnici, za 5. razred v jedilnici. Pred vsakim obrokom si temeljito umijete roke. Vsak učenec sedi na svojem mestu na katerem sedi tudi pri pouku. Malico kuharice dostavijo v učilnico. Po obroku pladnje in posodo odložite na dogovorjeno mesto in očistite svojo mizo.

Učenci naj imajo s sabo steklenico za vodo, saj uporaba pitnika ne bo možna.   

Po navodilih NIJZ morajo starši, katerih otroci se bodo vrnili v šolo, za svojega otroka izpolniti »Izjavo pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19« 

Zavedamo se, da spoštovanje omenjenih ukrepov ne bo najenostavnejše, vendar smo prepričani, da bomo s skupnim sodelovanjem uspešno zaključili šolsko leto. 

Šolska svetovalna služba:                                                       Ravnatelj:

Mag. M. Drofenik                                                              Roman Gradišek, univ. dipl. ing.

 

Obvestilo staršem vrtčevskih otrok

objavljeno: 29. maj 2020 06:12 avtor: Kozji Zmaj

Sporočamo vam, da bodo od 1.6.2020 dalje oddelki vrtca delovali v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje. To pomeni, da bomo delovali  približno tako, kot smo pred zaprtjem vrtca, z upoštevanjem Higienskih priporočil NIJZ.

Jutranje zbiranje in oddajanje otrok bo potekalo nekoliko drugače in sicer bo ločeno za prvo in za drugo starostno obdobje. To pomeni da se otroci drugega starostnega obdobja zbirajo v igralnicah drugega starostnega obdobja, ter otroci prvega starostnega obdobja v igralnici prvega starostnega obdobja. Prehod med novim in starim delom vrtca je zaprt.

Seznanjamo vas tudi s protokolom, ki ga morate upoštevati ob prihodu in odhodu iz vrtca.

Ob prihodu otroka v vrtec oddajte vzgojiteljici izpolnjen formular “IZJAVA STARŠEV PRED VSTOPOM OTROKA V VRTEC”, v kolikor to še niste storil.

Vrnitev v šolo za devetošolce

objavljeno: 22. maj 2020 00:08 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani učenci 9. razreda OŠ Kozje, cenjeni starši!

Kot ste že bili obveščeni, se s 25. 5. 2020 učenci 9. razreda vračajo v šolske klopi. Če ima otrok določene zdravstvene omejitve, imate starši pravico otroka ne napotiti v šolo, zaradi zavarovanja lastnega zdravja in zdravja družinskih članov.

Glede prevoza v šolo/domov sporočamo, da Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju: NIJZ) priporoča peš hojo ali individualni prevoz učencev s strani staršev, da ne pride do združevanja učencev. Zavedamo se, da vsi starši take oblike prihajanja v šolo/iz šole ne morete zagotoviti, zato zagotavljamo šolski prevoz, vendar moramo tudi tu, zaradi zagotavljanja vseh zaščitnih ukrepov, vedeti, koliko otrok bo koristilo šolski prevoz. Nekoliko je spremenjen vozni red:

-       smer Buče, odhod zjutraj se zamakne na 7.30, odhod domov ob 12.30 uri.

-       smer Zdole, zjutraj ob 7.30, povratek ob 12.40 iz Kozjega,

Za prevoz v šolo in iz nje veljajo pravila, ki veljajo tudi za javni prevoz, potniki morajo imeti maske (lahko tudi ruta ali šal), pred vstopom v vozilo si morajo razkužiti roke, sedeti ne smejo na sosednjih sedežih.

Vstop v šolo je skozi vhod v Večnamenski center. Pred vhodom si učenci razkužijo roke in gredo v garderobo, kjer se preobujejo in napotijo v matično učilnico. Zadrževanje v jedilnici in na hodnikih ni dovoljeno. Devetošolci boste v tem času uporabljali garderobi v pritličju Večnamenskega centra, ločeni za dekleta in fante. Pri vstopu spoštujete priporočeno razdaljo (1,5 – 2 metra).

Vsi zaposleni in starejši od 12 let v objektu šole nosijo maske, zaposleni ves čas, devetošolci pa izven matične učilnice - učne skupine. Za učence se svetuje uporaba mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite).

Pouk bo od 25. 5. 2020 bo potekal po spremenjenem urniku.

Učenci imate pouk ves čas v matični učilnici – učilnici za geografijo.  Učenci imate vsak svojo mizo pri kateri sedite ves čas pouka.

Učenci si med sabo ne smete posojati šolskih pripomočkov.

Oblečeni in obuti bodite športno, da boste lahko na prostem izvajali tudi ure športa.

Vsak dan bo na urniku pet ur, po katerih pojeste kosilo (kdor ga bo imel) in greste domov. Zadrževanje v šoli po pouku ni dovoljeno.

Za vse otroke bomo zagotovili šolsko malico, kdor bi želel imeti kosilo naj to označi na prilogi 1.  Prehrana bo organizirana v skladu s priporočili NIJZ. Malica in kosilo bosta potekala v učilnici geografije. Pred vsakim obrokom si temeljito umijete roke. Vsak učenec sedi na svojem mestu na katerem sedi tudi pri pouku. Malica je ob 10.25, kuharice jo dostavijo v učilnico. Po obroku pladnje in posodo odložite na voziček in očistite svojo mizo.

Učenci naj imajo s sabo steklenico za vodo, saj uporaba pitnika ne bo možna.  

Po navodilih NIJZ morajo starši, katerih otroci se bodo vrnili v šolo, za svojega otroka izpolniti izjavo »pred vstopom otroka v šolo ob sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19« 

Zavedamo se, da spoštovanje omenjenih ukrepov ne bo najenostavnejše, vendar sem prepričan, da nam bo s skupnim sodelovanjem uspelo.


Šolska svetovalna služba:                                                       Ravnatelj:

Mag. M. Drofenik                                                              Roman Gradišek, univ. dipl. ing.

Vrnitev v šolo za učence 1. triade

objavljeno: 15. maj 2020 04:26 avtor: Kozji Zmaj

Spoštovani učenci prvih treh razredov OŠ Kozje, cenjeni starši!

Kot ste že bili obveščeni, se z 18. 5. 2020 učenci 1. triletja vračajo v šolske klopi.

Zaradi strogih navodil, ki smo jih dobili s strani NIJZ, bo v tem času delo na šoli nekoliko spremenjeno. Naj vam naštejem te spremembe, ki bodo veljale do preklica.

 1.    Prevoz v šolo

Spremembe voznega reda, ki veljajo od 18. 5. 2020:

-       smer Podsreda, učenci prihajajo v šolo z rednim avtobusom in se vračajo z rednim avtobusom ob 12.30, druge vožnje za Podsredo ni,

-       smer Buče, odhod zjutraj se zamakne na 7.30, odhod domov ob 14. uri, prve vožnje za Buče ni,

-       smer Veternik, zjutraj ob 7.10, povratek ob 12.55 iz Kozjega,

-       smer Zdole, zjutraj ob 7.30, povratek ob 12.40 iz Kozjega,

-       smer Šonovo, zjutraj ob 7.45, povratek ob 12.30 iz Kozjega.

Za prevoz v šolo in iz nje veljajo pravila, ki veljajo tudi za javni prevoz, potniki morajo imeti maske (lahko tudi ruta ali šal), pred vstopom v vozilo si morajo razkužiti roke, sedeti ne smejo na sosednjih sedežih.

2.    Prihod v šolo

Otroci naj imajo v ponedeljek s sabo izpolnjeni izjavi, ki smo vam jih posredovali v začetku tedna. Če kdo izjave ni mogel natisniti, bo pred vhodom nekaj natisnjenih izjav, ki jih lahko izpolnite in oddate v poštni nabiralnik pri glavnem vhodu v šolo.

Vstop v šolo je skozi vhod v Večnamenski center. Pred vhodom učence čaka dežurna učiteljica, ki jih napoti v garderobo. Vsak razred ima v Večnamenskem centru svojo garderobo (1. in 2. razred si več ne delita garderobe). Učenci vstopijo v garderobo skozi prva vrata, se slečejo in preobujejo v copate ter pri zadnjih vratih zapustijo garderobo ter se napotijo v učilnico, kjer je jutranje varstvo, oziroma v svojo učilnico. Pri vstopu spoštujejo priporočeno razdaljo (1,5 – 2 metra).

Starši v prostore šole ne smete vstopati, kar pomeni, da otroke pred vhodov v VCK predate dežurni učiteljici.

 3.    Pouk

Otroci imajo pouk ves čas v matični učilnici, izjema je podaljšano bivanje, kjer se skupine lahko združijo. Učenci 3. razreda imajo pouk v učilnici 4. razreda, da smo lahko zagotovili dovolj velik razmik med mizicami.

Učenci imajo vsak svojo mizico pri kateri sedijo ves čas pouka.

Učiteljice bodo čim več pouka izvajale tudi zunaj, na svežem zraku.

Učenci si med sabo ne smejo posojati šolskih pripomočkov, prav tako ne nosijo ničesar domov. Vse šolske stvari ostajajo v razredu, copati pa v garderobi.

Oblečeni in obuti naj bodo športno, da bodo lahko na prostem izvajali tudi ure športa.

4.    Šolska prehrana

Otroci bodo imeli vse obroke, na katere ste jih prijavili. Vsak učenec bo imel svoje mesto, na katerem bo pojedel vse obroke šolske prehrane. Izjema je popoldanska malica, ki jo bodo pojedli v učilnici podaljšanega bivanja.

Učenci 1. in 2. razreda bodo jedli v jedilnici, učenci 3. razreda pa v učilnici slovenščine v pritličju. Vse obroke bodo dobili postrežene na svojem mestu, po obroku vse skupaj pustijo na mizi, ker bodo pospravile kuharice in čistilka.

5.    Odhod domov

Vozače bodo dežurne učiteljice pospremile do vozila po voznem redu, ki je objavljen pod 1. točko.

Prav tako bodo do izhoda pospremile učence, ki odhajajo sami domov.

Ker starši ne smete v prostore šole, lahko ob prihodu pred vhod v VCK pokličete na šolsko mobi številko 031 433 443, na kateri se bo oglasila učiteljica podaljšanega bivanja in vašega otroka napotila v garderobo. Otrok se bo v garderobi oblekel in preobul (copate pustil v garderobi) in prišel k vam pred vhod.

Za oddajanje različnih obrazcev smo pri vhodu v šolo zmontirali poštni nabiralnik. Vstop v šolo je dovoljen le v izjemnih primerih, ki morajo biti vnaprej napovedani na telefonsko številko tajništva 03 809 05 10.

Zavedamo se, da spoštovanje omenjenih ukrepov ne bo najenostavnejše, vendar sem prepričan, da nam bo s skupnim sodelovanjem uspelo.

Roman Gradišek, univ. dipl. inž.

ravnatelj OŠ Kozje

1-10 of 57