OŠ Kozje gostila področno šahovsko prvenstvo OŠ

objavljeno: 12. dec. 2017 00:16 avtor: Kozji Zmaj
Slabi dve leti potem, ko je gostila državno prvenstvo, je OŠ Kozje v sodelovanju z Društvom šahovskih mentorjev Celje ponovno gostila večje šahovsko tekmovanje. Tokrat je to bilo posamično področno  osnovnošolsko prvenstvo celjskega področja.

V dvorani Večnamenskega centra Kozje, se je v ponedeljek 4. decembra, zbralo okroglih 70 mladih šahistov skupaj z njihovimi mentorji in še kakšnim staršem. Uvodoma jih je pozdravil ravnatelj OŠ Kozje Roman Gradišek, ki jim je zaželel dobro počutje in uspešno tekmovanje. Nato sta za kratek glasbeni predah poskrbeli osmošolki Anja Pečnik in  Lana Pirš, nato pa je vodja tekmovanja Marjan Drobne podal navodila o poteku tekmovanja.

Mladi šahisti so se pomerili v sedmih krogih švicarskega sistema, izjema so bila dekleta, ki so zaradi manjše udeležbe odigrale le pet tekem v enotni kategoriji. Zmagovalka turnirja je postala Ulla Muzel iz OŠ Šmarje pri Jelšah, druga je bila Tia Gajšek iz OŠ Braslovče in tretja Pia Rejc Vipotnik iz OŠ Hudinja. Vse tri so nastopale v kategoriji mlajših učenk do 12 let. Na skupno četrto mesto se je uvrstila Patricija Žučko iz OŠ Kozje, ki je postala zmagovalka v kategoriji starejših učenk do 15 let, skupno sedma Lana Švrljuga iz III. OŠ Celje pa je postala zmagovalka med najmlajšimi učenkami do 9 let.

Med najmlajšimi učenci do 9 let je zmaga prav

tako odšla na III. OŠ Celje, zmagal je Lan Želj. Na drugo mesto se je uvrstil Lukas Ancelj iz OŠ Šmarje pri Jelšah, tretji pa je bil Luka Štorman iz OŠ Braslovče, na četrtem mestu med sedemnajstimi udeleženci  je tekmovanje končal učenec OŠ Kozje Blaž Županc.

Najštevilčnejša je bila konkurenca pri mlajših učencih do 12 let, kjer je tekmovalo 31 mladih šahistov. Najboljši je bil pričakovano Matic Nareks iz OŠ Petrovče, na drugem in tretjem mestu pa sta se zvrstila dva učenca OŠ Šmarje pri Jelšah Tilen Drama in Rok Košič.

Tretjo zmago za III. OŠ Celje je v konkurenci starejših učencev dosegel Jaka Brilej. Tudi tu je drugo mesto osvojil učenec OŠ Šmarje pri Jelšah Nik Deželak, tretji pa bil Maj Pritržnik iz OŠ Dobrna.

Tekmovanje je potekalo brez vsakršnih zapletov. S tem pa organizacija šahovskih dogodkov na OŠ Kozje za letošnje šolsko leto še ni zaključena, 15. aprila bodo namreč gostili še državno ekipno prvenstvo OŠ za učence in učenke do dvanajst let. (R.G.)

Comments