Gostili področno prvenstvo v badmintonu

objavljeno: 17. jan. 2018 23:35 avtor: Kozji Zmaj
Učenci OŠ Kozje, ki vadijo badminton pod okriljem Tenis kluba Kozje, so se zadnji dve leti udeleževali področnega osnovnošolskega prvenstva v Posavju, ker na Celjskem takšnega prvenstva ni bilo. V letošnjem letu pa so se na šoli odločili, da bodo zagriznili tudi v to jabolko in skupaj s Športno zvezo Kozje prevzeli organizacijo tega prvenstva. V sredo 17. januarja je tako v Večnamenskem centru Kozje potekalo področno prvenstvo PC Celje za učence in učenke OŠ posamezno. Na žalost udeležba ni bila ravno številčna, saj sta se prvenstva poleg domačih učencev in učenk udeležila le še dva učenca III. OŠ iz Celja. Tekmovanje je bilo razpisano za učence in učenke v dveh starostnih kategorijah, ločeno za kategorizirane in nekategorizirane igralce. Ker kategoriziranih igralcev ni bilo, se je izvedlo tekmovanje v nekategoriziranih kategorijah mlajših učencev, starejših učencev in starejših učenk.
V kategoriji učencev rojenih leta 2005 in mlajši so se štirje tekmovalci pomerili vsak z vsakim. S tremi zanesljivimi zmagami je naslov prvaka osvojil Žan Kiderič iz OŠ Kozje. Na drugo mesto se je uvrstil njegov sošolec  Tim Šmon, tretje mesto pa je osvojil Tim Bezenšek iz III. OŠ Celje.  Najštevilčnejša je bila udeležba v kategoriji učencev letnik 2003/2004. Šest tekmovalcev je bilo najprej razdeljenih v dve skupini, nato pa sta se prva dva iz vsake skupine uvrstila v polfinale. Zmagovalca polfinalnih tekem sta postala učenca OŠ Kozje Leon Geršak in Filip Frece. V finalu je bil Leon prepričljivo boljši in postal področni prvak za letošnje šolsko leto. V tekmi za tretje mesto sta se pomerila še en domačin Lan Gradišek in Domen Kač iz III. OŠ Celje.
Boljši je bil Lan, ki se je tako ob Leonu in Filipu kot tretji uvrstil na državno tekmovanje. V enotni kategoriji učenk so nastopile le tri učenke OŠ Kozje. Področna prvakinja je postala Katja Bratuša, drugo mesto je osvojila Špela Šošterič, tretje pa Patricija Žučko. Vse tri so se prav tako uvrstile na državno prvenstvo. Organizatorje slabša udeležba na prvem področnem prvenstvu ne bo odvrnila od tega, da bodo ponovno poskusili tudi prihodnje leto, saj si ta zanimiva športna panoga to nedvomno zasluži.
Ċ
Kozji Zmaj,
23. jan. 2018 23:43
Comments