Leon Geršak državni podprvak v badmintonu

objavljeno: 19. mar. 2018 01:37 avtor: Kozji Zmaj
Učenke in učenci Osnovne šole Kozje, ki zadnja tri leta vadijo badminton pod okriljem Tenis kluba Kozje in vaditelja Bojana Dobravca, so se v petek 16. marca 2018 udeležili državnega osnovnošolskega posamičnega prvenstva v badmintonu na OŠ Mirna. Z uspešnimi nastopi na področnem prvenstvu, ki smo ga organizirali v Kozjem, so si nastop priborili Leon Geršak, Filip Frece in Lan Gradišek med nekategoriziranimi učenci ter Katja Bratuša in Špela Šošterič med nekategoriziranimi učenkami.

Učenke in učenci so bili najprej razdeljeni po skupinah, znotraj katerih so se pomerili vsak z vsakim, nato pa sta se prva dva iz vsake skupine uvrstila v izločilne boje. Izmed naših tekmovalk in tekmovalcev smo najboljše rezultate pričakovali od področnih prvakov, Leona med učenci in Katje med učenkami. In oba sta izpolnila pričakovanja, saj sta vsak v svoji skupini dvakrat zmagala in enkrat izgubila ter osvojila drugo mesto in se uvrstila med šestnajst najboljših tekmovalk oziroma tekmovalcev, pri čemer je Leon v svoji skupini izgubil z lanskim državnih prvakom.

Katja Bratuša je nato v osmini finala izgubila ter osvojila končno 9. -16. mesto kar je odličen rezultat, še posebej ker je Katja kar dve leti mlajša od večine tokratnih tekmic.

Odlično je v izločilnih bojih nastopil Leon Geršak, ki je nanizal tri zmage in se uvrstil v veliki finale. Njegov nasprotnik v finalu pa je bil ponovno branilec naslova prvaka Jakob Čelig iz OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec, ki je bil še enkrat boljši in še drugo leto zapored postal državni prvak. Leon pa je lahko upravičeno ponosen na naslov državnega podprvaka z njim pa seveda tudi Osnovna šola Kozje in Tenis klub Kozje.

S tem pa nastopov naših učencev v badmintonu še ni konec, saj se bomo 10. aprila udeležili še ekipnega državnega prvenstva, ki bo v Medvodah. In z nekaj športne sreče lahko tudi tam pričakujemo dobre rezultate. 
Comments