Predstavitev raziskovalnih nalog na gradu Podsreda

objavljeno: 29. maj 2017 23:58 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 30. maj 2017 00:02 ]
Ob evropskem dnevu nature 2000 (21. maj) in ob mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti (22. maj) so mladi raziskovalci naše šole, Neli Belina, Manca Berglez in Lan Gradišek, uspešno predstavili svoje raziskovalno delo učencem mreže šol biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje. Predstavitev se je odvijala v četrtek, 25. 5. 2017, na gradu Podsreda, v Kozjanskem parku.
Letošnje raziskovalno delo je bilo usmerjeno v raziskovanje znanilcev pomladi, saj so učenci hitro ugotovili, da več kot v pesmi opevanih zvončkov, trobentic, mačic in vijolic, ne poznajo. Tako so se spraševali, katere rastline jih že zgodaj spomladi opominjajo, da se čas zime počasi poslavlja, kdaj cvetijo, zakaj nekatere prej, druge kasneje, kje so njihova rastišča, je morda katera izmed njih zdravilna ali celo strupena ... Je prav, da naša stanovanja krasimo s številnimi šopki kronic, telohov, zvončkov? Jih morda zaradi nevednosti ogrožamo, uničujemo njihovo rastišče?

Če želite dobiti odgovore na vsa ta vprašanja in o znanilcih pomladi izvedeti še mnogo več, preberite njihovo raziskovalno nalogo (v prilogi). Samo klik vas loči od tega, da tudi vi razširite svoje znanje in zavedanje, kaj vse lepega in vrednega nas obdaja. Lanove avtorske fotografije vas bodo zagotovo prepričale in naslednjo pomlad jih boste z veseljem pričakovali.

Lidija Čepin, mentorica

Ċ
Kozji Zmaj,
29. maj 2017 23:58
Comments