V aprilu še štiri zlata priznanja

objavljeno: 7. maj 2018 04:06 avtor: Kozji Zmaj
Učenca Osnovne šole Kozje, sedmošolec Brest Lenarčič in osmošolec Lan Gradišek, sta tudi v mesecu aprilu nadaljevala z nizanjem odličnih rezultatov na državnih tekmovanjih iz znanja.

Najprej je bilo enajstega aprila na sporedu državno tekmovanje iz Vesele šole na katerem je sodeloval Brest Lenarčič, ki je ponovno osvojil zlato priznanje.

Dva dni kasneje se je Brest udeležil še državnega tekmovanja iz znanja geografije, kjer je prav tako osvojil zlato priznanje.

Štirinajstega aprila je bilo na sporedu državno tekmovanje iz znanja fizike, na katero se je uvrstil Lan Gradišek, ki je le za malo zgrešil zlato priznanje in osvojil srebrno.

Teden dni kasneje pa je bilo na sporedu še tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja, na katerega sta se uvrstila oba, Brest in Lan. Brest je v konkurenci sedmošolcev  kot eden izmed petih tekmovalcev v državi vse naloge rešil popolnoma pravilno ter osvojil naslov državnega prvaka, 1. nagrado in zlato Vegovo priznanje. Zlato Vegovo priznanje je osvojil tudi Lan, ki je konkurenci osmošolcev osvojil 23.mesto.

Tako je Brest v mesecu aprilu osvojil še peto, šesto in sedmo zlato priznanje letos, Lan pa tretje. Učenci Osnovne šole Kozje pa so v letošnjem šolskem letu skupaj osvojili že enajst zlatih priznanj.

Iskrene čestitke!  

Comments