Veliki uspehi naših učencev

objavljeno: 19. dec. 2016 05:08 avtor: Kozji Zmaj

Meseca november in december sta bila v znamenju tekmovanj, saj so se ta vrstila eno za drugim. Nekateri učenci so imeli na dan kar dve tekmovanji. Kljub vsem šolskim obveznostim so se s pomočjo mentorjev pridno pripravljali na tekmovanja, na kar kažejo rezultati, ki so jih učenci naše šole dosegli.

RAZVEDRILNA MATEMATIKA

ZLATO priznanje sta dosegla Brest Lenarčič (6. razred) in Lan Gradišek (7. razred), SREBRNO priznanje pa Tamara Kos (9. razred).

TEKMOVANJE IZ LOGIKE

SREBRNO priznanje sta dosegla Patricija Žučko (7. razred) in Anže Oprešnik (8. razred).

MATEMČEK

ZLATO priznanje je dosegel Brest Lenarčič (6. razred).

SREBRNO priznanje so dosegli Enej Romih in Gal Erhatič (2. razred), Bor Gradišek (3. razred), Sanja Debelak (4. razred), Laura Bratuša (5. razred), Lan Gradišek in Patricija Žučko (7. razred), Tamara Kos (9.  razred).

TEKMOVANJE IZ BIOLOGIJE

SREBRNO priznanje sta dosegla Lara Kos in Matic Marcen (8. razred), ZLATO priznanje pa  Tamara Kos in Maja Krajnčič (9. razred).

Nekaj vtisov iz zadnjega tekmovanja:

Tamara Kos: »Za tekmovanje iz biologije smo se začeli pripravljati že v začetku septembra, saj je bilo literature kar veliko in le-ta ni bila najlažja. Učili smo se o invazivnih vrstah v Sloveniji. Konkurenca je bila zelo velika (4829 učencev), zato smo se morali zelo potruditi in se dovolj natančno naučiti literaturo. Ko smo izvedeli, kdo se bo udeležil državnega tekmovanja, smo se še bolj intenzivno pripravljali in vsi dosegli zelo dobre rezultate. Tekmovanje tako kot prejšnje leto ni bilo lahko, zato sem še bolj vesela, da sem se uvrstila na 7. mesto v državi.«

Maja Krajnčič: »Na tekmovanje iz biologije smo se pripravljali že kar nekaj časa prej. Priprave so bile sproščene in zelo zanimive, saj mi je bila tema letošnjega tekmovanja zelo všeč. Vložili smo veliko truda, ampak se je zares splačalo, saj smo dosegli odlične rezultate. Mislim, da smo lahko vsi zelo ponosni nase.«

Lara Kos: »V petek,  2. 12. 2016, je na OŠ Brestanica potekalo državno tekmovanje iz znanja biologije. To je bilo zame prvič, počutila sem se zelo vznemirljivo. Ko smo prišli v šolo, je bilo tam že veliko tekmovalcev. Najbolj me je presenetil način pisanja, saj smo bili pomešani v skupine skupaj z učenci iz cele Slovenije. Z rezultatom sem zelo zadovoljna. Dosegla sem srebrno priznanje. To mi veliko pomeni, saj vem, da mi bo pridobljeno znanje v življenju koristilo.

Matic Marcen: »Proteusovega tekmovanja sem se udeležil prvič, zato je bil to zame kar velik zalogaj. Gradiva je bilo res veliko in smo ga morali kar dobro predelati. Šolsko tekmovanje se mi ni zdelo precej težavno, a ko sem izvedel, da sem se uvrstil na državno tekmovanje, sem dobil rahlo tremo. Tik pred tekmovanjem sem bil povsem na tleh. Nikoli se še nisem uvrstil na državno tekmovanje in sem bil kar precej živčen. Test seveda ni bil ravno lahek in je vseboval veliko predvsem miselnih in logičnih vprašanj. Ko sem test odpisal, sem si zelo oddahnil. Tekmovanje mi je bilo všeč in verjamem, da se ga bom naslednje leto spet udeležil.

 

Učenci pa so bili uspešni tudi na športnem področju, saj so fantje postali medobčinski prvaki v odbojki. Ekipo so sestavljali: Florjan Felicijan, Jaka Šket, Primož Klavžar, Matic Bezamovski, Jan Kladušek, Joži Kladušek, Nick Perc in Filip Frece.

Nick Perc: »Zmage smo se zelo veseli in občutki ob zmagi so bili fantastični.«

Comments