V živalskem vrtu Zagreb

objavljeno: 8. maj 2018 01:04 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 8. maj 2018 01:05 ]
V  četrtek, 19. 4. 2018, smo se učenci 7. razreda, ki obiskujemo izbirni predmet organizmi v naravi in umetnem okolju,  z učiteljico Lidijo Čepin odpravili v živalski vrt Zagreb. Ko smo izvedeli za to novico, smo bili zelo navdušeni, saj imamo živali vsi zelo radi.
Pot do živalskega vrta nas je vodila skozi park in že ob jezeru smo opazili race mlakarice, samice so ravno gnezdile. Takoj ob vhodu smo spoznali, da je ljudem, ki delajo v živalskem vrtu, mar za živali, saj imajo živali velike, prostorne in čiste kletke, zavetje jim dajejo zelo visoka drevesa, veliko ptic kar svobodno leta po živalskem vrtu … Jaz sem takoj vprašala gospo učiteljico, če imajo slona, saj je moja najljubša žival, in ko mi je odgovorila, da jim je pred nekaj leti poginil, sem bila kar malo žalostna. Ampak ko smo prišli do prikupne družinice nutrij, sem bila takoj navdušena.  Najprej nam je učiteljica pojasnila pomen oznake na tabli, ki je na vsaki kletki, tako da smo se lažje znašli in pridobili čim več podatkov o opazovanih živalih. V živalskem vrtu smo videli res zanimive živali, od velikih morskih levov, kač, ki živijo v našem okolju, tropskih kač, opic in najbolj strupenih žab na svetu ... Najbolj mi je bilo všeč hranjenje morskih levov, saj sem bila presenečena, kako blizu so si s tamkajšnjimi oskrbovalci. Po tem, ko smo se ohladili s slastnim sladoledom, smo še šli pogledat družino igrivih surikat in levov ter se ustavili pred kletko mačje pande, ki je lenobno počivala na veji drevesa.

Res sem vesela, da sem imela priložnost obiskati živalski vrt Zagreb, saj sem se naučila veliko novega in spoznala sem veliko novih živali.

 

Maša Ferlič, 7. r.

Comments