Naši badmintonisti ponovno zelo uspešni

objavljeno: 31. jan. 2017 03:32 avtor: Kozji Zmaj
V lanskem šolskem letu so se naši učenci prvič udeležili tekmovanj v badmintonu in se odlično odrezali. Zato smo najboljše badmintoniste s šolskega prvenstva tudi letos prijavili na področno posamično prvenstvo. Ker tudi letos področnega prvenstva na Celjskem ni bilo organiziranega, smo kot gostje nastopili na prvenstvu Posavja v Brežicah. Prvenstva se je udeležilo sedem tekmovalcev in tekmovalk, ki so vsi po vrsti prikazali zavidljivo znanje in zabeležili lepe rezultate. 

V konkurenci starejši učencev sta Leon Geršak in Filip Frece zabeležila po tri zmage in en poraz in osvojila drugi mesti, vsak v svoji skupini. S tem rezultatom bi se uvrstila v polfinale, vendar tam nista mogla nastopiti, saj so naši učenci tekmovali izven konkurence. Sta pa s tem dobila pravico nastopiti na državnem prvenstvu, ki bo v mesecu marcu. Tja se je uvrstil tudi Nejc Kukovičič, ki je zabeležil dve zmagi in dva poraza in osvojil tretje mesto v svoji skupini.  

Enak izkupiček, po dve zmagi in dva poraza sta zabeležila tudi naša tekmovalca v skupini mlajših učencev. Lan Gradišek je osvojil tretje mesto, Žan Kiderič pa četrto v svoji skupini.

Nekoliko manjša je bila udeležba pri učenkah. Med mlajšimi učenkami je Katja Bratuša zabeležila eno zmago in en poraz ter osvojila drugo mesto v svoji skupini, medtem ko je edina brez zmage ostala Špela Šošterič, ki je bila v svoji skupini tretja. 
Comments