Športni dan - šport špas

objavljeno: 24. okt. 2016 01:19 avtor: Kozji Zmaj
V petek,14.10.2016 smo imeli športni dan. Šli smo na pohod na Županov breg. Iz Županovega brega smo videli šolo, hiše, bloke in hribe Hrvaške. Hodili smo dve uri in pol. Bilo nas je veliko. Ko smo prišli na igrišče, so nas zelo bolele noge. Pili smo jabolčni sok iz tetrapaka , smuti in jedli sirovo štručko. Na igrišču smo vlekli vrv, jedli kostanj in sadna nabodala. Imeli smo se lepo. (Eva Centrih, 3.r.)

 

Zbrali smo se v učilnici. Ob 8.15 smo odšli na Županov breg. Videli smo koze, ovce, krave, trgovino in naš kraj. Nabrali smo nekaj kostanja. Ko smo se vrnili na igrišče, smo dobili kartončke za smuti in sadno nabodalo. Vlekli smo vrv in igrali nogomet. (Lan Mesec, 3.r.)

 

V petek, 14.10.2016 smo imeli vsi razredi OŠ Kozje športni dan. V šolo smo prišli normalno. Ob 8.15 smo se zbrali pred šolo. Prišli so tudi starši nekaterih otrok. Z nami so se odpravili  na pohod na Županov breg. Na poti smo videli hiše, oboro za divjad, obcestne količke, drevesa, ki so večinoma že spremenila barvo listov, krave in ovce. Na tleh smo opazili liste, ki so odpadli z dreves, prazne ježice in tudi kostanj. Iz vrha se je videlo tudi hribe naše sosednje države Hrvaške. Hodili smo dve uri in trideset minut. Ko smo se vrnili na igrišče, nas je kljub temu, da smo jedli in pili na poti pričakala malica. Dobili smo sok v tetrapaku in sirovo štručko. Nato smo dobili bone za sadno nabodalo in smuti. Spekli so nam tudi kostanj. Jaz sem mislil, da bo športni dan trajal dlje in sem  ves čas lupil kostanj, lahko bi igral nogomet ali vlekel vrv. Želim si še veliko takšnih športnih dni. (Bor Gradišek, 3.r.)
Comments