Zelena Evropa v Kozjem, torek 19. 9. 2017

objavljeno: 28. sep. 2017 03:37 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 30. sep. 2017 06:01 ]

Prvi dan so učenci gostje skupaj z gostitelji začeli s spoznavno delavnico, ki jo je vodila ga. Marina Drofenik ob pomoči ge. Alje Belak in ge. Manice Kolar,  kjer so učenci izvedeli več drug o drugem.

Sledila je pozdravna prireditev v Večnamenskem centru Kozje, kjer je goste pozdravil ravnatelj OŠ Kozje, g. Roman Gradišek, mladinski pevski zbor, ki je pod mentorstvom ge. Polone Pevec Pungeršek zapel slovensko, evropsko in šolsko himno ter goste navdušil z zimzeleno melodijo 'What a wonderful world'. Učenci 2., 3. in 4. razreda so pod mentorstvom ge. Mateje Kolar občinstvo očarali s svojimi prisrčnimi kostumi in igrico z naslovom: 'I want my hat back'.

>>> še več fotografij

Nato je sledil uvodni informativni sestanek, kjer je g. Gregor Vrabec predstavil potek obiska v Kozjem.

Gostje so ta dan obiskali še vrtec Zmajček Kozje in si ogledali OŠ Kozje. Sodelovali so v glasbeni delavnici, ki jo je vodila ga. Polona Pevec Pungeršek, kjer so izdelali lončeni bas in ga uporabili pri petju pesmi What a wonderful world. Pri izdelavi inštrumenta so gostom pomagali učenci 8. razreda.

Sledil je prijeten obisk pri županji kraja Kozje, ge. Milenci Krajnc, ki je gostom predstavila občino Kozje, njeno zgodovino in lepote. Gostje so prejeli tudi simbolično darilo.

Nato je sledilo kosilo na Kozjanski domačiji, kjer so se gostje seznanili s kozjansko kulinariko.

Ob koncu dneva jih je ga. Živa Grobelšek peljala na kratek ogled Kozjega, kjer so se seznanili z zgodovino kraja.

Comments