Naravoslovni dan na kmetiji

objavljeno: 24. okt. 2016 01:16 avtor: Kozji Zmaj   [ posodobljeno 24. okt. 2016 01:17 ]
V četrtek, 29. septembra 2016,  smo šli na kmetijo Županc na Veternik. Gor smo se peljali z avtobusom, nazaj pa smo šli peš. Tam smo lomili koruzo, pulili peso, luščili fižol in ličkali koruzo. Videli smo različne živali: kokoši, krave, pujse, muce, psa in peteline. Ogledali smo si tudi različne stroje. Na koncu so nas pogostili s sirom, salamo, pršutom in jabolčnim sokom. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo opazovali  muce. Želim si, da bi bilo še več takšnih dni. (Anita Kozole, 3.r.)

 

V četrtek, 29.9.2016, smo se učenci in učenke 1., 2. in 3. razreda odpravili na Veternik na kmetijo Županc. Do Šošteričevih smo se odpeljali z avtobusom, do kmetije Županc pa smo nato šli peš. Ko smo prispeli na kmetijo, smo pomalicali, nato  smo odšli na njivo. Tam nam je gospa pokazala nekaj pridelkov. Pokazala nam je tudi kokoši, prašiče, krave in stroje. Ko nam je vse to pokazala, smo pričeli z delom. Vsak razred je dobil svoje delo. Jaz in ostali iz 3. razreda smo najprej lomili koruzo, nato smo pulili peso in jo tudi očistili. Potem smo luščili fižol in nazadnje smo koruzo, ki smo jo prej lomili ,še ličkali. Pred odhodom so nas še pogostili. Najbolj mi je bilo všeč, ko smo gledali stroje. Najbolj sta mi bila všeč traktor in viličar. Videli smo še obračalnik in brano. ( Bor Gradišek, 3.r.)

 

Vsi skupaj smo se zbrali v šoli. Vzeli smo malico in odšli  na avtobus. Z avtobusom smo se odpeljali do Šošteričevih. Naprej smo šli peš. Po poti smo videli veliko zanimivih stvari. Prišli smo na kmetijo in najprej pomalicali. Ogledali smo si stroje in različne  hleve za živali. Razdelili smo se v skupine po razredih. Mi smo šli najprej lomiti koruzo. Pulili smo tudi peso in luščili fižol. Ličkali smo tudi koruzo. Pred odhodom smo dobili pravo domačo pogostitev. Nato smo odšli. Pot do šole je bila zelo razburljiva. Najbolj všeč so mi bili stroji in pogostitev. Zelo rad bi še imel take dni. (Miha Oprešnik, 3.r.)
Comments