Zanimivosti o gobah

objavljeno: 4. okt. 2016 23:17 avtor: Kozji Zmaj
V torek, 27. 9. 2016, smo sedmošolci odšli v Brezovec pri Polju. Odšli smo ob 8. uri. Ko smo prišli do hiše gobarskega društva, smo popili čaj. Vsaka skupina je dobila svojega gobarja in učitelja.

Nato smo se odpravili v gozd, kjer smo si v košare najprej naredili podlago iz maha, potem pa smo začeli oprezati za gobami. Našli smo veliko različnih vrst gob, med njimi tudi koralnega lovkarja, ki ima rdeče lovke. Nabrali pa smo tudi ostale plodove, ki jih najdemo v gozdovih.

Ko smo prišli nazaj do gobarskega društva, smo si pokazali gobe, ji s košarami zložili v kombi in odšli nazaj v šolo. V šoli smo jih odnesli v učilnico in odšli na malico. Po malici smo odšli v razred, kjer nas je čakal strokovnjak za gobe. Zložili smo jih na mizo in poleg vsake napisali ime, nato pa jih odnesli na razstavo. Ko smo bili konec, smo vse pospravili in pometli.

Učiteljica Lidija nam je razložila tudi razliko med gobami in glivami, kar smo tudi zapisali. Za konec smo si ogledali našo razstavo in se pri njej fotografirali.

Martin Resnik; 7. razred

Comments