Zlato priznanje s prav vsakega tekmovanja

objavljeno: 12. dec. 2017 00:36 avtor: Kozji Zmaj

Da nas naši učenci in njihovi mentorji navdušujejo s svojimi dosežki na tekmovanjih iz znanja ni nikakršna novost  in tudi letošnje šolsko leto se je pričelo v znamenju velikih dosežkov. Naši učenci so se namreč s prav vsakega državnega tekmovanja vrnili z zlatim priznanjem.

Na prvem državnem tekmovanju iz logike, ki je bilo v konec oktobra in so se ga udeležili trije naši učenci, je Brest Lenarčič dosegel izreden uspeh. Poleg tega, da je osvojil zlato priznanje, se je namreč uvrstil še na izvrstno tretje mesto med vsem sedmošolci v državi, z eno samo točko zaostanka za državnima prvakoma.


Državnega tekmovanja iz razvedrilne matematike sta se v začetku novembra udeležila šestošolka Jerneja Sikošek in sedmošolec Brest Lenarčič. Brest je ponovno navdušil in z 12. rezultatom v državi osvojil zlato priznanje. Zelo uspešna je bila tudi Jerneja, ki je osvojila srebrno priznanje.

Naslednje po vrsti je bilo državno tekmovanje iz znanja angleščine za osmošolce, na katerega se je uvrstil Lan Gradišek. Lan je izmed 441 udeležencev državnega tekmovanja dosegel 10. rezultat in seveda zanesljivo osvojil zlato priznanje.

Naslednje državno prvenstvu v novembru je bilo na vrsti tekmovanje iz prostorske predstavljivosti – Matemček. Na to tekmovanje se je uvrstilo enajst učencev naše šole, osvojili pa so eno zlato in tri srebrna priznanja. Že tretje zlato priznanje letos je osvojil Brest Lenarčič, ki je dosegel 10. rezultat med sedmošolci, srebrna priznanja pa so osvojili Alina Pristušek, ki je bila 13. med prvošolci, Lan Gradišek, ki je bil 14. med osmošolci in Anže Oprešnik, 21. med devetošolci.

Edino državno tekmovanje v decembru, pa je bilo tekmovanje za Proteusovo priznanje iz znanja biologije. Na državno tekmovanje se je uvrstilo šest naših učencev, ki so osvojili eno zlato in štiri srebrna priznanja. Z zlatim se lahko pohvali devetošolec Matic Marcen, srebrno pa sta osvojili osmošolki Neli Belina in Manca Berglez ter devetošolca Lara Kos in Denis Županc.

Iskrene čestitke vsem uspešnim tekmovalcem in njihovim mentorjem!

Comments