Slovo od še enega uspešnega leta

objavljeno: 4. jul. 2017 03:43 avtor: Kozji Zmaj
V petek, 23. junija, smo se tudi učenci in zaposleni na OŠ Kozje poslovili od še enega, zelo uspešnega šolskega leta. Prireditev se je v kulturni dvorani Večnamenskega centra Kozje pričela  z nastopom učencev prve triade, ki so navdušili z recitacijo Gregorčičeve Soči. 

Mladinski pevski zbor  je za začetek svojega nastopa zapel slovensko himno, nato pa se je predstavil še z nekaterimi pesmimi, s katerimi je deset dni prej nastopil na veličastni prireditvi Zborovski Bum 2017 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Sledila je podelitev priznanj, ki so jih na državnih tekmovanjih iz znanja osvojili učenci razredne stopnje. 


Tej podelitvi pa je nato sledila predstavitev projekta Erasmus + z naslovom Zelena Evropa, v katerega je naša šola vključena od letošnjega leta. Ker so štiri devetošolke, ki so se udeležile projektnega srečanja na Siciliji tega že predstavile učencem, je bil tokrat poudarek na drugem projektnem srečanju v Latviji. Trije osmošolci (ob enem devetošolcu), ki so se srečanja udeležili, so ob slikovnem gradivu predstavili svoje vtise . 
Predstavitvi je sledil še drugi del podelitve priznanj. 47 srebrnih in 170 bronastih priznanj, ki so jih učenci osvojili na šolskih prvenstvih iz znanja, so učencem že pred prireditvijo razdelile razredničarke. Iz rok ravnatelja pa so prejeli še osem zlatih in dvajset srebrnih priznanj, osvojenih na državnih tekmovanjih iz znanja. Vsaj eno priznanje na tekmovanjih iz znanja je ponovno osvojilo več kot 60 % vseh učencev šole, kar je gotovo dosežek s katerim se lahko pohvali le redko katera šola. Posebni knjižni nagradi sta dobila najuspešnejša učenca na tekmovanjih. Šestošolec Brest Lenarčič je osvojil štiri zlata priznanja na tekmovanjih iz matematike, razvedrilne matematike, prostorske predstavljivosti Matemček in tekmovanju Logična pošast, na mednarodnem matematičnem tekmovanju Pangea pa je osvojil drugo mesto. Dve zlati priznanji na tekmovanjih iz matematike in razvedrilne matematike in tri srebrna priznanja  je osvojil tudi sedmošolec Lan Gradišek. Devetošolci so svoja priznanja sicer prejeli že teden dni prej, kljub temu pa je ravnatelj še enkrat izpostavil dve zlati priznanji na državnem tekmovanju iz znanja biologije, ki sta ju osvojili Tamara Kos in Maja Krajnčič, Tamara Kos pa je ob tem prejela še priznanje Diamantni kenguru za osvojeno najmanj bronasto priznanje na tekmovanjih iz matematike v vseh devetih letih šolanja. 
Po nastopu otroškega pevskega zbora sta praktični nagradi prejela še izvrstna atleta Nick Perc in Miha Švajger. Nick je na državnem prvenstvu v atletiki zasedel 4. mesto v teku na 60 metrov v konkurenci starejših učencev, Miha pa v isti disciplini med mlajšimi učenci 5. mesto. Konec šolskega leta pa so zaznamovali Kozjanski zmajčki. Skupina osmošolcev, ki so osvojili 1. mesto na državnem tekmovanju Kuhna pa to, za kar so tudi oni prejeli knjižno nagrado. Vsemu naštetemu je potrebno dodati še dve ekipni tekmovanji in sicer tekmovanje Prvaki znanja, na katerem sta se kar dve šolski ekipi odlično odrezali na regijskem tekmovanju ter se uvrstili na državnega, ter tekmovanje Mladi genialci, kjer se je naši ekipi le za las izmuznila uvrstitev v finale.  

Več kot dovolj razlogov torej, da je ravnatelj v zaključnem govoru tudi to šolsko leto ocenil kot še eno v nizu izredno uspešnih let ter vsem učencem in zaposlenim zaželel brezskrbne in lepe počitnice.

Učitelji OŠ Kozje in ravnatelj Roman Gradišek

Comments