Kulturni praznik v znamenju treh vil

objavljeno: 21. feb. 2017 01:46 avtor: Kozji Zmaj
V torek, 7. 2. 2017, so učenci OŠ Kozje skupaj z mentoricami, Milko Jazbec Bogovič, Matejo Kolar in Tanjo Mihevc, pripravili proslavo v počastitev slovenskega kulturnega praznika, ki ga v slovenskem prostoru pogosto poimenujemo tudi Ta veseli dan kulture in je povezan z našim pesnikom Francetom Prešernom.

Slovensko himno je zapel pevski zbor Vinea pod vodstvom Jasne Druškovič, v nadaljevanju pa so zapeli še pesmi: Sem rajtov se ženiti in Čakala bom.

Učenci so nam nato življenje Franceta Prešerna predstavili skozi igro, v kateri tri vile napovedo njegovo usodo in ga nato spremljajo skozi življenje. Zopet se srečajo po njegovi smrti in ugotovijo, katera je imela najbolj prav. Na koncu so se strinjale, da je imel čuteče srce in prav čarobno ga je zlil v svojo poezijo, saj se ga še danes spominjamo po njegovih srčnih pesmih.

Program so obogatile razne deklamacijske in instrumentalne točke učencev ter pesmi otroškega in mladinskega zbora OŠ Kozje.

Ob koncu smo lahko slišali še Moški pevski zbor Kozjanski park Kozje, ki deluje že kar 39 let, ki je odpel pesmi Pod oknom in Rož Podjuna Zila.

Comments