Tehniški dan Zelena Evropa - Dom za čebele

objavljeno: 24. apr. 2017 21:08 avtor: Kozji Zmaj

V ponedeljek, 3.4.2017, smo se učenke in učenci 7. razreda Osnovne šole Kozje odpravili v sadovnjak Kozjanskega parka, kjer nas je sprejel g. Dušan Klenovšek.

Najprej nam je pokazal hotel za čebele, v katerem so bivale čebele samotarke in ena od zanimivosti, ki sem jo izvedela je to, da čebele samotarke ne pičijo. Bili smo kar malo začudeni, ko nam je g. Dušan Klenovšek rekel, naj stopimo bližje. Nato smo se še malo razgledali po sadovnjaku. Ogledali smo si veliko različnih vrst jablan, bivališča pikapolonic in še veliko drugih zanimivih stvari.

Nato pa je napočil čas, da je po nas prišel avtobus, ki nas je odpeljal v šolo in že smo bili naproti drugemu delu našega tehniškega dne. Najprej smo si v razredu razdelili naloge, ki smo jih morali opravit zato, da smo tudi mi lahko izdelali hotel za čebele. Ker smo osnovni okvir že imeli narejen, smo lahko začeli kar z lakiranjem tega hotela. Ko smo to naredili smo lahko začeli meriti, rezati in brusiti trstiko. Kar nekaj dela nam je prihranil g. Dušan Klenovšek, ki nam je nekaj pripravljene trstike podaril. V majhna debla smo morali zvrtati luknje, da bodo čebele tam notri lahko odložila jajčeca. Nato smo vse to lepo zložili v hotel za čebele, ter na vrh dali tudi slamo za okras ali pa tudi zato, da se bodo notri lahko vselile pikapolonice. Preko hotela smo na koncu dali še mrežo, da ne bi kakšen kos ali vrana skljuvala ven vso trstiko Zraven hotela smo postavili tudi sliko zmajčka, ki jo je narisala ena izmed sošolk.

Tako smo tudi končali ta dan, ki je bil zelo zanimiv in poučen. In ponosi smo, da smo nekaj naredili za naravo oziroma za živali.     

 Anja Pečnik, 7. razred

Comments