Slovesen zaključek šolskega leta

objavljeno: 17. avg. 2016 00:56 avtor: Kozji Zmaj

V petek, 24. junija 2016, smo na OŠ Kozje pripravili zaključno slovesnost. Praznovali smo dva praznika, dan državnosti in zaključek šolskega leta. Najslavnejši del prireditve je bila podelitev priznanj s tekmovanj na različnih področij.

Prvi del programa je bil namenjen državnemu prazniku, 25. obletnici dneva državnosti, lahko bi rekli rojstnemu dnevu naše domovine. Spomnili smo se dni, ko so v letu 1991 na našem nebu zahrumela vojaška letala.

Proslavo smo začeli s slovensko himno in nadaljevali s tematiko o domovini. V programu so se zvrstili vsi razredi s svojimi glasbenimi, recitatorskimi, plesnimi, pevskimi in dramskimi točkami. Šestošolke so predstavile raziskovalno nalogo s področja naravoslovja  Naša srečanja z netopirji in jo popestrile z igro s srečnim koncem. Predstavila sta se otroški in mladinski pevski zbor naše šole.

Ker letos  svojo delovno obveznost policista zaključuje gospod Dani Fon, naš dolgoletni zunanji sodelavec, se mu je predsednica šolske skupnosti Tamara Kos zahvalila za njegovo dolgoletno in požrtvovalno delo. Zaželela mu je vse lepo na njegovi nadaljnji življenjski poti.

Sledil je najslavnejši del prireditve, podelitev priznanj. Podelili so jih gospod ravnatelj in razredničarke oziroma mentorji z različnih področij. Učenci so bili na tekmovanjih v letošnjem šolskem letu zelo uspešni, saj so prejeli 7 zlatih, 60 srebrnih in 158 bronastih priznanj. Kar nekaj naših učencev pa je postalo celo državnih prvakov. Tako je bil Lan Gradišek najboljši v državi na tekmovanju iz razvedrilne matematike in mednarodnem matematičnem tekmovanju Pangea, Brest Lenarčič je bil najboljši med vsemi petošolci v Veseli šoli, Bor Gradišek pa si je naslov državnega prvaka prislužil na tekmovanjih Matemček in Logična pošast.

Zbrane sta nagovorila gospa županja Milenca Kranjc  in gospod ravnatelj Roman Gradišek. Gospa županja je poudarila, kako pomembno je, da znamo ceniti  svoje okolje in domovino, v kateri živimo. Učencem je čestitala za njihove uspehe in vsem zaželela prijetne počitnice.  Pred koncem prireditve je gospod ravnatelj Roman Gradišek vsem dobitnikom priznanj čestital, se zahvalil mentorjem in vsem zaželel lepe počitnice.

Devetošolci OŠ Kozje: Stojijo z leve: Julija Bizjak, Dezire Butkovič, Daša Berglez, Rok Posteržin, Jure Virant, Dejan Zorenč, Matija Pečnik, Klemen Pirš, Matej Kovačič

Sedijo z leve: Rebeka Žučko, Nika Gradišek, Anja Romih, razrednik Gregor Vrabec, Gašper Gošek, Aljaž Klavžar in Kristjan Bovha

 Dosežki devetošolcev OŠ Kozje v šolskem letu 2015/16:

Nika Gradišek: zlato, srebrno in bronasto Cankarjevo priznanje iz slovenščine, zlato, srebrno in bronasto priznanje iz geografije, zlato in srebrno priznanje iz prostorske predstavljivosti Matemček, srebrno in bronasto priznanje iz angleščine, srebrno in bronasto Proteusovo priznanje iz biologije, srebrno in bronasto Vegovo priznanje iz matematike, diamantni kenguru za osvojeno najmanj bronasto priznanje na tekmovanju iz matematike v vseh devetih letih šolanja,  srebrno priznanje Logična pošast, bronasto priznanje iz logike, bronasto priznanje iz zgodovine, bronasto priznanje iz kemije,  4. mesto na področnem tekmovanju iz badmintona, četrtfinale ekipnega prvenstva v badmintonu, najboljša osnovnošolska pesnica – dobitnica 26. Župančičeve frulice 2016, nagrajenka likovnega natečaja Mlada Vilenica 2016, izbrana med objavljene avtorje zbornika Roševih dnevov.

Aljaž Klavžar: srebrno in bronasto Preglovo priznanje iz fizike, srebrno priznanje iz prostorske predstavljivosti Matemček, bronasto priznanje iz logike, bronasto priznanje iz matematike, diamantni kenguru za osvojeno najmanj bronasto priznanje na tekmovanju iz matematike v vseh devetih letih šolanja,   bronasto priznanje iz astronomije, bronasto priznanje iz biologije, bronasto priznanje iz kemije, bronasto priznanje iz razvedrilne matematike.

Daša Berglez: srebrno in bronasto Proteusovo priznanje iz biologije, srebrno priznanje iz prostorske predstavljivosti Matemček, bronasto priznanje iz slovenščine, bronasto priznanje iz kemije.

Rebeka Žučko: srebrno priznanje Logična pošast, bronasto priznanje iz logike, bronasto priznanje iz geografije, bronasto priznanje iz zgodovine, bronasto priznanje iz kemije, bronasto priznanje iz prostorske predstavljivosti, 1. mesto na medobčinskem tekmovanju v teku na 300 metrov.

Dejan Zorenč: bronasto priznanje iz zgodovine, 1. mesto na področnem tekmovanju iz badmintona, 5. mesto na državnem in četrtfinale ekipnega prvenstva v badmintonu.

Rok Posteržin:  bronasto priznanje iz biologije.

Matija Pečnik: 2. mesto na medobčinskem tekmovanju in 3. na področnem tekmovanju v skoku v daljino.

Gašper Gošek: 2. mesto na medobčinskem tekmovanju v teku na 60 metrov.

Julija Bizjak: 5. mesto na področnem tekmovanju iz badmintona in 7. na državnem, četrtfinale ekipnega prvenstva v badmintonu.

Učitelji OŠ Kozje in ravnatelj Roman Gradišek

 

NAJ UČENKA ŠOLE

Nagrado za naj učenko OŠ Kozje je prejela Nika Gradišek.

Nika je v zadnji triadi osvojila kar šest zlatih priznanj: v 7. razredu na tekmovanju iz logike in matematike, v 8. razredu iz biologije in v 9. razredu iz slovenščine, geografije in prostorske predstavljivosti, poleg tega še 11 srebrnih in 20 bronastih priznanj. Osvojila je tudi priznanje diamantni kenguru za osvojeno najmanj bronasto priznanje na tekmovanju iz matematike v vseh devetih letih šolanja. Zelo uspešna je bila na literarnih in likovnih natečajih. Tako je bila dobitnica 26. Župančičeve frulice 2016 za najboljšo osnovnošolsko pesnico, dobitnica posebne nagrade na Mladi Vilenici 2015 med osnovnošolskimi pesniki tretje triade, bila je ena izmed petih finalistk 25. Župančičeve frulice 2015 v kategoriji osnovnošolskih pesnikov, izbrana je bila med objavljene avtorje zbornika Roševih dnevov  v letih 2015 in 2016 ter nagrajenka likovnega natečaja Mlade Vilenice 2016 in humanitarnega likovnega natečaja Otroci - otrokom 2012.

Osnovno šolo Kozje je zastopala na Malih sivih celicah, prvakih znanja in sodelovala na mnogih šolskih prireditvah. Seveda je to le kamenček v mozaiku, poleg tega da je bila Nika nadvse uspešna tudi pri prav vseh predmetih v šoli, je zares vsestranska in se ukvarja še z mnogo dodatnimi aktivnostmi, od glasbe do plesa. V razredu je učitelj takoj opazil njen iskriv in radoveden pogled. Oči, ki kar srkajo informacije in istočasno že razmišljajo, kako pridobljeno znanje uporabiti, da bi svet naredili lepši, bolj prijazen. V minulih devetih letih je ponosno in zelo uspešno zastopala Osnovno šolo Kozje. Bilo je ogromno uspehov, pa tudi nekaj ovir ali še bolje rečeno izzivov, ki so pripomogli, da je Nika danes takšna, kot je. Odgovorna, samozavestna, vljudna in dobrega srca, vzor. Ponos v prvi vrsti staršem, šoli, sošolcem ter vsem ostalim. (iz utemeljitve razrednika)

Najbolj odmevni dosežki ostalih učencev OŠ Kozje:

Skupaj so učenci OŠ Kozje v šolskem letu 2015/16 na tekmovanjih iz znanja osvojili 7 zlatih, 60 srebrnih in 158 bronastih priznanj. Najmanj eno priznanje je osvojilo 74 učencev, kar je skoraj 60 % vseh učencev. Največje uspehe so (poleg devetošolcev) dosegli še:

Lan Gradišek, zlato priznanje in državni prvak v tekmovanju iz razvedrilne matematike, zlato Vegovo priznanje iz matematike, državni prvak na mednarodnem matematičnem tekmovanju Pangea

Bor Gradišek, zlato priznanje in državni prvak na tekmovanju iz prostorske predstavljivosti – Matemček, zlato priznanje in državni prvak na tekmovanju Logična pošast

Brest Lenarčič, državni prvak na tekmovanju Vesela šola, 5. mesto na mednarodnem matematičnem tekmovanju Pangea

Comments