Obisk Turčije v okviru projekta S-Integration

objavljeno: 29. nov. 2016 09:46 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 15. jan. 2017 04:04 ]
Osnova šola Kozje se je v lanskem šolskem letu priključila projektu Social Integration of Immigrants Students by using Drama Applications, (Vključevanje migrantskih otrok v družbo s pomočjo dramskih aktivnosti). Projekt koordinira LU Rogaška Slatina, v sodelovanju s projektnimi partnerji iz Denizlija v Turčiji.
Z učiteljem Francijem Grobelškom sva se udeležila 3. projektnega srečanja, ki je od 6.11.- 9.11.2016, potekalo v mestu Denizli, v Turčiji. Projektnim partnerjem Üniversitesi Pamukkale in Hürriyet Ortaokulu iz Turčije, sva s pomočjo ppt prezentacije predstavila uporabo dramskih aktivnosti pri integraciji naših učenk, ki prihajata iz Brazilije. Dramske aktivnosti, kot so pantomima, vroči stol, zrcalna slika, ipd., so naši učenci sprejeli z navdušenjem in jih  koristno uporabili pri pouku. Profesorica  Fatma Susar iz Üniverze Pamukkale nam je predstavila dramsko tehniko 'Zrcalna slika' in nas aktivno vključila v njo.Po predstavitvi projektnih dejavnosti smo obiskali predstojnika ministrstva za šolstvo v provinci Denizli ter se odpravili na ogled čudovite kreacije narave PamukkalePamukkale so nas očarale.
Dan za tem smo obiskali veličasno mesto Ephesus (Efez), iz katerega veje antični duh in tako ohranja zgodovinski spomin na umetnost, arhitekturo, filozofijo in miselnost tistega časa.
S projektnimi partnerji smo stkali nove vezi, delili izkušnje, prenašali znanja, širili obzorja in se razšli v mislih, na ponovno srečanje, ki bo v pomladnih mesecih, v Rogaški Slatini.

                            Dr. Katja Valenčak

Ephesus
Pammukalle


Comments