Še eno nepozabno šolsko leto

objavljeno: 19. jun. 2018 06:34 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 25. jun. 2018 01:07 ]
Tudi šolsko leto 2017/18 bo učencem in zaposlenim na Osnovni šoli zagotovo ostalo v globokem spominu.

Že mesec september je bil nekaj posebnega, saj smo gostili delovno srečanje v okviru mednarodnega projekta Erasmus + z naslovom Zelena Evropa. Obiskali so nas učenci in učitelji iz Litve, Latvije, Polje in Italije ter bili navdušeni nad našimi kraji ter gostoljubnostjo in prijaznostjo naših ljudi.  V okviru omenjenega projekta sta spomladi potekali še srečanji na Poljskem in v Litvi. Prvega sta se udeležila dva učitelja, drugega pa štirje učenci in dva učitelja.

Jesen je obeležil še izredno uspešen dan dejavnosti z gasilci v okviru katerega smo izvedli tudi vajo evakuacije. Vajo so izvedli člani PGD Kozje v sodelovanju s pobratenimi društvi, vsi skupaj pa so nato izvedli še prikaz gasilske opreme in različnih postopkov med drugim tudi reševanje ponesrečenca iz  avtomobila.

Šolsko leto so ponovno zaznamovali veliki uspehi naših učencev na tekmovanjih iz znanja. Rekordnih dvanajst zlatih priznanj, 59 srebrnih in 160 bronastih priznanj je nov dosežek, na katerega bi bile ponosne tudi nekajkrat večje šole od naše. Skupaj je vsaj eno priznanje osvojilo kar 70 učencev naše šole. Med njimi je izstopal sedmošolec Brest Lenarčič, ki je osvojil sedem zlatih priznanj in štiri srebrna, ob tem pa je postal še državni prvak iz astronomije in matematike ter seudeležil mednarodne astronomske olimpiade. . S tremi zlatimi in šestimi srebrnimi priznanji mu je sledil osmošolec Lan Gradišek, po eno zlato priznanje pa sta osvojila še devetošolec Matic Marcen in četrtošolec Bor Gradišek.

Matic Marcen je postal učenec šole med letošnjo generacijo devetošolcev, z naslovom športnika šole pa se ponaša Nick Perc. Nick je bil kapetan šolske ekipe v malem nogometu, ki je dosegla verjetno največji športni uspeh v zgodovini naše šole, saj je v konkurenci  480 šol osvojila tretje mesto v državi. Nick pa je poleg tega odlične rezultate dosegal še v atletiki, saj je bil v zadnjih treh letih vedno v finalu državnega prvenstva v teku na 60 metrov. Dobre športne rezultate je dopolnila še badmintonska ekipa, ki se je uvrstila v četrtfinale državnega prvenstva, Leon Geršak pa je med nekategoriziranimi tekmovalci osvojil naslov državnega podprvaka.

Nismo pa v športu le tekmovali, saj smo se izkazali tudi kot organizatorji. Finale državnega prvenstva v malem nogometu smo organizirali v Športni dvorani v Podčetrtku, v Večnamenskem centru Kozje pa smo gostili Državno ekipno prvenstvu v šahu za ekipe do 12 let, področno prvenstvo v šahu za posameznike ter področno prvenstvu v badmintonu.

Res veliko vsega za eno samo šolsko leto, zato bi se želel zahvaliti vsem učencem ter zaposlenim za veliko vloženega dela, da smo vse to izpeljali ter še enkrat čestitati vsem  ob vseh naštetih dosežkih.

 

Roman Gradišek, ravnatelj OŠ Kozje 

Comments